-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@ghost calcium carbonaat kun je verkrijgen bij stookwinkel , brouwmaatje, brauwmarkt , Kooy Jubbega. En ook op bol.com
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@ghost Je kunt ook schoolbordkrijt gebruiken. Of eierschalen zonder het ‘velletje’ .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Druiven wassen?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@ghost rond de 80 zou wel goede richting wezen. Let even daarbij of de uitstroom niet te traag word.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Druiven wassen?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@ghost stook dan niet op een percentage van boven de 88% dan is het fruitige nog licht aanwezig wat voor een groot aantal likeur een mooi fundament voor smaak maakt. Vol en warme smaak
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Druiven wassen?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@ghost Dan zou toch de bol betere keuze zijn als je daar tenminste met een brug gelijk naar koeler kunt gaan. Een spijker kolom wat vaak bij een glas opstelling wordt gebruikt zou ook afbreuk doen. T 500 hou je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Druiven wassen?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@ghost waar mee ga je het stoken ? Wat voor ketel ? Voorbereiding hier voor heeft ook invloed op mogelijk de beste eind product.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Druiven wassen?" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@ghost spoelen is wel verstandig. Beestjes en vogelpoep eraf . . Wil je er wijn van maken of wil je het vergisten voor brandy ? Als je het gaat stoken gebruik je een potstill , alembiek of op charantaise stoken. … Meer lezen»
-
Targa antwoordde op het onderwerp "Hoe alcohol gehalte stookwijn meten?" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@ghost. Krijg geen goed stookwijn. Weet jij hoe ?
Ik heb 4 kg suiker met 10 liter water en ongeveer 100 gram bakkersgist. 2 dagen leker pruttelen en nu is het zo goed als over. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Oude commerciële alcohol rare smaak" – 2 jaren, 3 maanden geleden
@ghost meet vooraf gewoon . Ph . Meng fe natrium hydroxide erdoor tot ph rond 8.8 zit .
48 uur laten staan. Dan afstoken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Opbrengst suikerwash" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@ghost 1 kg suiker kan maximaal 510 gram alcohol leveren . 1 kg suiker= 510 gr alcohol of 620 mililiter . Theoretisch! In praktijk 490 gram per kilo normaal . Daarbij zal je nooit een hoger percentage dan 96 %… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Oude commerciële alcohol rare smaak" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@ghost beetje natrium hydroxide erdoor roeren. 48 u laten staan en daarna destilleren.
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@ghost ben benieuwd, kan tot mooi resultaat leiden. Wellicht lukt het om grotendeels al je azeotropen te kunnen scheiden. Succes!
-
DrankDier antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@ghost let er even goed op of die dimmer boven de 2000watt aankan. Voor de reflux kolom is die dimmer trouwens niet echt nodig. Je stookt daarbij vooral op koelwatertemp. Met de copper dome maak je van je t500 een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe alcohol gehalte stookwijn meten?" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@ghost Het verschil tussen start SG en eind SG vermenigvuldig je me 0,13125 en je hebt het alcoholpercentage.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Spoelen ontsmetten en rijpen in flessen" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@ghost Flessen waarin sterke drank gaat behoeven weinig reiniging in de regel, afwassen werkt prima maar spoel ze goed na met water. Zeepsop smaak aan je drank is niet echt gewenst. Bij sommige flessen die ik gebruik om kruidenmixen… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Spoelen ontsmetten en rijpen in flessen" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@ghost Ik denk dat je beter 3 emmers van 25 l aanschaft. Dan heb je de keus om ze allemaal ter gelijk te laten gisten of een paar dagen er tussen. Als je maar 1 emmer hebt, duurt het ongeveer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verval datum gist" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@ghost als je niet weet of het nog goed is .
Los het op tot een papje en kook het even . Dan is het een prima voeding voor een vers gist -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Verval datum gist" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@ghost het ligt er deels aan hoe ze zijn opgeslagen, als het buiten de koelkast heeft gelegen tijdens de warme zomer kan het een stuk minder actief zijn. Ik heb wel eens met oudere gist gewerkt maar had toen een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe correct gebruiken?" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@ghost dat is al stuk beter !
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe correct gebruiken?" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@ghost de ene is gekoeld zo en de ander zo te zien niet .dat betekent dat de gekoelde meer reflux heeft . Dus hoger percentage en er komt minder smaak mee
Meer scheiding zogezegd - Meer laden