Forum antwoorden aangemaakt

RE: Hoe verwerk je eiken snippers?

Ik lees even mee. Ik heb precies hetzelfde met één fles whisky.

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Probleem vergisting

SG van rond de 1000 is goed volgens mij hoor. Af en toe zakt hij er iets onder. Maar bij mij blijft hij meestal op 1000 hangen.

In forum Gist vragen

2 jaar geleden
RE: Ketel opgewaardeerd

Strak hoor. Heb je ook een temperatuur meter op de brug? Dat is de belangrijkste heb ik hier wel geleerd. (Ik heb het zelf nog niet 🤔 ) Gave letters. Hoe heb je die erop gemaakt?

In forum Mijn installatie

2 jaar geleden
RE: Rum uit de vensterbank?*%?!

@bewust ziet er al veelbelovend uit. Wanneer is het oogstseizoen?

In forum Spirits

2 jaar geleden
RE: Gerst popcorn?? roosteren of poffen

Geplaatst door: @robbert Nou flink roasten in oven in huis geeft wel rook ontwikkeling en in de gordijnen ruik je het weken later nog. . Haha ja ik weet het. Heb nu 2 keer echt donker geroosterd (d...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Gerst popcorn?? roosteren of poffen

@robbert haha de vrouw vind het niet zo erg gelukkig. Maar nu is het dus te heet geweest en is gaan poffen. De geur is heerlijk, het brengt als ik het gebruik toch geen ongure smaken mee? Het is ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
Gerst popcorn?? roosteren of poffen

Hallo Allen, Ik had wat gerst gemout en was aan het afwegen en schroten voor een jenever, toen ik bedacht dat ik welleens wat kon roosteren. Nu deed ik dat wel vaker in de oven, maar in de schuur heb...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Redneck gasbrander.

@pulle hoe vul je een gasfles met LPG dan? heb je daar een speciaal nippel voor gemaakt?

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Redneck gasbrander.

Bizar... Dus je hebt maar 1 gaatje waar het gas uit komt? 6 mm ofzo? Ik kan de foto niet zien waarop hij brand, maar hoe zag je andere brander eruit dan? Mijn brander heeft 2 kringen met bij elkaar...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Irish Whisky

@alchemist dankjewel. Je geeft hem één vinger en hij verteld het hele verhaal 😀 Dus door een groot deel ongemout graan te gebruiken en minimaal 3 keer te stoken ben je Iers bezig? Ik schrij...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Irish Whisky

@alchemist zou je dit ook een kunnen vertalen? Het lijkt wel chinees voor mij 🤭

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Review.

Nogmaals hartstikke bedankt Robbert. Ik ga mijn best doen om de kritische noten te verbeteren. Ik denk dat het voor iedereen die 'begint' fijn is om een te horen wat een ander er van denkt. En waa...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Zelf mout roken!?

@alchemist haha 3 uur of enkele dagen... 🙄 Het verschilt misschien nog wel dat ik 2 kg mout heb en hun waarschijnlijk een keer honderd meer. Maar ik ga dit van de zomer zeker weer prober...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Zelf mout roken!?

@robbert 3 uur lang gerookt. Door het deksel dicht te zetten hou je de mout vochtig. Ik heb het erna nog op een ventilator na gedroogd

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Zelf mout roken!?

Ik heb dit ook wel een geprobeerd op een weber. Een vergelijkbaar blok turf als op de foto van alchemist, gekocht bij www.vuurenrook.nl Ik kreeg hem ongeveer 3 uur aan het smeulen met 0.5 kilo en sch...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Pagina 2 / 13