-
Gmp posted a new topic "Alcohol terugwinnen van olie extract" – 2 jaren, 3 maanden geleden
Hoi allemaal, Lang geleden maar ik heb weer een vraagje. Ik zag alcohol voor olie extract voorbij komen en vroeg mij af hoe je de alcohol terugwint als de alcohol de (canabinoiden)of ander extract opgenomen heeft? Aangezien… Meer lezen»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Zelf alcohol maken tbv olie" – 2 jaren, 3 maanden geleden
Hoi allemaal, Lang geleden maar ik heb weer een vraagje. Ik zag deze topic voorbij komen en vroeg mij af hoe je de alcohol terugwint als de alcohol de canabinoiden opgenomen heeft? Aangezien de alcohol dan nog een percentage van… Meer lezen»
-
Gmp liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 9 maanden geleden
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Zooi maken tijdens het maischen" – 3 jaren, 9 maanden geleden
Hoi allemaal bedankt voor jullie reacties en adviezen. Ik heb inmiddels mijn budget een beetje bijgesteld en heb idd de klarstein mundschenk xxl gezien. 😍 😍 Ook met het oog op het feit dat bierbrouwen mij in de toekomst ook… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Zooi maken tijdens het maischen" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@dirtbag ik zag idd een 5 delig klarstein 30 liter pan met binnenkorf voor iets meer dan 200 euro.
Is dat wat denk je ?
Het is zoiets of misschien idd maar oldschool verder gaan.
-
Gmp posted a new topic "Zooi maken tijdens het maischen" – 3 jaren, 9 maanden geleden
Hoi allemaal weer een vraagje. Nu mijn 3e ‘whiskey /graanalcohol gemaakt incl het maisch proces. Nu maak ik er iedere keer een behoorlijke troep van zoals bijvoorbeeld een gescheurde kookzak/veel morsen enz. Nu zit ik naar een maisch ketel te… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@alchemist onwijs bedankt voor je reactie en de tips. Ik zal bij Jan even voor wat gist gaan kijken. Als ik gewoon gedroogde bakkergist wil gebruiken wat is dan een beetje normale pitch voor 20/23 liter mash ? Kan ik… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 10 maanden geleden
Hallo allemaal ik had ook nog een vraag in deze topic. Ik heb vd week gewoon een mooie bestelling gedaan bij de brouwzaak en was even benieuwd of jullie nog mooie recepten en adviezen hebben hiermee. Ik heb gehaald 25… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@rumo idd lastig, genieten doe ik zowieso wel en geduld hebben heb ik ook inmiddels geleerd .😀 Denk dat mijn volgende project een spirit op basis van Vienna of munich mout wordt (ipv peated whiskey mout) Mijn vraag is kan… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@rumo de fijnstook heb ik tot ongeveer 40 procent door laten lopen daarna ben ik gestopt. Ik heb een totaal volume van ongeveer een liter van 70 procent waarvan ongeveer een halve liter voor mij als aangenaam wordt beschouwd. Dus… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Hoi allemaal gisteren de spirit run gedaan met mooi resultaat. Gelukkig is er van de nare geur niks meer terug te vinden in de spirit. De smaak ik nu erg smokey/turf achtig dus ben benieuwd wat deze op de lange… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@alchemist bedankt voor de tip Ik zal het even kijken of ik ergens nog wat krijt kan vinden bij de kinderen.😄 Heb ik dan verkeerd begrepen dat je de ph kan verhogen met bakingsoda? Ik snap dat zuur toe moet… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@robbert bedankt voor de toelichting van een ervaren stoker.
Heb alweer heel veel geleerd vandaag.
Dank allen
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@alchemist owkee top ik wist niet dat dit tijdens vergisting ook nog kan/mag.
Wat is het doel ph als je al redelijk in het vergistingstraject bent ?
Lepeltje baking soda of citroenzuur erbij en na 15 min nog een keer meten? -
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@alchemist
Hoe zou ik dit in de toekomst kunnen voorkomen ?
Ph correctie na maischen ?
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@alchemist hoi ik hen net de PH gemeten en deze was 3.2
Deze is flink omlaag gegaan dus
Groeten gmp -
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@rrroger ik ben ook nog een beginner die aan het experimenteren is. Ik heb zowieso een zetmeeltest gedaan om te kijken of alles omgezet is suikers. Dit is volgens mij leidend om te controleren of het maischen goed is gegaan…. Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@rumo ik heb een totaal volume in de emmer van ongeveer 20 liter. Ik was ook erg blij met de sg van 1060 dus heb het volume zo gelaten. Die rozijnen doe ik idd maar niet meer Weer geleerd dat… Read more»
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@robbert txs voor de tip ikga het eerste wel proberen.
-
Gmp antwoordde op het onderwerp "Wat is er goed/verkeerd gegaan ??" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@robbert bedankt voor je reactie.
Ik voeg dan een beetje dap toe bij de volgende batch.
Denk jij dat deze batch nog een beetje drinkbaar kan worden?
Of is het zonde van mijn tijd om dit te stoken? - Meer laden