Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Brûs-stokertje

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Brûs-stokertje

@brusstokertje

@ruchky De Airstill is verkocht. Bekijken
  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van ruchky

    ruchky antwoordde op het onderwerp "Te koop Airstill" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    @brusstokertje indien nog niet verkocht mijn bod 125

  • Profielfoto van pietjebell

    pietjebell antwoordde op het onderwerp "Te koop Airstill" – 2 jaren, 12 maanden geleden

    @brusstokertje kun je me een pb sturen?

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Troebel / blind slaan" – 4 jaren geleden

    @brusstokertje nee herkenbaar. Heb dit met alle citrus in overhaal of maceration.

  • Profielfoto van marcel1966

    marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Troebel / blind slaan" – 4 jaren geleden

    @brusstokertje Ikzelf maak dit ook best vaak, en zoals troet al beschrijft is het wel beter om op min. 35% te gaan zitten, want bij een lager alc. percentage zie ik bij mij ook dat de mix troebel (vliesjes) krijgt….   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Troebel / blind slaan" – 4 jaren geleden

    @brusstokertje zoals dit?
     20210424_082619.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Troebel / blind slaan" – 4 jaren geleden

    @brusstokertje is het een grijs witte waas , een gele , of een soort melk achtige ? Als het een melk wit achtige is dan zijn het etherische olien . Een gele een oxidatie uit een aanwezige stof uit kaneel…   Read more»

  • Profielfoto van roeier

    roeier antwoordde op het onderwerp "Framboos/zomerfruit marceren." – 4 jaren, 1 maand geleden

    @brusstokertje Mooie fruit likeuren is iets dat ik ook zeker wil gaan maken, dus alvast bedankt voor je uitleg en inspiratie. je zegt dat je marceert met alcohol van 50%. Ik vroeg me af wat voor dit soort drankjes beter…   Read more»

  • Profielfoto van Robbie

    Robbie antwoordde op het onderwerp "Framboos/zomerfruit marceren." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @brusstokertje dat zijn mooie duidelijke stickers op de fles. Hoe maakt u die?

  • Profielfoto van Paolo

    Paolo antwoordde op het onderwerp "Framboos/zomerfruit marceren." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @brusstokertje. Goed bezig hoor. Ik moet ook maar eens wat fruit gaan macereren. Ik weet nu al dat mijn dochters er gek op zullen zijn 👍.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept kruidenbitter gezocht" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @brusstokertje wat jou persoonlijke smaak is maakt uit wat voor kruidenbitter je prefereert .
    Bij zoeken boven kruiden bitter intoetsen en er komen diverse recepten voorbij .

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo replied to the topic "Framboos/zomerfruit marceren." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @brusstokertje, ik ben het met je eens dat het lagere ook een frambozen drankje te goeden komt. Ik heb een flesje van ruim 2 jaar oud staan. De kleur is inmiddels donker geel en de smaak wat voller.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @brusstokertje klopt, zolang het waterslot erop zit kan de CO2 ontsnappen maar je schreef: suiker toevoegen nadat de gisting voorbij is….
    Wanneer je een voedsel veilige plastic emmer gebruikt hoef je niet bang te zijn voor plasticsmaak.

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip replied to the topic "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @brusstokertje Die demijohns zijn slecht om een wijn in te laten gisten, althans wanneer de gisting net op gang is gekomen. Lastige schoonmaak, verlies en een hoop troep vallen je ten deel.   Je kan het eerst in een 10 liter…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Suiker toevoegen aan wijn." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @brusstokertje wanneer je suiker tijdens de vergisting toevoegt wordt je wijn (ook bier) niet zoeter maar juist droger. De toegevoegde suiker zal namelijk geheel vergisten. Een  tripel bier heeft een droog karakter en  dat komt door die toegevoegde suiker die…   Read more»

  • Profielfoto van dumo

    dumo replied to the topic "Recept gezocht" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @brusstokertje hoy, ik heb mijn vriend in het weekeinde gesproken. hij werkt naargelang hij alcohol nodig heeft, voor limoncello e.a., stookt hij één maal omdat hij maar 50 % nodig heeft. als hij hoger % nodig heeft stookt hij 2…   Read more»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @brusstokertje ik heb zelf enorm lang lopen zoeken naar een manier om te koelen. Ik wilde geen ijskast gebruiken omdat in de ruimte waar ik eerst wilde gaan stoken geen koelkast door de deur paste 😃.   Uiteindelijk via een…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @brusstokertje
    Geen idee wat je allemaal wilt gaan vergisten maar let wel op, de temperatuur in de kast kan aardig oplopen tijdens en door de vergisting, zeker als de warmte niet weg kan. 

  • Profielfoto van Ton

    Ton replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @brusstokertje mooie kast!👍 mooie koperen vaas ook om een helm van te maken voor op een keteltje.

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @brusstokertje Ik heb een oude koelkast die ik heb omgebouwd tot klimaatkast me een kasverwarming erin en ik heb een Grainfather fermenter met chiller. Een vergisting levert warmte op en om de gist niet te veel te stressen kun je…   Read more»

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik replied to the topic "Klimaatkast" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @brusstokertje en koel je niet? Mijn vergistingen worden doorgaans altijd gekoeld.

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 1 dag geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens