-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 6 dagen, 20 uren geleden
@big-g het lost inderdaad ook op in water op kamertemperatuur maar bij hogere temperaturen lost het sneller op en het help bij inverteren . Geinverteerde suikers ( mono saccharide )vergist sneller en met minder afval dan gewone tafel suiker. (Disaccharide) … Meer lezen»
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Guus stelt zich voor" – 6 dagen, 20 uren geleden
@big-g leuk Guus, welkom op het forum. Hoe was het recept van de ‘father & son rum’?
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 6 dagen, 20 uren geleden
@big-g door te verhitten met citroenzuur naar 80 graden inverteert je de suiker. Suiker is een disacharide. Door te inverteren splits je de suiker (sucrose) in glucose + fructose. Dat maakt het beter vergistbaar.
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 6 dagen, 20 uren geleden
@murmillo bij de rewe supermarkt in Duitsland
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 6 dagen, 21 uren geleden
@rummy-dummy waar heb je het gevonden?
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 6 dagen, 21 uren geleden
De salmiakdrop kost inmiddels 0,99ct per zakje 🤣
20250531_202253.jpg -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 6 dagen, 21 uren geleden
Boven het eindresultaat
20250531_202300.jpg -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 6 dagen, 21 uren geleden
@vodkaman eindelijk de juiste salmiak drop kunnen aanschaffen om het ook eens te proberen maar dan met rum uiteraard 😋 dezelfde werkwijze gedaan maar dan zonder de basterdsuiker met rum van 44% die ik later heb terug gebracht naar ongeveer… Meer lezen»
-
Murmillo vind forumbericht "DaanBanaan stelt zich voor" – leuk 6 dagen, 21 uren geleden
-
Big G posted a new topic "Guus stelt zich voor" – 6 dagen, 22 uren geleden
Hallo, mijn naam is Guus (Big G, heeft mijn dochter ooit bedacht 😃) superleuk om op dit forum van alles te lezen en te leren. ik kan helaas nog geen foto van mijn ketel geven omdat ik hem morgen pas ophaal… Meer lezen»
-
Big G antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 6 dagen, 22 uren geleden
@robbert , ik lees overal dat de suiker eerst opgelost moet worden in warm water. Op internet lees ik echter dat 8kg suiker in 25 liter water heel makkelijk oplosbaar is bij kamertemperatuur. Ongeveer 2 kg suiker per liter water… Meer lezen»
-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "DaanBanaan stelt zich voor" – 1 week geleden
@murmillo Gemaakt door Maritas in Spanje 🙂
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 week geleden
@robbert HCl is zoutzuur toch? Is dat, zelfs verdund, niet erg aggressief? Reageert dat niet rechtstreeks met het koper?
-
SaenseOverhaal vind forumbericht "Eerste keer whisky" – leuk 1 week geleden
-
SaenseOverhaal vind forumbericht "Eerste keer whisky" – leuk 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 week geleden
@kees22 kook temp van ethylcarbamaat is 185 gr . Je zou dus denken dat het niet overkomt maar net als andere alcoholen bind het zeker omdat het al ethyl moleculen bevat aan ethyl. Het lift mee . Nee je liegt… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 1 week geleden
@robbert Nou ja: ik concludeerde het uit rapporten van onderzoeksinstituten met de waarschuwing om het destillaat in donkere flessen te bewaren. Daar werd bij gezet, dat de reactie onstuitbaar afloopt als zij eenmaal begonnen is. Het kleinste sprankje licht zou… Meer lezen»
-
@ndré vind forumbericht "Liquid Rye Malt Extract! En de Barrel 674 komt waarschijnlijk terug ?" – leuk 1 week geleden
-
@ndré vind forumbericht "Eerste keer whisky" – leuk 1 week geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 week, 1 dag geleden
@tom182 wanneer je niet de 80 gr stap doet blijven er inderdaad nog actieve enzymen. Nu is het niet alleen de alfa en bèta maar ook een aantal aan coenzymes. Deze kunnen zeker nog invloed hebben op smaak vorming en… Meer lezen»
- Meer laden