Forum antwoorden aangemaakt

RE: Kweeperen

Euh, azijn en methanol maakt toch methylacetaat. 1 van de nagel lak removers? Pecto enzymen lijken me een veiliger en smakelijker weg. Heb zelf net 10 kg kwee gekregen en ze ruiken heerlijk. Mijn ide...

In forum Recepten

7 jaar geleden
RE: Wat is de naam hiervan?

Denk dat je gewonnen hebt kees. En de prijs is???? Een perskoek naar keuze. ;-D

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Waar vind ik Koji?

Google eens op: KOJI-KIN 10 gram. Hier staan gelijk wat gebruiksaanwijzingen bij. Wat ik had begrepen zijn de sporen niet zo kieskeurig kwa bewaren in vergelijking met gedroogde gist. Ik heb tot nu t...

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
Gember liquer dmv vries destilleren.

Ik heb een 10l jerrycan van het molasse project hergebruikt dus recept is voor 8l gemberwijn. 500 a 600 gr verse gember, champagne gist suiker. beetje DAP . Toen de wijn uit gegist was deze overgeheve...

In forum Likeuren

7 jaar geleden
RE: Wat is de naam hiervan?

Moederkoek?

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Handleiding T500

De temperatuur verlagen beïnvloed toch de reflux ratio. Hoe meer reflux, hoe hoger het aantal theoretische destillaties. En dus een meer compakter heads cut.

In forum Stooktips

7 jaar geleden
RE: Elektrisch of toch op vlam?

Je kan met veel zout je het kookpunt verhogen. 400gr per liter is het maximale dt oplost. Dan kun je een kookpunt tegen de 109 verwachten.

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

Na een uur in de oven rook het hout naar vanille. Verleden tijd van ruiken dus. 😀

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: mss nieuwe stoker

Gefeliciteerd Erik met jullie zoon Michael. Ik zeg proost op het nieuwe leven. Grt Erik

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: Boek over mouterij en mout maken

Hoi William, ken je deze al van Catnip?

In forum Bier, Wijn en overige dranken

7 jaar geleden
RE: Rum van melasse basis recept

Het hangt er natuurlijk ook vanaf waar je je vat neer zet. In de woonkamer naast de kachel of bv in de kelder. En dan natuurlijk het duiveltje die je om de zoveel tijd wat laat proeven om de smaak te ...

In forum Spirits

7 jaar geleden
RE: Alcohol in het nieuws

Ja, leuk om te zien Jan.

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: Alcohol in het nieuws

Kijk nou eens wie er in het nieuws is. 🙂

In forum Het Café (praathuis)

7 jaar geleden
RE: oud bier

Bejakin, ben zelf ook aan de beurt. Heb 23l stout bier staan die het net niet is geworden.

In forum Stookforum

7 jaar geleden
RE: oud bier

Ben benieuwd wat jouw ervaring wordt.

In forum Stookforum

7 jaar geleden
Pagina 8 / 14