-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly Begin SG van 1062 eind SG van 1017= 1062-1017=0,045×131,25=5,9% alcoholgehalte dus geen 12% wat jij schrijft ( Dit puur ter info, is geen aanval hoor )
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly Dat strookt met wat ik verwacht ja, met een start S.G. van 1.062 kun je maximaal een dikke 9% redden, maar dan zou de eindwaarde al op 0.990 liggen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly Ik vermoed dat wat je een alcoholmeter normt een refractometer is, die is tijdens en eigenlijk na een vergisting niet bruikbaar. Opgelost gas speelt de meting parten.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly ah ok, dan is de gisting idd gestopt. Dan heb je onvergistbare suikers, dat zou je niet verwachten bij jouw mengsel. In dat geval gewoon stoken maar!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage aan de lage kant." – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly. Gist kan 18% aan maar kan niet meer alcohol maken uit suiker als wat andere gisten kunnen Uit 1 kilo suiker krijg je max 510 gr alcohol . Alleen als je veel suiker in een krappe oplossing hebt sterft… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly, ja als je het maar vaak genoeg maak ga je vanzelf leren hoe je het moet aanpassen naar eigen smaak. De salmiak en het zout gaat natuurlijk goed samen want Hollandse zoute drop komt ook niet zomaar uit de… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag over maischen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly ben ik weer te laat 😪 die Alchemist is ook zo snel.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag over maischen" – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly, de enzymen doe hun werk bij een bepaalde temperatuur(in een bepaalde tijd) ze moeten dan wel de ingrediënten hebben die ze moeten verwerken.
Ja, alles moet dus samen eventueel in kleine porties. -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly, mijn melasse vergisting komt meestal langzaam op gang(2 dagen) daarna gaat het een dag of 3 hard tekeer en dan nog eens 2 weken rustig. Ik trek voor het vergisten 3 weken uit en dan nog 1 week klaren.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly 2 weken gisten is niks mis mee. Wat was je begin en eind SG? Dat zegt meer.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly S.G. waarde en p.H.?
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 4 jaren, 1 maand geleden
@hilly hoi Hilly, klopt, als je de Still Spirits zakjes gebruikt kun je zelf gistvoeding en enzymen toevoegen volgens de specificaties van Still Spirits. Maar melasse heeft zelf genoeg voeding, ik zou er niet al te veel aan toevoegen hoor.
-
Stefan antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly je kunt het ook zo brengen een crematie kost minstens het dubbele
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly we willen je helemaal niet kwijt dus laat die impuls aankoop dan maar,
spaart gelijk een herdenking uit en die borrel nemen we toch wel. -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly haha gescheiden , dus gaat nu wat makkelijker 😜
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly, wees gerust dan zullen we je hier herdenken met een borrel in de hand R.I.P.
-
Robbert replied to the topic "Rum van melasse stoken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly suiker wordt door gist omgezet in alcohol co2 en enkele bij producten . Bij een goede vergisting zal 510 gr alcohol en 480 gr co2 uit 1 kilo suiker worden geproduceerd . Des te actiever gist dest te sneller… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Rum van melasse stoken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly klopt . Gist produceert tijdens het vergistende alcohol co2 en bijproducten. .zodra gisting stopt houd ook de co2 productie op
-
Robbert replied to the topic "Rum van melasse stoken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly nee gelijk afuiten en lekker door laten gisten .
Geen zuurstof verversen nodig . De gist werkt anearobe -
Robbert replied to the topic "Rum van melasse stoken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@hilly waterslot is geen indicator van vergisting verloop . Het is slechts een stankafsluitertje wat bijkomstig een beetje borrelt . Kijk even met een lucifer boven oppervlakte houden of die uitgaat of blijft branden . Gaat die uit is er… Read more»
- Meer laden