-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Droog" – 3 weken, 6 dagen geleden
@geen-onruststoker Als ik een vat vul probeer ik wat van de blanke drank in een fles apart te houden om te corrigeren. Maar ik gebruik het ook om het vat in het begin weer aan te vullen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 1 maand, 4 weken geleden
@geen-onruststoker , we zijn al een paar jaar verder en ik heb het oorspronkelijke bestand niet meer (laptop crash). De hobby heeft ook een tijdje stil gelegen maar als er meer animo is kan ik wel eens een nieuwe poging… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 1 maand, 4 weken geleden
@geen-onruststoker ph meet je in begin en halverwege en aan eind van de gist periode . Gist maakt alcohol wanneer het anaerobe is . Dus geen zuurstof meer aanwezig. Is er wel zuurstof is alcohol uitstoot nihil . Gist vormt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 2 maanden geleden
@geen-onruststoker als je beslag klaar is en je voegt gist toe dan sluit je het af en je laat het rusten. Elke dag schudden verbreek je de co2 deken aan oppervlakte en kan er weer zuurstof bij komen . Je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 6 maanden, 4 weken geleden
@geen-onruststoker Rogge zegt men dat lastig of moeilijk maar is vrij simpel maischen eigen simpel beginners werk. eerst rogge schroten. Het beste kun je op 5 delen rogge ten minste 1 deel diastatisch mout toevoegen. Bijv pilsmout. (Of he kunt… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 7 maanden geleden
@geen-onruststoker dode gistcellen gaan ontbinden daarbij komt zwavel waterstof vrij dat geeft een rotte eieren lucht. Als je beslag ermee besmet is is het zeer lastig weer te corrigeren . Het verhaal dat dode gistcellen goede voeding is is niet… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 7 maanden geleden
@geen-onruststoker heb je de slurry wel eerst gewassen? Want waarom zou je de slurry die voor een groot deel uit rottende dode gist en afvalstoffen bestaat willen bewaren.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 7 maanden geleden
- @geen-onruststoker je kunt gedroogde gist in koelkast tot 3 jaar bewaren .
- Drogen kun je beter doen op iets lagere temperatuur.
- Rond 28 graden .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Azijngeur in desillaat" – 8 maanden, 2 weken geleden
@geen-onruststoker azijn geur komt uit slechte fermentatie of dat na eind van gisting te lang is gewacht met afstoken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gistsapvoeding" – 9 maanden, 4 weken geleden
@geen-onruststoker voor een goede vergisting is op 25 liter met 5,5 kilo suiker minimaal 70 gr droge bakkersgist of 140 verse bakkersgist nodig. En wat gistvoedingzout.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 1 maand geleden
@geen-onruststoker stukje huishoudfolie er overheen.