-
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 1 week geleden
@bazz Enorm bedankt voor de reactie als eerste, een beginnersvraag wellicht maar waarom eerst verdunnen voor het oplossen? Of is de alcohol op zo’n percentage wat te aggressief? Ik ga het recept zeker eens proberen:) Recepten met zoethout lijkt me… Meer lezen»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 1 week geleden
Deze heb ik in mijn receptenboekje staan, zelf heb ik deze (nog) niet gemaakt. KRUIDEN BITTER Ingrediënten: 1 liter basis alcohol, jouw 93% zou ik verdunnen naar een lager alcohol percentage 40% 20 g jeneverbessen 10 g korianderzaad 10 g… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg 0.900" – 5 maanden, 1 week geleden
@tomve overhalen is de stookwijn destilleren en opvangen . Dus van ketel naar opvang glas. Dus je vult ketel met de stookwijn . Dat stook je . Dat is eerste overhaal ook wel in volksmond ruwstook genoemd. Dan gaat jou… Meer lezen»
-
Tomve antwoordde op het onderwerp "Sg 0.900" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert bedankt voor het snelle antwoord, wat bedoel je met overhalen?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg 0.900" – 5 maanden, 1 week geleden
@tomve een sg van onder de 980 en geen verandering betekent uitgegist.
Dus nu 2 x overhalen. -
Tomve posted a new topic "Nieuw lid" – 5 maanden, 1 week geleden
Hoi, ik ben Tom en nieuw lid op dit forum, ik heb al verscheidene keren gestookt met de t500. Heb me nu aangemeld om evt problemen en praktische vragen aan jullie allen te kunnen voorleggen. Voorheen las ik enkel de… Meer lezen»
-
Handigehenkie posted a new topic "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 5 maanden, 1 week geleden
Goedenavond, ik heb al behoorlijk mijn best gedaan op de zoekfunctie op het forum, maar zijn er naast het beerenburg recept ook andere kruidenbitters die ik zou kunnen maken met als basis +-93% alcohol? mocht iemand een aanrader hebben hoor ik… Meer lezen»
-
Handigehenkie posted a new topic "Goedenavond" – 5 maanden, 1 week geleden
Ik ben nieuw op dit forum, en probeer wat kennis op te doen van nieuwe recepten. Ik zal wel wat van me laten horen in de recepten hoek.
Groet,
Henk -
Tomve posted a new topic "Sg 0.900" – 5 maanden, 1 week geleden
Hoi, ik heb een quasi uitvergiste stookwijn, op basis van 8kg suiker en 21ltr water, vergist met turbo gist, nu blijft mijn sg hangen op 0.900. Waar duidt dit op en is dit een probleem om te distilleren. Ik distilleer… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Ronald1963 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert, ach…. Ik ben pas 62, late bloeier zullen we maar zeggen🤣. Die 44 jaar ervaring ga ik ( ben ik bang) niet meer halen….
-
Murmillo vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Even voorstellen!" – leuk 5 maanden, 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 5 maanden, 1 week geleden
@ronald1963 ik ben nu eindelijk klaar met mijn projecten . 🤣 🤣 Na 44 j hang ik de ketels aan de wilgen. 🤣 🤣 🤣
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 5 maanden, 1 week geleden
@ronald1963 welkom en veel stookplezier
-
Ronald1963 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen!" – 5 maanden, 1 week geleden
@robbert Dat is een mooi advies Robbert, dank je wel! Ik ben dus voorlopig nog niet klaar met mij project 😁👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 5 maanden, 1 week geleden
@opticase verbaast mij niet. Ik heb ook wel eerder gezegd dat in zelfde tijd en zelfde kosten en inzet kun je met echt mout en graan een goede whiskey maken. Roggebrood is lekker bij snert maar het is bewerkt eind… Meer lezen»
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 5 maanden, 1 week geleden
Ik volg het met interesse!
-
OptiCase antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 5 maanden, 1 week geleden
Heb nu ruim 7 liter “whisky” in het “vat” zitten om te rijpen. Alles volgens het Odins recept. 7 liter op 75%abv verdeeld over twee glazen potten. Per pot twee eiken sticks bij gedaan. Eentje gecharred en een getoast. Sinds… Meer lezen»
- Meer laden