Vond forum berichten leuk

RE: Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof

@brusstokertje Ik gebruik het EZ filter systeem ook voor de wodka. En ik ben er dik te vrede over, werkt goed en geen geknoei.

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof

@brusstokertje, was een beetje plagen hoor 😉 Probeer anders eerst een goede basis stookwijn te maken, en die een keer of drie te stoken. Maar smaakloos zal het nooit worden ook water heeft een...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Klaren d.m.v EZ Filter system koolstof

Niet aan te raden, boven de 55% blijven de ongewenste stoffen liever aan de alcohol kleven en niet aan de kool. Je zou de alcohol kunnen filteren en dan nog eens stoken. Maar wat zonde om er een smaak...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Recept gezocht

@brusstokertje hoy, ik heb een vriend, en die heeft wijn kunnen bemachtigen, ik denk n'en fruitwijn van een overleden persoon, en hij haalt die gewoon over met zijn airstill, ik zal eens vragen of hij...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: walnoot likeur 2

@dbogert elke alcohol die je als basis wil gebruiken moet een alcohol zijn wat al is gezuiverd door maken van scheidingen . Dus nooit een " ruw" voor een likeur gebruiken . Ja je zal ook in Final sto...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Vraag mbt voorloop, hoofdloop en naloop

@dbogert, maak ik nu aan de hand van het laatste deel van je verhaal op dat bij de ruwstook je alcohol 70% was en bij je fijnstook begon bij 50%? Als het goed gaat zal na iedere stook je volume dalen ...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerwash klaren

@dbogert Ik heb net 1x gestookt en had geen turbo clear. Dus ik heb het niet geklaard. De avond ervoor over geheveld naar een schone ton. Die 1 nacht laten staan en toen was er weer een kleine hoeveel...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Suikerwash klaren

@dbogert wanneer je een normaal werkende ketel hebt kun je een troebele stook wijn zonder problemen verwerken . Als gisten voorbij is ligt het grootste deel dode cellen op de bodem . Met achterlaten v...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Eerste sugarwash

@dbogert niet alle wijnen zijn te opnieuw te stoken . Veelal wijnen die niet in land van herkomst zijn gebotteld . Wijnen worden ook wel op wijngaarden geconcentreerd door b.v. vriesdrogen , hierna ve...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Eerste sugarwash

@dbogert dat is het vervelende met verzuring . Als je er op tijd bij bent is er kans nog wat te reden maar als iets doorslaat naar acetaat is vaak makkelijker om gewoon opnieuw te beginnen .

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Uitleg refractometer

@dbogert die acetaat geur ontstaat meestal doordat tijdens gisting azijnzuur en ethyl zijn gaan binden ook door aanwezig andere zuren als zwavelzuur . Tot een acetaat . Meestal gebeurt dat door o.a. ...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Uitleg refractometer

@dbogert dat kan inderdaad meerdere oorzaken hebben. Laat het nog maar een nachtje open luchen en proef morgen nog eens. Je hebt in ieder geval weer wat bijgeleerd vandaag!

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Uitleg refractometer

P.s. als je een nipje proeft weet je waarschijnlijk meteen dat het eerder 70 zal zijn dan 11 😉

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Uitleg refractometer

Is het distilaat of stookwijn? Je refractometer is een Brix meter, een suikermeter dus en geen alcoholmeter. Hij geeft bij een suikerhoudende vloeistof aan wat het theoretisch haalbare percentage alco...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Eerste sugarwash

@dbogert de methyl is bij suikers nihil dus dat is niet van toepassing maar je moet altijd voorloop en naloop scheiden . Bij vergisten van suiker is het niet zo dat je aan eind alleen water en ethyl o...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Pagina 2 / 3