Forum antwoorden aangemaakt
RE: Bourbon informatie @robbert Goede idee. Dat ga ik een keer maken. Voor nu gaat dat niet meer lukken. Dus ik doe een compromis ik laat de helft van het graan in de vergistingsemmer. Nog een laatste item: ik jouwq recept... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Bourbon informatie Dank Robert, On the grain it is..... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Bourbon informatie Vraag over dit recept: Ik lees en zie verhalen over "on the grain" fermenteren. Het recept hier gaat de mash in kaas/neteldoek en wordt alleen de vloeistof gebruikt. Advies? dank grt Art. |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Absint maken @rinus55 Ik heb besloten het allemaal nog een keer over te doen. De huidige 2 liter eindproduct maar weer vullen met kruiden. Paar dagen laten staan. Dan verwarmen tot 50 graden. Door de zeef en een 3... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Vodka van aardappelen @bazz Oei, dat is behoorlijk balen. Gelukkig heb je zelfs niks. Ik zag op Youtube een filmpje met twee rednecks die ook wodka van aardappelen maakten. Zag er allemaal heel simpel uit, maar ja... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Vodka van aardappelen @robbert ja sorry 1030. Wodka gist. Ik heb de mash geproefd en dat was zeker niet zoet. Dus was er was lijkt wel vergist. Waterslot heeft ook best hard staan pruttelen. Mijn mashses, tot nu, waren al... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Absint maken @robbert Wat als ik 300 ml of zo apart zet en de rest nog een keer distilleer? Zou de bittere smaak dan minder worden? En daarna weer samenvoegen ivm de kleur. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Absint maken @robbert Ja die 76 gr komt van Jesse in zijn youtube filmpje over absint maken. De druiven zijn vervangen door rozijnen :). Ik heb nog kruiden over dus absint 2.0 zal ik met graan gestookte mash doe... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Vodka van aardappelen Mijn wodka aardappelen project is mislukt. Na 2 wk was het SG 1300 of zo iets. Eerste distillaat slechts 20 %. Dus helaas. Maar bij jou gaat het vast lukken. Veel succes! |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
Absint maken Absint project. Niet helemaal gelukt. Op basis van de video van Robbert hier op het forum en van het Youtube filmpje van Jesse van Still It heb ik een absint project gedaan. Voor de mash heb ik Jesse ... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Airstill newbee vragen Ter aanvulling: Ik kwam dit filmje tegen. Jesse is veel eerder bij de hearts and gooit minder foreshots en heads weg, maar is wel snel aan de tails. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Airstill newbee vragen Ik heb sinds een kleine maand een Air Still Pro. Ik laat de rest van het advies graag over aan de ervaren stokers hier, maar ik wil wel wat kwijt over de foreshots van de Air Still. Die 40 ml die de ... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Bourbon uit mais siroop @alchemist. Duidelijk verhaal. Dank. |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Altijd een stripping run? Hartelijk dank voor jullie antwoorden. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Meer beginners vragen @alchemist Ja dank voor de tip!. Moet inderdaad nog best wel oefenen. Het is nu zaak om voldoende alcohol te krijgen bij het fermenteren. Bij mij sugar wash was dat wel gelukt, nu nog met mais en gem... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |