-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo stokers, hier arnoldus met een nieuwe t 500 reflux ketel" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost er zijn diverse opvattingen en betreft verbeteren van het Recept . Ik zie het als hobbisten die proberen het wiel op nieuw uit te vinden .. Als al enkele eeuwen gewoon vanuit de basis iets werkt waarom dan op… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost Toen ik een jaar of 40 geleden bij een destilleerij rond liep waar diverse dranken werden gemaakt en ook rum werd er ook vanalles verteld . door de eeuwen heen zijn overlevering en legendes steeds mooier en meer overdreven… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost ik hou mij niet bezig met internet en hobby moonshiner en spook verhalen uit Amerika .
Sorry. Als ik wat nasla doe ik dat met boeken uit de industrie . -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hallo stokers, hier arnoldus met een nieuwe t 500 reflux ketel" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost excuseren hoef niet hoor. Je mag je mening respect vol geven. Je voeg iets toe met je bijdragen en dat wordt gewaardeerd.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost, als je je toeleg op gist gaat er een nieuwe wereld voor je open, mouten is interessant maar gist zeker. Maar wat Robert in dat topic beschrijft is niet zo zeer een gist starter maken maar meer het opkweken… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Hallo stokers, hier arnoldus met een nieuwe t 500 reflux ketel" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost, leuke filmpjes allebei de mannen zijn goed maar ik ben vooral een fan van George(Barley &Hops) hij is niet de helle tijd bezig om zijn YouTube kanaal te verkopen. Van uit dit forum zullen er wel wat aanmerkingen zijn… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost. Bourbon maak ik meestal. Voor basis van de cuffs and buttons . ( Southern comfort)
-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost heb er all wat rijst erin gedaan, en zodadelijk een liter of 5 suikerwater eruit halen, en er weer 5ltr vers (warm) water erin doen.. Voordat ik dat ga doen, zal ik die aanstekerproef eens doen.. En die 5… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost dat zijn leuke filmpjes . Misschien dat mensen dan ook zelf zoals wij vroeger als basis beginsel al aan leerde weer gaan mouten. Zo moeilijk is het niet . Het eesten in een oven is wel makkelijk maar voor… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost, goed idee. ik was vergeten de 😀 😀 😀 er bij te zetten.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost, als je wil dat je emmer en ketel rood wordt kan je tomatenpuree gebruiken, dit is nog een middeltje uit de tijd van de drooglegging. Er worden tegenwoordig veel andere en betere middeltjes gebruikt het forum staat vol met… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost, de alcohol wat uit je ketel komt is ook slecht en dat is toch het meeste van de slechte stoffen die uit je ketel komt. Als je materiaal zo slecht is dat je het met normaal schoonmaakmiddel en wat… Read more»
-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost dankjewel..!! Zo leer je het tenminste van verschillende mensen, dus altijd goed om te weten wat en waarom ik het fout gedaan heb, en dankzij jullie het weer goed kan krijgen.. 👍👌😃
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Goed adresje voor ingrediënten ." – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost dat had ik dus ook 😁. Dit was met verzendkosten erbij nog goedkoper dan andere winkels zonder. Om maar niet over de toko te beginnen die €2,25 per 40gram rekende en vond dat ze een geweldige deal aanboden 😂.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost je kunt beter voldoende enten dan eerst zuurstof toevoeren om knopvorming en vermeerdering te stimuleren . Het beste is de gist kolonie alvorens toevoegen een voldoende cellengetal heeft . Bij Voldoende gist toevoegen ben je snellere in anearobe stadium… Read more»