Forum antwoorden aangemaakt
RE: Vodka laten produceren Vodka of wodka net hoe je het wil noemen is natuurlijk niets meer dan zuivere neutrale alcohol en een boel merken (ook hele bekende merken) nemen dan ook op grote schaal geproduceerde alcohol van voed... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden Maar Robbert, belangrijke vraag uiteraard, kan dat zijn wat zo'n onsmakelijke aroma geeft? Zo ja, weet ik goed dat ik het kan vergeten, zo niet zou het te redden moeten zijn. En goed, je kunt blijve... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Melasse vragen en antwoorden Heb zelf ook erg tegenvallende ervaring nu. Heb 5 liter melasse op 25 liter gebruikt, twee theelepels tomatenpuree als extra voeding en twee weken de tijd gegeven om te fermenteren, daarna met twee ... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Alcohol in het nieuws Gaat hier om India hè, niet Pakistan. Nou is Punjab een staat die gesplits is tussen de twee landen waarbij vooral Hindoes en Moslims migreerden naar het land waar zij verwachtten veiliger te zijn, ma... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Alcohol in het nieuws Ik gok dat hier als gebruikelijk vermengd is met industriële methanol want da's goedkoop en laat je dobber lekker diep zakken. Gewoon lekker gifmengen om geld te verdienen. Wat dat betreft niks mis me... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Rum van melasse stoken Ben mijn eerste ruwstook aan het doen en krijg op 4 liter mash 1 liter 20% uit dat inderdaad aardig troebel is. Ik denk dat dit door foezels komt, hogere alcoholen als propanol, butanol, et cetera, es... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Frambozen Schnapps van diepvries frambozen Afgelopen woensdag dit recept dit recept ingezet, maar verkleind naar 10 liters en omdat ik ongeduldig ben maar een zakje rumgist gebruikt dat ik al had in plaats van iets geschikters. Heb 1,5 kg suik... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Magische keteltjes Vanaf je kolom maak je een bocht, daar maak je een bol omheen en bovenaan de bol laat je weer een buis uitkomen richting condenser. |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Stookwijn van Suiker en Turbo Gist voor beginners Elk recept draait om verhoudingen. Als het recept voor 25 liter is, deel alle hoeveelheden door 2,5 om er een 10 liter recept van te maken en het zal vrijwel zeker werken en waarschijnlijk bijna hetze... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier Vloeibare stikstof temperaturen zijn naar mijn weten niet nodig bij degorgeren, dat past niet echt bij zo een traditionele methode. Mocht zout water en de vriezer onvoldoende zijn dan kan ik droogijs ... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
Gin, Jenever, Aquavit, Absint en andere "botanische" destillaten - deel je recepten Ik heb net mijn eerste gin gemaakt en daarvoor heb ik uiteraard mijn onderzoek op dit forum gedaan en ik vind eerlijk gezegd dat er iets te weinig recepten voor gins zijn. Niets beter dan dat ik maar ... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Workshop en/of rondleidingen vraag Iets verder weg: |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Hmm, ja, dat gaat helemaal buiten wat ik verwacht had, en als ervaring uitwijst dat deze methode goede resultaten oplevert volgens jouw neus en tong dan kan daar weinig tegenin gebracht worden. Ik heb... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Gewichtsverschil na vergisting Ik zal eerlijk toegeven dat ik bij lange na niet alles weet, nog ervaring heb, dus neem wat ik zeg met een korrel zout. Desalniettemin komt het erop neer dat het allemaal niet zo eenvoudig is als alle... |
In forum Het Café (praathuis) |
4 jaar geleden |
RE: Rietsuiker melasse behoefte 2020, Uitverkocht o.v.b Mooi, dan zal ik de code "afhalen" bij mijn bestelling gebruiken en geef ik genoeg tijd om deze voor te bereiden, en uiteraard zal ik zodadelijk €40 overmaken naar het rekeningnummer vermeld in de eer... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |