-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden geleden
@bewust Wonderlijk dat dat lukt met die smalle hoge hals, zo’n grote borstel te gebruiken. Ik vind die fles een erg mooi ding! En hij is groter dan ie lijkt, blijkbaar. Had je trouwens eerst pecto-enzym en voeding aan de… Meer lezen»
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden geleden
@bewust Hoe krijg je eigenlijk zo’n mooi bolleke schoon als er aanslag in zit?
-
Janne antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 1 week geleden
@bewust Nou wat een prachtige kleur inderdaad zeg! Dat hoop ik inderdaad te vangen 🙂 Vorig jaar hing het hier helemaal vol, zó verleidelijk! Bedoel je dat ook bij destillaat het bitter in de loop van de tijd verminderd? Bij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 1 week geleden
@bewust bij te bittere smaken kun je met limoen of ook zelfs grapefruit smaak opfrissen . Ook kun je wat extract maken uit zouthout en dat toevoegen voor zachtere vollere smaak
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 1 week geleden
@bewust mijn ervaring is dat het tot april van goede kwaliteit is. Daarna vind ik het minder, in de zin van verwerken en droogte. Ik heb het ook gemout/gekiemd. Ging top. Kost wat maar heb je ook wat. Als je… Meer lezen»
-
AdamMoors antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 3 maanden geleden
@bewust Dit is al even geleden, maar ik ben toch benieuwd: heeft het uiteindelijk gewerkt? Werd de whisky echt zachter?
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bewust ik heb je verzameling van dichtbij mogen aanschouwenÂ
en dat is genieten hoor.
wil met deze kolom dingen gaan proberen en hij past op mijn gewone ketel wat ruimte scheelt -
RuMo antwoordde op het onderwerp "groeps foto" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bewust als de koper prijs hoog staat zou ik de boel verkopen, dan kan je gaan rentenieren 🤑 . O ja, dat doe je al 🤭
-
Sabot antwoordde op het onderwerp "Na 3 jaar even voorstellen" – 4 maanden, 3 weken geleden
@bewust Dank je. Altijd open voor mooie suggesties voor goede eau de vie.Â
 -
PastorBelga antwoordde op het onderwerp "even voorstellen" – 4 maanden, 4 weken geleden
@bewustÂ
Heel veel kennis denk ik want ik ben een komplete noob in destileren. -
mau antwoordde op het onderwerp "Gezinsuitbreiding (hoi hoi het is een …..)" – 5 maanden, 1 week geleden
@bewust mooi ketelke , wanneer is de babyborrel ? 😋 😋
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gezinsuitbreiding (hoi hoi het is een …..)" – 5 maanden, 2 weken geleden
@bewust gefeliciteerd, weer een hele mooie. Ik heb zelf ook een kleintje 🤔 leuk om een drankje te proberen.
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Gezinsuitbreiding (hoi hoi het is een …..)" – 5 maanden, 2 weken geleden
@bewust gefeliciteerd met je jongen, het is een hele mooie jongen:}
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelderse Roos" – 6 maanden, 3 weken geleden
@bewust bessen zijn giftig . Je gaat er niet aan dood meteen maar je kunt er wel ziek van worden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 7 maanden geleden
@bewust wanneer jou ketel goed werkt zal je de natrium niet meekrijgen.Â
Je ziet het snel genoeg aan het destilaat. Is het kristal helder is het prima .
Blauw zweem of troebel zal je nog een keer moeten overhalen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 7 maanden geleden
@bewust coustic soda / natriumhydroxide voeg je het beste toe op ph meting. Je moet uitkomen op ph van 8 a 9 .Â
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 7 maanden geleden
@bewust persoonlijk vind ik de Talisker Skye per gelegenheid best te drinken en de rest is zoals je zegt ook geen rommel. Ik denk dat als je dit stook je geen betere whisky gaat krijgen hoogstens win je de alcohol… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 7 maanden geleden
@bewust hoe maak je dit zachter?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky overhalen" – 7 maanden geleden
@bewust je zal toch rekening moeten houden dat het inmiddels gerijpt is geweest op hout en dat er waarschijnlijk ( wat bij goedkopere whiskey voorkomt) toevoegen c.q kleurstoffen in heeft gezetten . Tevoren coustic soda toevoegen is in dergelijke gevallen… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 7 maanden, 2 weken geleden
@bewust prachtige foto weer.
- Meer laden