Ik ben vertrokken van een suikerwash en kreeg na striprun en vervolgens ozon/bicarbonaat behandeling en fijnstook een vrij neutrale alcohol van 80°. Hierin heb ik de kruiden laten macereren. Na filtratie om de kruiden te verwijderen, heb ik terug verdunt tot circa 45°. Dit heb ik vervolgens in een potstill opnieuw gedestilleerd. (dus zonder kolom)...
Net alle ingrediënten besteld.
Ik ga de gin van hilbilly en Odin allebei maken met mijn ffv wash.
Ik ga denk ik wel meteen 10 liter maken want anders zal mijn t500 ketel niet vol genoeg zijn.
Normaal ga ik tegen dit weekend ook alles hebben om zelf een pwm te maken zodat ik de t500 kan regelen.
Ik heb met de T-500 en de helm ook wel 4 l gestookt, ging goed.
Ik had de gin volgen recept Odin gedaan, maar in 1 liter een steranijs mee laten macereren. Deze was net iets lekkerder dan het orginele recept...
Ik heb met de T-500 en de helm ook wel 4 l gestookt, ging goed.
Ik heb enkel de Condenser dat ik als kolom ga gebruiken. Heb je dan ook met een pwm gewerkt?
Je bedoelt de refluxkolom?
Ik heb inderdaad een regelbare voeding gebruikt, dat is een must als je op smaak stookt, ook met een volle ketel.
Voor de mensen die meelezen zag dat mijn topic over mijn ketel alweer uit 2017 dateert waarin ik ook een budget vermogensregelaar heb gebouwd op basis van
Deze 4000w regelaar (de 2000w zijn nog goedkoper maar ik pak voor die paar centen liever een flink overcapaciteit i.v.m. betere koellichamen e.d.) en dit display
Dit samen met een behuizing en wat bekabeling heb je voor minder dan 20 euro een prima vermogensregelaar die tot op heden zeer betrouwbaar zijn werk doet en met het display prima inzage geeft van je opgenomen en je totaal verbruikte vermogen.
Volgens de specs moet je boven 10A een ventilator gebruiken en met 2000W zit je daar al dicht tegen aan.
Je hebt bij 2000W 1,3 A marge. Even opletten dus als je deze regelaar voor grotere vermogens gaat gebruiken.
Ik heb bij ali alles besteld om een pwm te maken met een SSR, display en potmeter.
De SSR had ik nog liggen (reserve voor mijn craftbeerpi installatie) dus ik kom er goedkoop vanaf 🙂
Ik heb met een T500 ook al op smaak gestookt waarbij ik de originele vulling eruit heb gehaald. De koperen zadels terug in de kolom en de kolom voor een derde gevuld met knikkers heb toen gestookt op de normale manier. Als je op deze manier stookt behoud je toch enige reflux maar je hevelt ook smaak mee over. Heb toen ouzo gemaakt en deze is zeer goed gelukt met veel anijs smaak.
Dus op smaak stoken gaat blijkbaar ook prima met een T500 kolom is dan mijn conclusie
Er gaat in een kolom wel naar hoogte meer scheidingen komen en daarom ook smaak verloren .
Om toch ook meer smaak mee te krijgen zal daarom de damp temperatuur hoger zijn .
meeste bruikbare smaken komen over wanneer temperatuur op brug tussen tussen 78,3 en 88 gr komt . ( voor sommige dranken word tot 92 -94 gestookt )
wat wel gevaar is als er met kolom bovenin hoge temperatuur moet worden gehaald onder in ook temperatuur hoger zit waardoor kans op koken , overkoken en aanbranden ook groter is .
Daarnaast meer stoom vorming van het aanwezige water en daardoor druk opbouw omdat vaak de uitstroom opening een vrij kleine diameter heeft.
Niet alle ketels zijn voorzien van een druk ontlasting .
( was pas nog een explosie in het nieuws bij een distilleerderij )
Als je een T500 hebt of een andere zou je minimaal zoiets als onderstaande in je boiler moeten maken, kwestie van een gaatje boren. Het is al idioot dat de fabrikant dat niet doet.
Snel gevonden Gompie ! ??
Kleine modificatie is nooit verkeerd .
Het is al idioot dat de fabrikant dat niet doet.
Naar mijn weten zit er ook al een veiligheid tegen overdruk in de T500 kolom. Dat is de reden waarom er water uit loopt als je hem omkeert en onder de kraan houdt.