-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Altijd een stripping run?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Wanneer je met een pot still gaat werken en smaakhoudende dranken wilt, is het inderdaad raadzaam om twee- of driemaal te destilleren. Zelfs dranken zonder smaak op een reflux varen erbij om tweemaal te destilleren. De vraag is wat… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Roggebrood whisky maar dan anders" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hoi ik ben willy" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Welkom Willy, Wat voor soort drank ben je eigenlijk naar op zoek om te leren maken? Niet iedereen zal er even open voor staan dus het kan even duren voordat je iemand vindt. Een andere optie is een… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Roggebrood whisky maar dan anders" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Bas jij ook de beste wensen. Ik zal eerlijk toegeven dat ik lichtelijk in dubio was toen ik het las, roggebrood doet mij, net als RuMo blijkbaar, meteen denken aan dat vreselijke recept van meneer iStill. In de historie… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo was het ook haha, maar ik merkte laatst in m’n geturfde whisky met gedroogde struikheide toch het bloemige op, dus nu eens zonder turf proberen.
-
Alchemist vind forumbericht "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo stond RuMo, stond.
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@hobbyron Welkom Ron en jij ook de beste wensen.
Goede plannen al, suikerwash gaat het doel worden voor likeuren / bitters? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
M’n meest verrijkt brouwwater tot nu toe, kan er ook niet echt een geur aan toekennen behalve bos-achtig.
bahbah.jpg -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon uit mais siroop" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Deze misschien?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Namens Stookforum en Stookwinkel de allerbeste wensen!" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Beste wensen voor het nieuwe jaar.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers Granen bestaan voornamelijk uit zetmeel, dit zijn glucose (suiker) moleculen van een paar honderd tot een miljoen stuks elk. Gist kan enkelvoudige of tweevoudige suikers omzetten naar ethanol en koolstofdioxide maar zetmeel niet, vergelijk het tussen biefstuk puntjes en… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers er zijn een aantal mogelijkheden, Distilling mout of destilleer mout, dat zou het beste zijn omdat die het meeste gericht is op destilleren. Pilsmout, iets minder geschikt omdat deze meer eiwitten bevat dan je wilt voor een whisky… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers stookkosten zullen het niet zijn 😉 , een vergisting heeft een wat zurige lucht, maar zolang het allemaal bierdrinkers zijn zal het geklaag wel meevallen. Greenswaen Gold Classic gerstemout aha daar zit jullie probleem dus, het is een cara… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rinus55 Gerstemout bevat ook zetmeel, daar komen single malt whisky’s vandaan 😉 Gerstemout mits niet gedroogd (geëest) op een te hoge temperatuur bevat verschillende enzymen om onder andere zetmeel om te zetten naar steeds kleinere suikers totdat deze klein… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@spirit Ik heb dat soort buffers niet gebruikt, bij het gebruik van schone granen en mout heb ik nog de noodzaak niet gehad, de p.H. daalt bij mij ongeveer 1 a 1 en een beetje tijdens de vergisting en alles… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers Ik zou het geheel op kamertemperatuur laten verlopen ja, veel gistsoorten zijn niet blij met 12 graden. Verder mis ik nog wat informatie om te kijken naar andere mogelijkheden; Welk gerstemout hebben jullie gebruikt? Er zijn namelijk ook… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geen alcohol na gisten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@thetwekkelergodfathers Is toevallig bij de suikervergistingen het vat in een ruimte geweest met een hogere temperatuur? 12 graden is nogal laag voor bakkergist, dat is waar ik het eerste zou gaan kijken.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hint van heide" – 1 jaar, 6 maanden geleden
De rest moet ik je schuldig blijven, de oude scans die ik heb lenen zich niet voor de zoekfunctie helaas. Ik ben het wel vaker tegengekomen in het verleden. Ook wordt de struikheide nog gebruikt om mout mee te… Meer lezen»
- Meer laden