Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

ErikA

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van ErikA

@erika

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    Eindelijk gisteren een stap kunnen maken met het experiment op het graan gisten of niet. Eerst hebben we een mash gemaakt op de nieuwe manier, dus op het graan. We starten met een best hoge SG 1090 en ging door…   Read more»

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @alchemist dat zijn wel hele mooie blokjes

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @alchemist ik heb voor deze geen andere mout gebruikt. Voor een andere heb ik wel 4% Weyermann CARAFA SPECIAL® Type III gebruikt, samen met 15% Crystal mout en 35 ppm whisky mout. En moet zeggen dat daar de rook toen…   Read more»

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @alchemist het viel me eigenlijk tegen. Had het idee dat de 35 ppm sterker rook. Alleen als ik het stookhok binnen kwam rook je het even, maar die geur was snel weg. Nu had ik het natuurlijk wel al even…   Read more»

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @alchemist weer een mooi verslag. Zelf gisteren bezig geweest met 6 kg 55 ppm. Deze laat ik nu vergisten op het graan met M1. Daarna eentje maken maar dan eerst gefilterd voordat ik met M1 ga vergisten. Ben benieuwd naar…   Read more»

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 11 maanden geleden

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 11 maanden geleden

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @robbert ik neem aan ook dat je niet hoeft te verhitten naar 80 graden toch?

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 11 maanden geleden

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 11 maanden geleden

    @robbert, dus als ik het goed begrijp. Je gaat maischen zoals je gewend bent en gaat dus vergisten zonder het te filteren. Na vergisten ga je dus filteren en dan 24 uur te laten rusten. Daarna dus stoken. Moet je…   Read more»

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 4 jaren geleden

    @bobje mout bestel ik via:
    https://www.unibrew-nederland.nl/webshop.php
    https://www.sbi4homebrew.com/
    https://www.brouwland.com/nl/onze-producten/bierbereiding/mouten-en-vlokken
    Ik heb zelf een molen, dus schroot zelf de mouten.
     

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren geleden

    @alchemist dacht dat de whisky minimaal 3 maanden op chips moet rijpen?
    Maar waar heb je die mooie flesjes vandaan? Zit zelf ook te kijken voor flesjes

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren geleden

    @alchemist ik was al aan het wachten wanneer je een update zou geven.
    Hoe lang heb je de turf/choco en de turfmout/zuurmout  laten rijpen?
    En ben heel benieuwd hoe andere de whisky beoordelen. Hopelijk nu wat meer turf smaak gevonden.

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 4 jaren geleden

    @bobje ik heb zelf een whisky gemaakt met 14% crystal mout, 4% choco en de rest peated mout van 35ppm. Wat ik heb gemerkt met crystal mout is dat er onvergistbare suikers inzitten. Dus kijk niet raar op als je…   Read more»

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren geleden

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA liked forum post "Bananenrum" – 4 jaren geleden

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Oosterse “look”" – 4 jaren geleden

    Wouw, mooi ding!
    Benieuwd hoe hij stookt.

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "newby" – 4 jaren geleden

    Welkom op het forum! Als je whisky wilt maken kan je genoeg info vinden op het forum. Alchemist heeft een leuke samenvatting gemaakt op https://stookforum.nl/forums/stooktips/theorie-whisky-maken-maischen-quasi-simpele-uitleg/ Staat ook in wat nodig is om te beginnen. Groote van de ketel hangt af…   Read more»

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Dag Allen" – 4 jaren geleden

    Op Hemelvaartsdag begonnen met een nieuwe mash. Dit keer 5 kg light peated en 1 kg heavy peated. Waarom? Dat hadden we namelijk nog liggen voordat we naar de heavy 50+ppm gaan. Wel een goede test om te zien of…   Read more»

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA liked forum post "Dag Allen" – 4 jaren geleden

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM rinus55

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 4 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 4 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 6 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 7 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens