Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 10 maanden geleden

    @prins een niet te snelle maar ook geen sleepende vergisting moet je hebben. Tijd is Afhankelijk van gist , temperatuur,  voeding , u.v.  product , soort product , tafelsuiker ( disacchariden ) of geinverteerde suikers (monosaccharide ). Gewone tafel suiker…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    Afgesloten   . Nu +/- 10dagen met rust laten.
     
     IMG_20240901_191120820.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    Na 4 uurtjes gisting al begonnen 
     IMG_20240901_195415377.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    Geperst en in ton .
    Sg ook goed .
    Verder niets toegevoegd.
     
     IMG_20240901_185017613.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    Vandaag deel kunnen oogsten
     druiven.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wanneer is suikerwater uitgegist" – 10 maanden, 1 week geleden

    @rumo mee eens . Zo hoort het.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden

    @georges  dat is niet alleen theorie . Het is absoluut niet waar dat  water geen smaak kan meenemen Er zijn diverse stoffen die beter binden of oplossen in water dan Alcohol.   Het is met de meeste kolom ketels mogelijk om…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins ik zal de lijst sturen ..

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 nee dat klopt inderdaad niet. Dan is er toch een deel ergens verdampt of ontsnapt .  De uitstroom temp zou ook rond de 20 graden moeten wezen .  Als je ketel goed werkt en je doet er een 5…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruim pitten likeur" – 10 maanden, 1 week geleden

    @gerard01 let wel op dat in pruim pitten cyanide zit in vrij hoge hoeveelheid. Gebroken pitten komt het uit vrij.  Zolang de pitten heel zijn geeft het geen probleem.  Je kunt dus prima de drank maken . Het is iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 even de vorst erover is niet verkeerd dat breekt cellen maar niet te lang in vriezer .
    Je kan ze i.p.v. invriezen ook op gist zetten . Of ga je lang met vakantie 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden

    Er vallen druifjes dus het is tijd om weer aan de gang te gaan  . Morgen oogsten   .  Wassen persen en op gist zetten .  Dus plannen !  Dat betekent dus ruim gerekend zaterdag begin gisting  dan 10 dagen gisting…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "wanneer is suikerwater uitgegist" – 10 maanden, 1 week geleden

    @vanda  een vergisting van suiker met bakkersgist zou rond 18 dagen tijd nemen .  In “slechte”  situatie 28 dagen wanneer bij  de vergisting een sg van onder de 990 is bereikt en het staat al rond de 28 dagen en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins als je inderdaad langzaam zakt  reken hoeveel alcohol je hebt opgevangen. Vergelijk met wat je te verwachten hoeveelheid is . Als je dan al ruim over 4/5 van te verwachten hoeveelheid zit en jou percentage zakt onder de 50…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "omgekeerde osmose" – 10 maanden, 1 week geleden

    @figaro het os bruikbaar inderdaad. . Hoewel ik meer voorstander ben van vers wel water of regen water.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins bij de een zal het pas  bij 20 % troebel worden bij een ander rond 50 %  . Nu gebruik ik weinig suiker alcohol maar ik stop zelf altijd zodra percentage instort.   Percentage is bij een overhaal altijd continu…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins je stookt tot het troebel wordt of muf.  Percentage is niet het beste uitgangspunt.  Hangt altijd af van kwaliteit van beslag.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 als je ook na alle bewerkingen met hoog alcohol pas na dw tijd met een sloot water gaat verdunnen heeft het water ook weinig smaak opgenomen wat anders is dan met water “gehuwde ” alcohol

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden

    @rumo klopt !  Dat heeft te maken met dat je wel of niet bepaalde stoffen  smaken  wil meenemen.  Voor Verschillende stoffen heb je  verschillende oplosbaarheid / extractie in of water of alcohol of temperatuur . In lijst staat voornamelijk droog…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden

    @prins ook suiker alcohol moet ten minste 2 x overgehaald worden ! 
    Daarna de likeur het zij als maceraat maken of als destilaat nogmaals overhalen.
     

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 4 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens