-
Bazz posted a new topic "Is er smaak verschil in afkappen van fermentatie" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Ik vraag me af of ik op de laatste paar SG punten moet wachten om te stoken, momenteel zie ik bij een begin SG (honing rum) van 1094 deze elke dag vanaf 1016 afnemen met 1 puntje, soms komt het… Meer lezen»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Hallo ik ben nieuw." – 3 jaren, 2 maanden geleden
Welkom op dit forum.
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@lemmy Welkom Lemmy het is een prachtige hobby en al doende leert men, ik heb inmiddels de turbogist afgezworen en meer met bakkersgist in de weer, in ieder geval succes!!!
-
Bazz vind forumbericht "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Bazz vind forumbericht "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Bazz posted a new topic "Bakkersgist in combinatie met Suikerriet melasse" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Het wordt afgeraden om turbogist te gebruiken, ook ervaren dat er dan een scherpe smaak aan zit, en moet je hem meerdere keren overhalen, maar kun je bakkersgist ook gebruiken voor het fermenteren van Suikerrietmelasse? Momenteel gebruik ik Rumturbogist voor… Meer lezen»
-
Bazz vind forumbericht "Het kleine vaatjes topic" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Bazz vind forumbericht "Het kleine vaatjes topic" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Bazz vind forumbericht "Het kleine vaatjes topic" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Bedankt ben weer een stukje wijzer geworden TOP !!
-
Bazz vind forumbericht "Vanille suiker in Whisky" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Bazz vind forumbericht "Vanille suiker in Whisky" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Bazz vind forumbericht "Vanille suiker in Whisky" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Bazz vind forumbericht "Vanille suiker in Whisky" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Hoi @ndre is het toevoegen in de Rum door gewoon te proeven, of bijvoorbeeld 1 kruidnagel / 1 stokje kaneel / 1x anijs per liter? En is dit tijdens het stoken of na het bottelen of tijdens het fermenteren of… Meer lezen»
-
Bazz posted a new topic "Vanille suiker in Whisky" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Ik las een tijdje terug dat iemand vanille suiker in zijn Whisky deed, vroeg me af wat men nog meer toevoegde en is dat na het stoken of in het fermentatievat of tijdens het stoken en hoeveel op de liter?… Meer lezen»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Topic 2000 ChrisV Moonshine" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Prachtig mooi om te zien hoe anderen dat doen, de vanillesuiker was voor mij nieuw 🤩
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "in wat bewaren jullie je eindproduct?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Gezien ik meer een rum / cognac / Whisky stoker ben gaat her merendeel in vaatjes, maar ik verzamel met behulp van vrienden en collega’s vooral wijn flessen met draaidop werkt perfect.
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Eerste stookketel besteld!" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@tedestillaat Ziet er mooi uit ben benieuwd hoe hij bevalt.
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Nieuw en onervaren……" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Welkom Bert, er staan hier genoeg berichten om te lezen en je licht op te steken.
- Meer laden