Vond forum berichten leuk

RE: Troebel / blind slaan

@marcel1966 nee kan geen kwaad voor de gezondheid . Je kunt het gewoon drinken .

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: Troebel / blind slaan

@brusstokertje Ikzelf maak dit ook best vaak, en zoals troet al beschrijft is het wel beter om op min. 35% te gaan zitten, want bij een lager alc. percentage zie ik bij mij ook dat de mix troebel (vli...

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: Framboos/zomerfruit marceren.

@roeier percentage van maceren hangt af wat je macereert en is het voor gebruik als maceraat vof ga je het nog maals destileren . Voor fruit , kruiden , blad , wortel schors ,zaden maakt het verschil...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Framboos/zomerfruit marceren.

@brusstokertje Mooie fruit likeuren is iets dat ik ook zeker wil gaan maken, dus alvast bedankt voor je uitleg en inspiratie. je zegt dat je marceert met alcohol van 50%. Ik vroeg me af wat voor dit s...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Framboos/zomerfruit marceren.

Glycerine 5 tot 15 ml per liter . glycerine geeft wat body. De drank blijft wat meer hangen in glas maar geeft ook meer mondgevoel. . Doordat het wat stroperog wordt blijft drank meer op tong hangen w...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Framboos/zomerfruit marceren.

@larsje40 Glycerine hoeft er niet perse bij dit kan als je daar voor wil kiezen. Wat glyserine is een dikke zoete alcohol. Je maakt de drank dus iets zoeter en iets stroperiger (viscositeit verhogen)....

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Framboos/zomerfruit marceren.

@brusstokertje. Goed bezig hoor. Ik moet ook maar eens wat fruit gaan macereren. Ik weet nu al dat mijn dochters er gek op zullen zijn 👍.

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Suiker toevoegen aan wijn.

@brusstokertje klopt, zolang het waterslot erop zit kan de CO2 ontsnappen maar je schreef: suiker toevoegen nadat de gisting voorbij is.... Wanneer je een voedsel veilige plastic emmer gebruikt hoef j...

In forum Bieren en wijnen

3 jaar geleden
RE: Recept gezocht

@brusstokertje hoy, ik heb mijn vriend in het weekeinde gesproken. hij werkt naargelang hij alcohol nodig heeft, voor limoncello e.a., stookt hij één maal omdat hij maar 50 % nodig heeft. als hij hoge...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Klimaatkast

Nice!! Koelen kun je doen met een peltier koel element. Voor een paar euro op AliExpress en ze werken perfect.

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Klimaatkast

@brusstokertje mooie kast!👍 mooie koperen vaas ook om een helm van te maken voor op een keteltje.

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Klimaatkast

@brusstokertje Ik heb een oude koelkast die ik heb omgebouwd tot klimaatkast met een kasverwarming erin (die gaat nagenoeg nooit aan) en ik heb een Grainfather fermenter met chiller (ook die koelt vee...

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Framboos/zomerfruit marceren.

Ziet er simpel uit en lijkt lekker, maakt het nog uit wat voor fruit je er bij doet?

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof

Zowel Brús als Stookboks goed bezig je vragen te stellen op dit forum. Zoals jullie zien is er altijd een antwoord door een van de mede stokers. Goed bezig dus 👍

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof

@brusstokertje, simpel, alcohol onder de 55%, in de emmer gooien en de andere dag is het klaar. Je kan met 1 koolstof filter ongeveer 25 liter alcohol filteren. Maar mijn alcohol is niet echt vies ofz...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 1 / 3