Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

johnny

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van johnny

@johnny

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 4 jaren geleden

    Een idee om te zeven misschien.  Ik heb een hoge emmer met allemaal gaatjes van 6-8mm (weet ik niet percies meer). Daar ‘zeef’ ik het in door hem op een andere emmer te zetten, er de borstel in te scheppen…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Maischen" – 4 jaren geleden

    @robbert
    En als je zoals ik een deel ongemout gebruikt, wordt de maisch tijd dan langer? 
    Ik gebruik 4 kg gerst gemout en 2-3 kg ongemoute tarwe of gerst op 25L

  • Profielfoto van johnny

    johnny liked forum post "Oosterse “look”" – 4 jaren geleden

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 4 jaren, 1 maand geleden

    Hierbij het filmpje van de werking
     20210603_190743.mp4

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @nafets de laatste foto is met mash.   Dit was ook de eerste keer (van de 5 mash rondes) dat ik de jodium test goed had.  1 uur 55°C  half uur 63°C ( toen jodium test goed) daarna 15-20min 72°C Het…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 4 jaren, 1 maand geleden

    Werkend en goed bevonden
     20210603_202538_copy_606x1247.jpg

  • Profielfoto van johnny

    johnny posted a new topic "Mashketel zelfgemaakt" – 4 jaren, 1 maand geleden

    Hier een beginnende stoker / knutselaar.   Het roeren en op temperatuur houden van mijn mashketel was best lastig.  Nu heb ik hem wat aangepast.   Ingrediënten:   Ruitenwissermotor, lager rol van lopende band en een ventilator van een oude…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Basis Alcohol van graan" – 4 jaren, 1 maand geleden

    Mijn probleem is alleen dat ik de worteltjes en kiempjes er niet af krijg…

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Basis Alcohol van graan" – 4 jaren, 1 maand geleden

    Ik heb dit probleem ook.  Ik heb nu veschillende keren tarwe laten kiemen en gedroogd (geeest) op de verwarming.  Nu dat met dit mooie weer niet meer gaat zet ik mijn ventilator in de zon met een bak erop.  Horregaas…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

  • Profielfoto van johnny

    johnny liked forum post "Goed adresje voor ingrediënten ." – 4 jaren, 2 maanden geleden

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Goed adresje voor ingrediënten ." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Net optijd.  Jeneverbes en overige kruiden voor jenever stonden al op het boodschappen lijstje 👍 👍 

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Geplaatst door: @robbert Het bladkiem moet lijken op kromme sabel van een huzaar . Daarom noemen ze het ook een huzaar . Dan is het moment om te eesten Oh. Ik dacht dat het om de wortel ging en dat…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stefanjo ja dat is gewoon mijn stookketel. Andere helft van de boiler met een kleine hoedje er op zetten en stoken maar.  Deze is 20 liter, de andere ongeveer 12.  Ik wil er nog één maken van 3 liter van…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @sjonnie al doende leert men.  Al is het nu niet persé de bedoeling om smaak mee te geven.  Het wordt jenever dus eerst een zo neutraal mogelijke alcohol maken.

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert jep ik denk ook dat hij in ieder geval te lang gekiemd heeft.   Het eesten moet eigenlijk een stuk professioneler.. maar als het zo gaat is het een leuk begin.  Met smaak spelen is de volgende stap

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @alchemist oke.. tja ik kom ze er wel af wrijven in mijn hand. Maar als je 2 kg heb…  En ik dacht, als ik nu goed schud en roer breken de kiemen wel af. (Was ook wel een goot deel)…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Alles zo grof mogelijk gemalen in de blender.  (Schrootmolen is besteld) Gemaischt met 4.5kg ongemouten tarwe. 1 uur op 55 graden  Ph gecorrigeerd 6.4 naar 5.5 1 uur 65 graden Ph gecontroleerd 1,5 uur op 72 graden.  Na 30min jodium…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Na 2 dagen op de verwarming waren ze hor droog. Ik heb geprobeerd de kiemen eraf te halen door in een bak met deksel alles te schudden en er doorheen te roeren, maar dat ging niet super. En het scheiden…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Nu te drogen gelegd..  dat was even een puntje.  Eerst op een droge jute zak voor een hete lucht kachel.  Toen het ergste vocht eruit was heb ik alles bij de verwarming gezet met een kartonnen doos.  Door omstandigheden geen…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 1 dag geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 2 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens