-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 8 maanden, 1 week geleden
@kayp1988 welkom op dit leuke en informatieve forum, veel leesplezier !
-
Harryd1969 vind forumbericht "Mijn 60l alquintara ketel" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "aanmaak gerst" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 1 week geleden
@bartholomeo als het kan fermenteer en stook de volledige pulp. Ik heb zowel sap als pulp gedaan en je houd absoluut meer smaak over! Mooiste is als je een ketel met roerwerk hebt of oliebad verwarming uiteraard, maar anders een… Meer lezen»
-
Harryd1969 vind forumbericht "Zure smaak in perenstookwijn" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Zure smaak in perenstookwijn" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Zure smaak in perenstookwijn" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Continue fermentatie" – leuk 8 maanden, 1 week geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – leuk 8 maanden, 2 weken geleden
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 8 maanden, 2 weken geleden
@robbert top dank je Robert! Ik ga eens wat experimenteren, planning is om dan het geheel met fruit te verstoken
-
Harryd1969 vind forumbericht "Rozenbottels?" – leuk 8 maanden, 2 weken geleden
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 8 maanden, 2 weken geleden
@robbert zou dit ook in een ton en dan met een vermenger kunnen of dan te grote kans dat de pitjes stuk gaan? c70 van fermentis gebruik ik wel vaker eventueel ook de fermentis safspirit fruit een optie ? … Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 8 maanden, 2 weken geleden
@robbert dat is best veel, wat is de beste manier om ze te verwerken ? Verwijderen steeltjes en krans , dan koken ? en dan pulp van maken en dan gist toevoegen? Harry
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Rozenbottels?" – 8 maanden, 2 weken geleden
@murmillo heb je dit nog geprobeerd ? Enig idee wat het suikerpercentage in rozenbottels is ?
als je deze pureert en vergist wat zou dat aan alcohol opleveren ?
harry -
Harryd1969 vind forumbericht "Ouderwets Lightbody rum maken" – leuk 8 maanden, 2 weken geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – leuk 8 maanden, 2 weken geleden
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 2 weken geleden
@opticase ik heb in totaal een 350 liter perenwash gemaakt. Daarvan heb ik 275 liter in een eerste stook gedaan. Dat heb ik bij de resterende 75liter perenwash gedaan en afgestookt op 60%. eigenlijk een soort van 1.5 x… Meer lezen»
-
Harryd1969 vind forumbericht "moutextrakt" – leuk 8 maanden, 2 weken geleden
-
Harryd1969 vind forumbericht "Zure smaak in perenstookwijn" – leuk 8 maanden, 3 weken geleden
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 3 weken geleden
@opticase heb je de peren als moes gemaakt ? Nog suiker toegevoegd ? Ik heb ook peren vergist , zonder suiker toevoeging, kwam een 7 a 8% uit dus qua opbrengst kan dat prima, Harry
- Meer laden