Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

(Geen) onruststoker

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van (Geen) onruststoker

@geen-onruststoker

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Droog" – 3 maanden geleden

    @geen-onruststoker Als ik een vat vul probeer ik wat van de blanke drank in een fles apart te houden om te corrigeren. Maar ik gebruik het ook om het vat in het begin weer aan te vullen.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 4 maanden geleden

    @geen-onruststoker , we zijn al een paar jaar verder en ik heb het oorspronkelijke bestand niet meer (laptop crash). De hobby heeft ook een tijdje stil gelegen maar als er meer animo is kan ik wel eens een nieuwe poging…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 4 maanden geleden

    @geen-onruststoker ph meet je in begin en halverwege en aan eind van de gist periode  . Gist maakt alcohol wanneer het anaerobe is  . Dus geen zuurstof meer aanwezig.  Is er wel zuurstof is alcohol uitstoot nihil   . Gist vormt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Onvolledige vergisting" – 4 maanden geleden

    @geen-onruststoker als je beslag klaar is en je voegt gist toe dan sluit je het af en je laat het rusten.  Elke dag schudden verbreek je de co2 deken aan oppervlakte en kan er weer zuurstof bij komen .  Je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mn rogge ontmaagding" – 9 maanden geleden

    @geen-onruststoker Rogge zegt men dat lastig of moeilijk maar is vrij simpel maischen   eigen simpel beginners werk.  eerst rogge schroten. Het beste kun je op 5 delen rogge ten minste 1 deel diastatisch mout toevoegen.  Bijv pilsmout.  (Of  he kunt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden geleden

    @geen-onruststoker dode gistcellen gaan ontbinden daarbij komt zwavel waterstof  vrij dat geeft een rotte eieren lucht.  Als je beslag ermee besmet is is het zeer lastig weer te corrigeren . Het verhaal dat dode gistcellen goede voeding is is niet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden geleden

    @geen-onruststoker heb je de slurry wel eerst gewassen? Want waarom zou je de slurry die voor een groot deel uit rottende dode gist en afvalstoffen bestaat willen bewaren.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf gedroogde gist bewaren" – 9 maanden geleden

    • @geen-onruststoker je kunt gedroogde gist in koelkast tot 3 jaar bewaren .
    • Drogen kun je beter doen op iets lagere temperatuur. 
    • Rond 28 graden .
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Azijngeur in desillaat" – 10 maanden, 3 weken geleden

    @geen-onruststoker azijn geur komt uit slechte fermentatie of dat na eind van gisting te lang is gewacht met afstoken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gistsapvoeding" – 12 maanden geleden

    @geen-onruststoker voor een goede vergisting is op 25 liter met 5,5 kilo suiker minimaal 70 gr droge bakkersgist of 140 verse bakkersgist nodig. En wat gistvoedingzout.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist zelf maken !" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @geen-onruststoker stukje huishoudfolie er overheen.

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 6 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens