Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Grensjager2

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Grensjager2

@grensjager2

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @brenner ik denk eerder dat het de onbekendheid is met mouten en eersten. De laatste 25 jaar gebruiken de thuis destillateurs voor alles suiker alcohol en maar mengen en roeren.  Gewoon potje essence erdoor.   Dalwhinni gebruikt oloroso sherry vaten en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @brenner dat is nadeel van de moderne hobby stoker dat ze geen mout zelf maken ze zijn nu overgeleverd aan de algemene smaak en het is ” knippen en plakken”  . Moeilijk maken wat makkelijker kan. In de buurt komen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @brenner ph sturing is altijd verstandig.  Immers met een groenmout of een zuurmout  zal je snel buiten de grens komen  waarin enzym werking optimaal is.  Een zware mout eesting geeft laag of geen actief enzym en hogere ph  dan moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @psycat inderdaad yule staat voor de deur . Daar drink ik graag een borrel op.  Even zien wat het gaat worden.  De keuze is reuze.  Maar ik denk toch een absint of genepi of ik heb nog een goede champagne…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @brenner fermentis m1 is een prima gist maar is jou beslag gelijk aan ? Ik zou eerst kijken wat voor mout keuze er wordt gebruik en ph waarde van het mout  .  Immers de mout uit winkel zal toch iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @kevin ik ben niet bekend met de commerciële mouten uit de winkel. Ik zie daar in veel bier mouten voorbij komen die gebruikt worden voor whiskey. Misschien is het niet onverstandig om bij  commerciële mouten voor een dergelijke whiskey een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @brenner De gelaagdheid komt van vrij zure vergisting dat kun je stimuleren met zoals ik zei secondaire pitch met een melkzure gist .  En mout soort is belangrijk ik zou een mout maken en niet te zwaar eersten . Licht…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @brenner het laten staan na vergisting is vragen om problemen als verzuring , daarnaast staan op dode gistcellen geeft snel een bijsmaak van zwavel waterstof.  Na slechts enkele dagen kan dit al voordoen. Wil he na vergisten iets lang laten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stoken op Vermogen welke vesie" – 6 maanden, 2 weken geleden

    @miggym ik begrijp dat je kiest voor gemak maar een alles in een ketel waarmee je alles kunt stoken bestaat niet . Als je zoekt naar een ketel type om whiskey e.d. kun je beter kijken voor een alembiek of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Afvullen wiskey vat" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @martijnp  nee niet aanlengen . ,  en als je een var gebruikt is het altijd het beste om deze volledig te vullen.  Dus opties als je niet meer gaat stoken een kleiner vat gebruiken of anders op fles lageren met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Drank serie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @bazz om smaak te delen moet er eigelijk een avondje geproefd worden ..

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @kevin inderdaad dat kan ook zeker als je de zwakkere eerst doet .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie misverstand is dat de secondaire pitch gebruikt moet wanneer de vergisting te vroeg stopt.  Een te vroeg gestopte vergisting is meestal iets anders loos wat niet altijd is opte lossen met een secondaire pitch.!!  Zie daarom eerst wat de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie white labs whiskey yeast  . Redstar dady  , fermentus usw 6  of gewoon de bruggeman  met een secondaire pitch

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @bazz de nootachtige en ” honing ” accenten komen uit het gebruite hout en uit de caramel mout  . . Het niet te zwaar geeeste mout geeft weer dat gras achtige . Je gebruikt uitsluitend mouten en niet ongemout graan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie ik maak voor een goede whiskey altijd zelf mijn mout . Ik ben niet op de hoogte met commerciële pale ale mout hoe die uitwerkt.  Voor een highland kun je uit de voeten met een standaard gerste mout   ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @skoelie dalwhinni kopiëren gaat niet lukken omdat ze hun receptuur nuet vrij geven. Een benadering kun je wel doen  . Je moet daarvoor gerst neutraal mouten  en eesten zal zeker moeten op hete  stenen en turf  . Je krijgt daarmee…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @joostbos ja met zo een keteltje zal je inderdaad beter een zeef en misschien ook de vloeistof door een kaasdoek heen kunnen laten lopen . En klaren is misschien ook wel verstandig omdat het anders gaat aanbranden.  Zelf gebruikt ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @jjriet80 vriezen breekt ook celwanden open evenals de kook erover. Maar het heeft geen invloed betreft methyl afstotende enzym . 
    82 op brug is begin maar oplopen naar rond 88 gr want daar zal meeste smaak overkomen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 6 maanden, 3 weken geleden

    @lemmy intra rood brengt toch warmte in war sneller doet verdampen. Ja je kunt ook met kunstmatig verouderen te lang doen of te intensief waardoor juist smaken verloren gaan. Ook al geeft het kunstmatig verouderen een betere smaak je moet…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 15 uur geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 3 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 5 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens