Forum antwoorden aangemaakt
RE: Filteren/klaren van gerstemout Wellicht snap ik niks van wodka, maar ik heb dan ook een sterk vooroordeel over "goedkope" graanalcohol. Heb gebruik van gerst(emout) is mij voor wodka gewoon niet duidelijk. Niet dat het niet kan maa... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Thin mash van Bostel Ik heb 0 ervaring met echt bierbostel maar wat ik weet is dat de gebruikte mouten (en gisten) een verschil gaan maken in diverse oplosbare / vergistbare sachariden. Door het schroten en maischen is la... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Thin mash van Bostel Die bostel is zeker een tweede leven waard. Goede voedingsbodem voor allerlei smaakstoffen gemaakt door gisten en bacteriën. Met alleen wat suiker toegevoegd heb ik hier na fermentatie (7 % abv) en ... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: schimmel... Hallo Jels, je geeft volgens mij zelf al het antwoord: Geen suiker toegevoegd. Van nature zitten er erg weinig suikers in aalbessen/ rode bessen.(best case: 6 gram per 100 gram, SG 1030, ABV 3,2 %) I... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Vraag over eerste batch mash Erg herkenbaar dit. Lange tijd ook zitten twijfelen over mijn gistexperimenten. Op een gegeven moment wordt het wat minder spannend.(toch blijft het geluid van een ratelend waterslot erg vermakelijk) ... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Suikerwater verstoken Wat ik me al die tijd afvroeg is waarom die gistcelletjes zo hard gaan op eenzijdige ordinaire suikers. Let wel, ze hebben dan hun vitamine/mineralen pilletje nodig. Geef je ze een uitgekiend dieet (l... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Theoretische informatie fermenteren Hoppa leesvoer: ( yeast) en nog meer: en omdat fermenteren niet uitsluitend door gisting plaats vindt: Hoeveel wil je weten? Groeten Catnip |
In forum De kookhoek |
7 jaar geleden |
RE: Echte franse suikermais kopen in nederland De lage opbrengst komt waarschijnlijk en onder andere door retrogradatie van het zetmeel. (Zie ook of In het kort komt het hierop neer. Zetmeelmoleculen zijn lange ketens van suikers (glucose) die ... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Alternatief schroten - de klompendans Erg mooi om te zien. En ook erg herkenbaar trouwens. Groenmout laat zich inderdaad slecht schroten. Het drogen heeft alleen nut om het fijner geschroot te krijgen met normaal schrootmateriaal. En die ... |
In forum Stooktips |
7 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Beste allen, ik kan nog niet zeggen dat het heel hard gaat met mijn whisky avontuur. Inmiddels heb ik 5 keer een fijnstook kunnen doen. Mijn boekweitwhisky smaakt teveel naar eiken en is vrij zoet van... |
In forum Mijn installatie |
7 jaar geleden |
RE: Stukjes fruit toevoegen aan whiskey mash... @ gompie : Als ik dit plaatje zie dan denk ik eerder aan niet zulke beste moonshine en de gasten die hun recensie achterlaten in jouw spoelbak.? |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: Lummel’ s eerste whiskey voor de BBQ 2018 Erg leuk om te zien. Heeft zeker wat magisch hoe een meellichaam mout wordt en mout omgezet wordt in suikers. Nu heb jjj bijna zon volautomatisch systeem en heb je al je bedenkingen bij het spoelen. J... |
In forum Spirits |
7 jaar geleden |
RE: 1e whisky Hoi Mick, hoe zit het met het smaakverschil in je houtsnippers. Ik heb dus inlands eiken gebruikt. 4 mm dunne strips van het kernhout gezaagd en dat getoast op 230 graden voor 3/4 uur. Ruikt fantastis... |
In forum Stookforum |
7 jaar geleden |
RE: Gist zelf maken ! Bedankt voor het delen van deze info Robbert, gist heeft enorm mijn interesse. In mijn zoektocht naar mijn eigen whisky (whiskey) moet ik af en toe even een pas op de plaats maken. Maar ik ga zeker ev... |
In forum Gist vragen |
7 jaar geleden |
RE: Gist zelf maken ! Robbert, dit klinkt als iets wat ik zou gaan proberen. Kan er hiermee voldoende resultaat worden gehaald, respectabele vergisting / ABV? Wat bedoel je precies met het sterker worden van de cultuur wa... |
In forum Gist vragen |
7 jaar geleden |