Forum antwoorden aangemaakt
RE: Vraagje temperatuur mijn installatie Hier even op inspringen, om het topic "vuistregels" niet te storen en om niet opnieuw een topic aan te maken... Ik heb dit probleem ook een beetje. De alcohol (suiker of graan) begint bij mij pas te ... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: suiker wash van oud brood @rumo jep... Hier staat een filmpje over op youtube. Klik hier |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Geplaatst door: @johnny 4kg zelfgemoute gerst Dit is gekiemd gerst en gedroogd in bakken op de cv. Dit is netjes onder de 48°C gebleven |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten @robbert sorry. Mijn bericht van gisteren is vernietigd door buitenaards leven ofzo. Ik wou zeggen dat ik 4kg zelfgemoute gerst gebruik. 2kg ongemouten tarwe en 1 kg 'geroosterde/geëeste' gerstemout |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten @rumo heel mooi gezegd rumo 😢 maar zonder gekheid. Daar heb je wel gelijk in. Aangezien er waarschijnlijk geen vaste recepten en handleidingen voor zijn, doen we het zoals het uitkomt. Ik ... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten @robbert Oke, maar als u eest op kolen of turf, welke temperatuur houd u dan aan? |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten @rumo ja dat is wel een idee. Mijn graan ligt te kiemen in de schuur, dus +- buitentemperatuur. Ik mout steeds 2 kg tegelijk, maar ik denk dat als ik het kiemen ook binnen ga doen dat ik met gist-ton... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten @robbert Een hele boel variabelen dus. Maar zouden er geen `recepten´ zijn om te eesten. Of hoe eest jij jouw mout. Houd jij jou kiemtemperatuur, eiwitgehalte en vochtpercentage per dag bij? Eest ji... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Ik was nog eens aan het surfen om wat meer informatie over de temperaturen van eesten te vinden. Nu heb ik wel een leuk artikel gelezen bij de hobbybrouwers, maar heel duidelijk was het niet. Ik had ... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist duidelijk verhaal zo. Als ik 3 verschillende namen van gist in 1 alinea zie staan duizeld het me al, ik vind het knap hoe je je er in verdiept. Ik volg het topic weer lekker verder. Succ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist oke dus je heb een grote pot water met een kilo zuurkool laten trekken en dat water heb je gebruikt met maischen? |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten @alchemist water van verse zuurmout? Heb ik ergens overheen gelezen? |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten Geplaatst door: @alchemist Vrijdag is tweemaal de eerste overhaal gedaan van de meest geturfde Whisky tot nu toe, Ik hang aan je lippen. Als mijn graan op is wil ik ook voor de 55ppm mout gaan om e... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten @pikketanus klopt jah. Ik heb het artikel ook al eens gelezen en gebruikt toen ik voor t eerst ging mouten. Ik heb nu al verschillende keren zelf gemout. Nu de eerste gistemmer staan met 'whisky' do... |
In forum Mijn installatie |
3 jaar geleden |
RE: Gelukkig nieuwjaar allemaal! Een heel plezierig jaar gewenst allen. Dat ze maar mogen smaken, het maken komt vast goed, dat is de hobby |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |