-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Ha Robbert ik bedoel ook dat je de sleepruimen na het macerern uit de likeur haalt een week in de cider zetten.Die likeur maak ik al een heel aantal jaren, het geintje om na het uitfilteren de in de… Read more»
-
Alambiek liked forum post "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 5 maanden geleden
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Ervaringen met Mais voor dieren?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@nolletje Suikermais is een variant mais die is gekweekt voor de verse consumptie (dus o.a. voor het maiskolven kluiven), gedroogd zul je het nauwelijks vinden (behalve dan als zaaigoed). Het ziet er ook niet uit als het gedroogd is, verschrompelde korreltjes… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Sleedoorn likeur ." – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Dit weekend toevallig de eerste batch door de filter gehaald en gebotteld. Ik had mijn sleepruimen zodra ze rijp waren al geoogst (en wat ik heb laten hangen is inmiddels al door de vogels geplukt :-). Een leuk “bij-recept”: de… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 5 maanden geleden
De bramen Eu de Vie dit weekend op “drinksterkte” gebracht en hij staat nu te rijpen.Na de 1e stook 2 weken met bramen laten staan, toen voor de 2e keer gestookt en weer een week met bramen erin laten staan…. Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Heb het recept dit weekend afgemaakt, de boel staat nu te rijpen. 1 glaasje geprobeerd en het is nu al erg lekker, benieuwd hoe het over een aantal maanden na goed rijpen smaakt.Ik had met de cacao een beetje een… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@ndre Heb de 1e stook staat nu een paar dagen met een vrachtje bramen erin. Weet nu zeker dat ik de 2e stook ook een tijdje met bramen ga weg zetten, alleen al voor de prachtige paarse kleur. Smaak is… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@cees aha, duidelijk! Dank voor de info.Ik ga hem snel maken. Ik laat horen hoe het ging & hoe het smaakt.
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@cees Ik ben de boel aan het klaar zetten voor dit recept en vraag me nu iets af.Je gaat dus 250 ml 70-80% inzetten met pepermunt en 250 ml met cacao. Dit ga je vervolgens weer destilleren? Heeft die… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "After Eight" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@cees
Dit is een leuk recept, dat ga ik eens proberen voor de kerst, denk dat dat er na het kerstdiner wel in gaat 😀 -
Alambiek liked forum post "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Alambiek liked forum post "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ndre Praktische vraag: “drijft” die zak dan gewoon in je ketel?
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@ndre ik ga de boel sowieso 2* stoken. Ik had het idee om tussen de 2 stoken in nog een keer bramen te macereren uit een topic hier waar dat met kersen werd gedaan om de smaak van de kirsch te… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo Nee, was niet van plan het fruit mee te stoken, alleen al omdat ik geen kookzak heb
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@murmillo een koperen alambiek. Nog relatief klein, gewoon om rustig te beginnen, wie weet bouw ik zelf op termijn een grotere.
-
Alambiek posted a new topic "Bramen eau de vie" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Ha,ik ben op zoek naar wat tips.Ik ga dit weekend een batch bramenwijn verstoken en wil een eau-de-vie maken.Mijn idee is als volgt: Aan de 1e stook weer een hoeveelheid “verse” bramen uit de vriezer toevoegen en dit een paar… Read more»
-
Alambiek posted a new topic "Turbo gist: blijft melkachtig wit" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Een vraagje: Ik heb een batch ingezet met suiker en turbogist (alcotec turbo yeast pure 48), deze is netjes uit gegist, de gist is mooi uitgezakt dus alles O.K. Maar: de boel ziet eruit als een soort waterige melk.Ik heb… Read more»
-
Alambiek posted a new topic "Even voorstellen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Ha, na jaren zelf wijn maken van van alles uit mijn tuin (druiven, bramen, pruimen, aalbessen, appels etc) nu ook eens aan de slag met het concentreren van deze wijn.Puur voor de lol een klein 5 liter keteltje geregeld en… Read more»
-
Alambiek antwoordde op het onderwerp "Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@psycat Omdat in de VS en Canada is hard Cider de naam voor wat in Europa Cider heet. De naam voor appelsap is Cider (ook wel sweet Cider of soft Cider). Maar gelukkig (en om het simpel te houden :-)… Read more»
- Meer laden