-
Robbert antwoordde op het onderwerp "gisting" – 10 maanden geleden
@prins een niet te snelle maar ook geen sleepende vergisting moet je hebben. Tijd is Afhankelijk van gist , temperatuur, voeding , u.v. product , soort product , tafelsuiker ( disacchariden ) of geinverteerde suikers (monosaccharide ). Gewone tafel suiker… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden
Afgesloten . Nu +/- 10dagen met rust laten.
IMG_20240901_191120820.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden
Na 4 uurtjes gisting al begonnen
IMG_20240901_195415377.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden
Geperst en in ton .
Sg ook goed .
Verder niets toegevoegd.
IMG_20240901_185017613.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden
Vandaag deel kunnen oogsten
druiven.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "wanneer is suikerwater uitgegist" – 10 maanden, 1 week geleden
@rumo mee eens . Zo hoort het.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden
@georges dat is niet alleen theorie . Het is absoluut niet waar dat water geen smaak kan meenemen Er zijn diverse stoffen die beter binden of oplossen in water dan Alcohol. Het is met de meeste kolom ketels mogelijk om… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden
@prins ik zal de lijst sturen ..
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden
@gerard01 nee dat klopt inderdaad niet. Dan is er toch een deel ergens verdampt of ontsnapt . De uitstroom temp zou ook rond de 20 graden moeten wezen . Als je ketel goed werkt en je doet er een 5… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruim pitten likeur" – 10 maanden, 1 week geleden
@gerard01 let wel op dat in pruim pitten cyanide zit in vrij hoge hoeveelheid. Gebroken pitten komt het uit vrij. Zolang de pitten heel zijn geeft het geen probleem. Je kunt dus prima de drank maken . Het is iets… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden
@rinus55 even de vorst erover is niet verkeerd dat breekt cellen maar niet te lang in vriezer .
Je kan ze i.p.v. invriezen ook op gist zetten . Of ga je lang met vakantie -
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 10 maanden, 1 week geleden
Er vallen druifjes dus het is tijd om weer aan de gang te gaan . Morgen oogsten . Wassen persen en op gist zetten . Dus plannen ! Dat betekent dus ruim gerekend zaterdag begin gisting dan 10 dagen gisting… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "wanneer is suikerwater uitgegist" – 10 maanden, 1 week geleden
@vanda een vergisting van suiker met bakkersgist zou rond 18 dagen tijd nemen . In “slechte” situatie 28 dagen wanneer bij de vergisting een sg van onder de 990 is bereikt en het staat al rond de 28 dagen en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden, 1 week geleden
@prins als je inderdaad langzaam zakt reken hoeveel alcohol je hebt opgevangen. Vergelijk met wat je te verwachten hoeveelheid is . Als je dan al ruim over 4/5 van te verwachten hoeveelheid zit en jou percentage zakt onder de 50… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "omgekeerde osmose" – 10 maanden, 1 week geleden
@figaro het os bruikbaar inderdaad. . Hoewel ik meer voorstander ben van vers wel water of regen water.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden, 1 week geleden
@prins bij de een zal het pas bij 20 % troebel worden bij een ander rond 50 % . Nu gebruik ik weinig suiker alcohol maar ik stop zelf altijd zodra percentage instort. Percentage is bij een overhaal altijd continu… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 10 maanden, 1 week geleden
@prins je stookt tot het troebel wordt of muf. Percentage is niet het beste uitgangspunt. Hangt altijd af van kwaliteit van beslag.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden
@rinus55 als je ook na alle bewerkingen met hoog alcohol pas na dw tijd met een sloot water gaat verdunnen heeft het water ook weinig smaak opgenomen wat anders is dan met water “gehuwde ” alcohol
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden
@rumo klopt ! Dat heeft te maken met dat je wel of niet bepaalde stoffen smaken wil meenemen. Voor Verschillende stoffen heb je verschillende oplosbaarheid / extractie in of water of alcohol of temperatuur . In lijst staat voornamelijk droog… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 1 week geleden
@prins ook suiker alcohol moet ten minste 2 x overgehaald worden !
Daarna de likeur het zij als maceraat maken of als destilaat nogmaals overhalen.
- Meer laden