Forum antwoorden aangemaakt

RE: Water Flow Regulator ontvangt geen water.

Heb je het over de Still spirits water flow regelaar, degene met een eigen pompje en reservoir? Heb je hem niet aangesloten op de uitgang van de regelaar? Anders het regelkraantje eerst helemaal ope...

In forum Stookforum

11 maanden geleden
RE: is dit een goede drukregelaar

Ik denk dat je die brander met elke 30 of 50 mbar reduceer wel netjes afgesteld kan krijgen. In het geval van distilleren zou ik voor de 30 mbar gaan. Minder vermogen en daardoor makkelijker af te ste...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Stoken met de CV

Ik denk dat je met circuleren via een close in boiler of een kokend water kraan ook nog wel een eind kan komen. Tweedehands cooker, pomp geschikt voor kokend water en ik denk een tussenvat/expansiev...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Verklikkertje

Naar aanleiding van dit topic heb ik er eentje van ali besteld. Samen met het Flow control kraantje werkt dit fenomenaal voor mijn 5 liter alquitara. Waar ik met een pompje elke keer zat te kloten m...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel

@murmillo Gebruik je daar een au bain ketel voor of lukt dat ook met een t500? db

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel

Zooooo. . . Daarnet het maismeel er uit gezeefd. Het was niet meer verder bezonken dus zeven werd het. Wat een pokkeklus. Anderhalf uur bezig geweest. Heb nu 30 liter op 1070 in het gistvat. Zit...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel

Eerste experiment amylase 7 liter water naar 70 celcius gebracht, hierin toegevoegd zeer fijn geschroot:1000 gram Swaen Dark Munich 15-25 EBC243 gram Castle malting special B. 260- 320 EBC507 gram Bl...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel

@alchemist Als ik mout gebruik denk ik dat ik 1 pan met 20 liter maak met daarin een eerste polenta-amylase en dan daarnaast de tweede pan met de mout een tijdje op maisch temperatuur (65 celcius ong...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel

Begint eer ge bezint: Heb hier 10 kg fijne maismeel staan (voor polenta) en daarnet 4 zakjes deze amylase bestelt samen met wat prestige wd gist. Ik zit onder andere te twijfelen of ik nog wat don...

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Is het nodig?

Je krijgt hierdoor een zuiverder product. Is het nodig? Mwa, als je het gaat gebruiken om de barbecue mee aan te steken is het niet nodig. Ik doe het wel en daarbij breng ik het terug tot 40% of l...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Fermentatie vat te vol

Bij mij is de slechtste nog een keer een Weizen vergisting in de Fastferment (21 liter bier). db Had ik de afsluiter onder de fast ferment naar de bol nog niet open gedaan.Zondag de 25e gebrouwen e...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Fermentatie vat te vol

Valt nog mee met wat voor een rotzooi ik wel eens langs heb zien komen met biervergistingen waar het waterslot van een stevig gistvat dicht gaat zitten. Opnieuw kunnen gaan behangen en witten zijn d...

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Flessen, weckpotten en andere recipiënten (winkels)

Bij de mijn lokale action hebben ze de laatste tijd weckpotten van 5 liter (volgens de action, 4670 ml volgens het label in de pot) voor €5,99 per stuk (en dat terwijl ze heel zijn) met witte silicone...

In forum Vraag en aanbod

2 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Aanvangsgraviteit is 1088 op 30 celcius. Laten we het 1090 noemen op 20 celcius zo'n beetje, moet een eitje zijn voor deze gist. db

In forum Stooktips

2 jaar geleden
RE: Rum van melasse stoken

Zo, vandaag de 10 liter melasse verdunt. 1,5 kg ruwe rietsuiker aan de kook gebracht in 5 liter water10 kg melasse (hele can)10 liter "dunder" Backset van vorige run, 11 maanden steriel in een jerryca...

In forum Stooktips

2 jaar geleden
Pagina 2 / 7