Forum antwoorden aangemaakt
RE: Vraagje @mullie hoy, Ik meet meestal tweemaal, dat is juist voor dat ik de gist er bij doe, en juist voor het stoken als ik het in mijn ketel wil doen. Voor de rest laat ik de emmer mooi dicht. groetjes D... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Stap voor stap recept Ha , gevonden |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Stap voor stap recept hoy, vroeger was er n'en topic, basis distillaat van suiker en turbogist maar ik vindt hem niet meer. misschien dat iemand nog weet wie het topic geschreven heeft. daar is veel in geschreven geweest o... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: airstill met temp regeling Je zult zelf een beetje moeten experimenteren, wat goed werkt bij U. Gistingen dat is onvoorspelbaar wat het gaat doen dat hangt af van zoveel factoren, warmte, suikers, startwarmte enz.. het is bij m... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: airstill met temp regeling @driesv ja je kunt met n'en darm een n'en bokaal met water werken, maar dan zou ik toch het gaatje groter boren ( deksel op n'en houten blok leggen en dan boren, of een conische boor gebruiken), en n'... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: airstill met temp regeling Gepost door: @driesv AFDEKKEN, MAAR GEEN WATERSLOT PLAATSEN betekend hoy, ik denk dat ze bedoelen afdekken met n'en doek, dat er geen vuil in kan vallen. omdat de gisting met turbo gist zo snel gaa... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Ruw stook whiskey @kees22 hoy, mij hebben ze wijsgemaakt, als je met n'en trumper (bijvat) werkt dat het zelfde is als 2 maal destilleren, omdat de dampen in het bijvat dan zogezegd een tweede destillatie veroorzaken. ... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Ruw stook whiskey @robbert 20 % Bedoel je voor de ruwstook ( 1 ste stook) |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Ruw stook whiskey voor de fijnstook werk ik met cuts zoals de meeste hier werken. groetjes |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Ruw stook whiskey hoy, ik meet het alcohol gehalte, en als het onder de 20 % zakt bij de ruwstook dan denk ik er al aan om te stoppen. meestal rond de 15 % k' weet niet of dit een goed systeem is, maar zo werk ik mom... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Bakkersgist hoy, Nu gebruiken ze tegenwoordig bij de bakkers, vloeibare gist, ipv. de vaste van vroeger die je in de diepvriezer bewaarde. heeft hier iemand er al mee geëxperimenteerd Ik veronderstel dat de vorm ... |
In forum Gist vragen |
4 jaar geleden |
RE: Even voorstellen, en gelijk vragen stellen natuurlijk :-)! @driesv als je er enen koopt zou ik zeker de watt ruim hoger nemen dan het verwarmings element dat je gaat gebruiken. ik persoonlijk, zou die dat jij voorstelt niet gebruiken voor een kookplaat boven ... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Even voorstellen, en gelijk vragen stellen natuurlijk :-)! @driesv hoy, Ik heb niet veel ervaring met zelf in elkaar geknutselde vermogens regelaars. momenteel stook ik met mijne grainfather brouwketel, waarvoor ik n'en andere originele Contolbox aangekocht ... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Even voorstellen, en gelijk vragen stellen natuurlijk :-)! Ik zelf gebruik de vermogensregeling op de grainfather vooral met de potstil helm om alles rustiger te laten verlopen. met de t 500 zet ik hem meestal vol vermogen omdat je daar de uitloop regelt me... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Even voorstellen, en gelijk vragen stellen natuurlijk :-)! Posted by: @wik @driesv Temp regeling werkt ook niet optimaal begreep ik... Hoy, Als je met een termostaat werkt dan stopt hij volledig met warmen, en dan stuikt uwe kolom of reflux in elkaar (figuu... |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |