Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

HarryMuyres

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van HarryMuyres

@harrymuyres

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @alchemist staan nu 3 weken en smaak gaat al richting Sambuca! Ik laat t nog 2 weken staan, vind ik de smaak te soft dan wat (gebroken) anijszaad erbij!!

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @alchemist Zal het anijszaad, omdat ik het niet gebroken heb dan wel zijn werk doen?

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @alchemist ik heb t anijszaad niet gebroken of gekneusd! Het heeft ook geen haast, mag een half jaar zo staan. Maarrrr ik zal t anijszaad volgende keer even fijn maken! Is anijs poeder dan niet beter???

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Recept Whisky" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @macjaap 
    https://www.tasboomkwekerij.nl/bier-en-wijn-maken/mout/
    Hier is ook mout te koop!
    groet, Harry

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @likeurtje ik heb dit recept gevolgd, staat nu 12 dagen maar ik ruik nog weinig terug van het anijs. Is het normaal dat er nog weinig reukverschil is na 12 dagen?
    groet, Harry

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Na klaren te ruw met overhevelen!" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @robbert dan werkt mijn ketel perfect!

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Na klaren te ruw met overhevelen!" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @robbert klopt, bij mij is ook iedere destillatie run mooi helder!! Ik sta er vaak van te kijken hoe helder het destillaat is!

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Na klaren te ruw met overhevelen!" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @oscardesmet even staan laten, komt weer goed!!

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @hilly beluchten in een open fles of vat?

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Sambuca" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @karen1973 Ik zag u vraag, zijn er nog te gebruiken recepten binnen gekomen? 
    groet, Harry

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @janwetteren Ik heb ook al eens natte bakkersgist gebruikt van Bruggeman en dit werkt goed!

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @drankdier 40 liter schrijf je maar je bedoelt 4 liter… 6 liter 36% uit 22,5 liter mash!  Ik heb nog een vat op gisten gezet, hoop dit geeft weer hetzelfde na eerste stook.  Dan heb ik n mooie hoeveelheid voor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @drankdier Alcohol % age bij brug tem 95 graden was nog 8%. Ik heb deze apart gehouden, ga later bekijken of ik deze toevoeg in de tweede stook.  Ik ga nu nog een gisting inzetten en zal dit eerst gaan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @hilly hallo, ik lees je bericht dat jij na de eerste stook het destillaat laat beluchten en dat toen de smaak veranderde! Kwam er meer rumsmaak of welke smaak en heb je toch nog de tweede run dan gedaan en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @robbert nog twee vraagjes, al ik na 95 door ga wat haal ik dan over de top? Als ik t destillaat meet met een alcohol meter wijkt dit dan af?

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @robbert dan zou 89 omdat ik net voor de bocht zit ideaal moeten zijn!! Na deze eerste stook moet het dan een tijdje staan voor de tweede stook?

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @robbert ik zit nu de hele tijd op 89 graden, temperatuur blijft constant en kolom loopt heel regelmatig. Laat t rustig doorlopen nu!

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    @robbert wordt er ook Methanol gevormd bij dit gistingsproces?

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    Volgens instructie sg perfect! 
     image.jpg

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 2 jaren, 8 maanden geleden

    Deze gist gebruikt! 
     image.jpg

  • Meer laden
Profielfoto munckerik Profielfoto Nimrax

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens