Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

HarryMuyres

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van HarryMuyres

@harrymuyres

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "%age alcohol meten na vergisting Appels – Peren" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    Hallo Robbert, ik stook vrij rustig. tot hoever, alcohol %age stook jij door? ik bedoel wanneer breek jij de destillatie af, stop je ? 

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "%age alcohol meten na vergisting Appels – Peren" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @robbert met mijn vraag bedoel ik dat ik niet hoef te kijken maar een hoger alcoholpercentage in het destillaat omdat ikhet nog voor een tweede keer ga stoken.

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "%age alcohol meten na vergisting Appels – Peren" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @robbert het is toch zo dat ik de eerste stook flink gas eronder moet zetten om ook zoveel mogelijk smaak mee over te halen, klopt dit?

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "%age alcohol meten na vergisting Appels – Peren" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    @robbert hallo Robbert, 
    Ik heb begin niet gemeten, wat kan het sg geweest zijn bij benadering? Kun jij hier enige inschatting van geven?

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "%age alcohol meten na vergisting Appels – Peren" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    Ik kan nu het sg meten, zit gemiddeld op 0,990. Als ik dit vermenigvuldig dan kom ik uit op 0,1299
    houdt dit dan in 13% alcohol? En waarvoor staat het getal 0,13125, waarop is dit gebaseerd? 
    groet, Harry

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres posted a new topic "%age alcohol meten na vergisting Appels – Peren" – 1 jaar, 8 maanden geleden

    Hallo allemaal,Ik heb appels en peren laten gisten voor een Calvados te maken. Is er een manier om %age alcohol te meten na de vergisting? ik heb ergens gelezen een alcoholmeter wijkt nu af. groet, Harry

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 1 jaar, 9 maanden geleden

    @bobje schil jij de appels of alleen klokhuis en steeltjes verwijderen? groet Harry Muyres

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Vraag over Rum Turbo gist Turbo yeast for molasses" – 1 jaar, 11 maanden geleden

    @murmillo gaat helemaal goed komen! Is het wel goed om de eerste stook even te laten rijpen voor de tweede stook? 

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Vraag over Rum Turbo gist Turbo yeast for molasses" – 1 jaar, 11 maanden geleden

    Ondanks snelle gisting, waarschijnlijk door hoge temp een flinke opbrengst uit deze gisting!! Tijdens eerste stook smaakte de rum al niet verkeerd. 

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres posted a new topic "Wat te doen met Dunder?" – 1 jaar, 11 maanden geleden

    Hallo,  Afgelopen weekend een geslaagde stook met Rum. Volgens recept hier op de site, wederom geslaagd!! Mijn vraag, na opslaan Dunder voor de volgende destillatie nog Dunder over. Wat kun je hiermee? Is dit ook te gebruiken voor andere gistingen behalve rum? Hoe…   Meer lezen»

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Vraag over Rum Turbo gist Turbo yeast for molasses" – 2 jaren geleden

    Ja, hoge viscositeit dat spul!!! 

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Vraag over Rum Turbo gist Turbo yeast for molasses" – 2 jaren geleden

    @murmillo dus 50 liter en 2 zakjes, dat is mooi!! Kan het in een 60 liter vat gisten! Dankjewel

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Vraag over Rum Turbo gist Turbo yeast for molasses" – 2 jaren geleden

    @stookforum Ik heb de gist ook bij eerder stook gebruikt en deze rum smaakte heerlijk, geen rare reukjes en zeker geen bijsmaak van gist! Ik heb nog een vraag….. ik wil twee batches van 25 liter gelijk aanmaken in vergistingsvat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Vraag over Rum Turbo gist Turbo yeast for molasses" – 2 jaren geleden

    @robbert welke gist zou jij dan adviseren?

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Vraag over Rum Turbo gist Turbo yeast for molasses" – 2 jaren geleden

    @robbert ik heb de gist al eerder gebruikt en ben er tevreden over! Daarnaast de gist al gekocht.

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres posted a new topic "Vraag over Rum Turbo gist Turbo yeast for molasses" – 2 jaren geleden

    Hallo,  Ik gebruik voor gisting rietsuiker melassen en rietsuiker de gist hieronder vermeldt. Op de verpakking staat geen charges groter dan 25 liter maar, . geldt dit dan voor één zakje gist?Ik wil namelijk een vat met 50 liter vullen,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo dankje!!

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "onderhoud eiken vatje" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @robbert is er ergens een instructie van het wieken?? Ik weet namelijk niet wat dit inhoudt.  …. ontsmetten doe he door het van te wieken  .  (met Zwavelrook .  Pas op dat geen zwavel of zwavelas in vat valt !!)

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo Dat is een heel werk nog met de eigen gemaakte gist, hou ik het liever even bij kopen van… Ik gebruikte deze gist, https://www.plus.nl/product/bruggeman-verse-bakkersgist-mini-pak-42-gram-772872 .
    Dan de mout, is dit iets?  https://www.tasboomkwekerij.nl/whiskymout-25-kg-geschroot-in-hersluitbare-emmer/
    groet, Harry

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "rum verder bewerken" – 2 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo welke mout gebruik je bij dit recept en wat moet ik me voorstellen bij zelf gist kweken? Hoe doe je dat, is dat ergens te ginden als recept?

  • Meer laden
Profielfoto munckerik Profielfoto Nimrax

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens