-
_DaanBanaan_ antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 2 uren, 22 minuten geleden
@arta380 Als ik jou was zou ik deze batch lekker laten rijpen, opstoken kan altijd nog, maar veranderd niet veel aan de scherpte en veel smaken blijven toch mee komen. Begin met een goede basis van druif en volg het… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Reflux Still en Pot Still" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 ik begon met een eigenbouwde ketel van mijn heit. Maar ook kocht ik zo een ketel als in filmpje. Ook is de t500 geopwaardeert ik gebruik nu voor alcohol de oude van heit weer en ik kon kocht een… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Reflux Still en Pot Still" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 hallo en wolkum op het forum heeft u ook de filmpjes van Robbert die op dizze site staan bekeken. Filmpjes als de whisky maken en ook de andere kunnen leerzaam zijn . Robbert is met 50 jaartjes met ook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 ke kunt nij het apparaat inderdaad wat gadgets kopen waardoor je iets flexibeler wordt. Het is een compromis .Maar het zal nooit een alembiek, whiskey still , potstill of alquitara benaderen en zeker geen charantaise. De vavor destilleer ketel… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 dat is een hobby apparaat gemaakt van het Laagwaardige RVS 304. Leuk apparaat voor starters die hoog percentage alcohol willen maken voor mengen en roeren met essances niet echt een apparaat om dranken als whiskey, Bourbon , brandy e.d…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 koperwol , spons of twisters geven een rustiger kooknat. Bel vorming is kleiner en komen geleidelijker vrij. Kleine belletjes zetten zich al en komen gelijkmatig vrij in plaats van grote bellen die vrijkomen. Ketel zal ook minder kookgeluid maken… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 als je maar in verhouding blijft. Te veel pakking op verkeerde plaats heeft geen zin . Te weinig ook niet.
Contact oppervlakte moet afdoende zijn . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 JD , four roses , Bacardi gebruiken allen voor hun eind productie nog steeds koperen helmen en koloms.
De oude engelsen fransen , duitse stokerijen ook koper. .de cognac industrie alles koperen charantaises .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 hangt van de vervulling af en gebruik af. Na elke sessies reinig ik de ketel met een gewone afwasmachine reiniger of vaatwas middel . Al na gelang vervuiling . Koper hoeft niet te glimmen om schoon te zijn! Ontsmetten… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 ik heb ergens hier op site eens een aantal foto’s laten zien wat een zure situatie rvs en koper doen te zamen. Bijdestillatie waarbij ook ph waarde beneden 3 zit in een koperen still kunnen oxides mee komen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 dat is een van de bladen inderdaad. Het geld ook voor volledige koperen installaties waar de reactie het meest efficiënt is. Pot of kolom . Het heeft ook te maken met wat op bepaalde delen temperatuur. En ook waar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 sulfiet is een ander stof dan de zwavels die door het koper worden ” geneutraliseerd” sulfiet verbind zich na enige tijd met suikers en aldehyden. Ernstige verkleuring/ oxidatie van het koper kont van zuren . Bij te hoog zuur… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 2 maanden geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 ik heb ook naar deze mais gekeken want het zijn de hele korrels(en dat is bij ander mais niet altijd zo). Ik wil de hele korrel omdat ik deze wil mouten. Dit zal niet alleen meer smaak geven maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 2 maanden geleden
- @arta380 boven 1040 is prima. Dus komt goed
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 maak je het niet te zuur . Ph bij maischen 5,4-5,6. Bij inzet van gist 4,8- 5,2 aan houden .
Dat zou niet mijn gist keus zijn. Ik denk niet dat die tot SG 1000 zal komen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 neem een stuk regenpijp bijna de hoogte van gistton . Boor rondom een aantal gaten van onder naar boven. Zet de pijp rechtop in vergistings ton.Vul vat rondom de buis . Hierdoor blijven de grove delen rondom en als… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@arta380 er zijn verschillende smaken en Stijlen en heeft te maken met tijd periode en regio . ( en natuurlijk kneierij van moonshiners gaat ook de ronde. ) Het op graan fermenteren is niet vreemd . Even als ook het… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 ik zou het een paar weken tijd geven om te huwen met elkaar, daarna kan je het altijd over doen
-
joostbos antwoordde op het onderwerp "Airstill newbee vragen" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@arta380 Dankjewel voor je ervaringen. Het idee van de bierglazen is een goeie, die ga ik volgende keer proberen. Ik heb nu de distillatie gedaan zoals beschreven in de handleiding van de AirStill en daarbij na de 50ml heads alles… Meer lezen»
- Meer laden