Ps.wat Jan zegt kan ook er alcohol op en suiker er bij,dan heb je ook wat lekkers.
Ik ben nu de verse perskoek aan het vergisten. De 55 kilo perskoek van gisteren. Die staat nu te gisten. Kan geen foto uploaden. Het forum is traag.
Ik heb de 80 kilo perskoek gisteren uitgekookt en er nog 10 liter uitgetrokken met een SG van 1040. Dus toch nog een halve liter omgerekend naar 100% en het resterende ook weer in een ton gegooid maar die doet niks. Laat gewoon luchtdicht staan we zie het wel. Was overigens ook oud gist. Want veel zal het toch niet meer zijn. Maar je weet het niet.
Oja Jan. De SN9 is nu lekker aan de gang aan het komen. Duurde wel lang maar ben aan het vergisten op 18 graden. Eigenlijk kan de cooler wel uit want in de cave is het nu 21 graden en dat is ook goed natuurlijk. Maar het wordt weer warmer dus hou hem toch maar aan de komende dagen.
Tijd voor een smeer, ben echt in mijn nopjes nu alles zo lekker loopt. gisteren tijdens het persen ook veel werk verricht met een tolk, lukte want Lummelientje was druk steeltjes van de kersen trekken, en morgen nog een keer een IT er en dan is het klaar. Dan kunnen we naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Eindelijk. Een maand later dan de planning. Als het niet meer is.
En de kersen gaan een hoog rendement geven. Fuck morellensap. Hoewel dat ook heel lekker was. Heb nog 2 flessen gevonden maar dat is nog te vroeg. Hoe het bij een smeer en desperado. Soms ook lekker.
Bedankt Nimrax 😉
Mooi filmpje en ook een leuke afsluiting haha. Die laatste paar woorden geven heel goed de gemoedstoestand weer.
Klopt wat Jan stookforum zegt er is nagenoeg geen pectine in kersen Enzym toevoegen zal dus alleen versneld hydrolyserend werken . Verliest daarom meer aroma . pitten zoals kees aanhaalt proberen heel te laten dus niet door blender en alleen kneuzen van de vrucht. Net als chris gewoon in zon zetten en wild gisten . na gisten overhevelen door kaasdoek en je heb snel goed resultaat .
Mijn imperium. Let niet op zooi. De meest rechtse ton is pitten en schillen. Roestvrijstaal wordt wijn en de ton ernaast zeker kirsch. En misschien alles wel. Geen suiker.
morgen maar eens opruimen ben nu te stoned, gevangen in het gebubbel wat een mooi geluid.
Misschien ruimte voor een nieuw topic. Wat hebben we liever, sex met al het gezeik eromheen of gewoon gebubbel in de Cave.
Hmmm.
Nee over pruimen ,is ook fruit.???
gebubbel in de Cave.
We zijn benieuwd naar je update!
Dat gaat nog wel een tijdje duren op 18 graden
Deze Mangrove Jack's SN9 gist zou zelfs bij 10 graden nog (langzaam) actief moeten zijn. Ik zou hem gewoon op 18 laten, niets aan verranderen, deksel er op laten, alleen geduld.
Ja, ik laat een maand staan. 20 augustus doe ik het deksel open. Had ik nu ook een drukkit bij je besteld? Ik weet het niet meer. Alles staat nog in dozen. Geen tijd gehad. Maar heb wel de co2 fles gezien.
Je moet er wat voor over hebben,maar wil je iets goeds,dan doe je het graag,van niets komt niets.Nimrax weer goed gedaan.zo zie je dat het best veel werk is.
De Co2 hoort bij je tap. Volgens mij had je geen Pressure Transfer besteld, weet het zo niet uit mijn hoofd. De tap kun je ook gebruiken met 30 en 50 liter commerciele waten trouwens. Mischien geeft dat de prikkel de boel eens uit te pakken ?