Ziet er spannend uit. En staat zeker op mijn todo list. Toekomst plannen.
Mijn limoncello Gemaakt en is goed gelukt.
Alleen zou ik dit wat willen bijwerken omdat ik het toch wat teveel citrus in proef door te komen.
Zelf heb ik al een idee voor variaties met mint in eentje met vanille maar zelf zou ik graag eens proberen voor een combinatie met steranijs maar ben bang dat de smaak te overheersend zal worden.
Ik heb ook al de arrancello voorbij zien komen met een vanillestokje erin maar sinaasappel met vanille lijkt me een vreemde combinatie en lijkt me dit beter met de variatie met citroen.
Binnenkort ga ik experimenteren benieuwd wat ervan gaat uitkomen.
Je zou ook eens basilicum kunnen overwegen, voorbeeld is;
Ik heb deze zelf gehad en het haalt het licht bittere van de citroen weg, de citroen vloeit over in het suikerachtige.
Mijn limoncello Gemaakt en is goed gelukt.
Alleen zou ik dit wat willen bijwerken omdat ik het toch wat teveel citrus in proef door te komen.
Zelf heb ik al een idee voor variaties met mint in eentje met vanille maar zelf zou ik graag eens proberen voor een combinatie met steranijs maar ben bang dat de smaak te overheersend zal worden.
Ik heb ook al de arrancello voorbij zien komen met een vanillestokje erin maar sinaasappel met vanille lijkt me een vreemde combinatie en lijkt me dit beter met de variatie met citroen.
Binnenkort ga ik experimenteren benieuwd wat ervan gaat uitkomen.
Dit lijkt me ook best oke.
Maar basilicum smaakt ook vrij fel door dus zou denk ik dan 1 blaadje toevoegen voor max 1 dag anders denk ik ook dat het te overheersend word.
Uiteindelijk is het gewoon proberen
Dat is goed mogelijk ja, de Limoncello die ik erbij plaatste heeft niet direct een uitgesproken basilicum smaak dus ik vermoed dat er relatief weinig in zit.
Ik ben afgelopen jaar in de Limoncelle streek geweest maar ik zit nog steeds met een vraag.
Wat voor alcohol gebruiken italianen voor hun Limoncello? Alcohol gestookt uit granen of uit suiker?
https://limoncelloquest.com/limoncello-calculators/limoncello-alcohol-percentage-calculator
vooral de suiker rekenmodel is fijn.
Het is veel te vroeg, volgen het recept dan, na 5 dagen in de alcohol van de t500 ga ik zo limoncello maken. Eerst effe naar het bos met de honden. Heeft al een mooi kleurtje toch?
En smaakt het niet, de supermarkt ligt vol met citroenen, de t500 spuugt alcohol en stookwinkel heeft gist. Geen groot risico lijkt me.
Ik had gerekend op 2 weckflessen vol maar had een ongelukje. Vandaar die 2e weckfles. Nieuwe alcohol komt er al weet aan.
Zo even Spa blauw halen want kraanwater hoef ik niet meer en water destilleren heb ik ook geen zin in.
Ik ben afgelopen jaar in de Limoncelle streek geweest maar ik zit nog steeds met een vraag.
Wat voor alcohol gebruiken italianen voor hun Limoncello? Alcohol gestookt uit granen of uit suiker?
Waarom heb je dat niet gevraagd? Zonde.
Ga zo limoncello maken. Eerst een biertje voor het plan van aanpak en godverdomme wat is Spa blauw duur. 6 flessen 7,00 zei Lummelientje. Dat was dus eens maar nooit meer, dan distilleer ik zelf voor 1,50 in de “ lees je mee Robbert” de t500.
Nee 7,- kan niet kloppen denk ik. Ze zal er wel wat anders bij gehad hebben. In ieder geval ga ik zo aan de slag maar heb nog geen plan van aanpak. Welk percentage alcohol, hoeveel citroensap en hoeveel suiker? Nog niemand die het weet. Dus eerst nog maar een pilsje.
Best wel geil toch
Ach heb mezelf toch vakantie gegeven ( een ander doet het niet) hoe ga ik dit aanvliegen
eerst nog maar een biertje en het citroensap is nog bevroren
Hier is tie, liter alcohol, t500, 10 citroenen, 0,5 liter citroensap uit de citroenen, 200 gram suiker ( recept is 600) maar dat is veel te zoet voor ons en 1 liter water.
Wat zurig, misschien iets te maar dat weet ik nog niet. Alcohol moet ik nog uitrekenen maar godver voel hem al wel.
Laatste want wordt zo dronken als een aap. Wat doe je eraan. Misschien iets te zuur maar het bevalt me
Wat een verraderlijk drankje is het godver begin weer bij te komen. Dit ga ik dus verdunnen. Niet normaal hoe sterk dit is en je proeft het niet. Lekker is niet het juiste woord. Meer dan dat maar onderschat het niet. Je word er kanonbezopen van. Ben weer aan hij bijkomen. Was echt serieus weg. Pas op met dit drankje