Forum antwoorden aangemaakt
RE: eikenhout bewerken Hartelijk dank voor deze duidelijkheid. Ik had al flink gezocht en er staat hier en daar wel wat over. Maar ik kreeg het niet op en rijtje. Eerst wateren voor de zekerheid.(ik heb toch alle tijd) Dan ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Welke zelfbouw stookketel Ik heb 3 ketels gemaakt uit oude boilers. Ik heb 1 hoed die op meerdere ketels past. Bovenin de hoed is nog de ruimte om een mandje te hangen, al heb ik dat nog niet gerealiseerd. Tot nu toe stook ik... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
eikenhout bewerken Hallo medestokers, Door mijn handicap dat ik alles zelf wil maken, wil ik zelf mijn eikenhout maken om drank op te laten rijpen. Nu ben ik me er wel van bewust dat een eikenboom dat veel beter kan doe... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten @robbert phoe... Da is nogis een antwoord. Uhm.. waar begin ik. Ik maisch tot nu toe altijd door rustig te verwarmen tot 55°C. Daar een 3 kwartier te blijven. Dan naar 63-65°C een uurtje en dan (... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Zelfbouw fruitpers @orangeloo nee zeker niet vreemd. V3C forum ben ik al enkele jaren lid van. Facebook kijk ik niet meer op, al ben ik waarschijnlijk nog wel lid van 300mania. Hij staat nu lekker in de stalling. Volg... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Zelfbouw fruitpers Dat is een interessant idee. Ik heb voor het eerst met fruit (appels) gewerkt afgelopen weken. Ik heb gestookt met pulp in de ketel. Dat gaat prima maar je heb zoveel plek nodig in je vergistingsvat ... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten @robbert tja dat is wel een goede.. maakt het qua maichen en/of smaak wanneer ik de zuurmout gebruik? De vorige keer heb ik de zuurmout gelijk met de rest gebruikt. En de ph gecorrigeerd. Maar ik le... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Enzyme werking zal zeker stoppen. Maar dat is niet erg. Ik heb nu een 0.5kg op 120°C geeest en 0.5kg op 180°C geeest. Die laatste werd donker van kleur. Nu wil ik nog een hoeveelheid zuurmout maken 0.... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Ach met wat zoeken kom je er best uit denk ik. Maar zoals de meeste mensen ben ik voor het gemak 😉 daarbij komt nog dat ik liever bezig ben, dan op internet probeer engelse sites te vertale... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Van graan tot vat: zelf mouten Ja ik weet dat ik wat (4 jaar) laat ben met reageren. Ik ben ook begonnen met mouten. Eerst van tarwe (zie topic zelf (tarwe)mouten) maar dit is wel een niveau hoger hoor. Echt gaaf om allemaal te le... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Even voorstellen. Welkom op dit forum, en hierbij weer een reactie. Rum staat ook nog op mijn to-do lijstje. dus bij vragen en verslagen kijk ik zeker stiekem mee. |
In forum Stel je even voor... |
4 jaar geleden |
RE: Robbert's Tiny Projects Ik sluit me aan bij rumo. Fijn die kleine 'makkelijke' recepten. Ik wil met een deel van de appel brandy dit gaan proberen. Dan komt er zeker een appel smaak aan 😋 |
In forum Recepten |
4 jaar geleden |
RE: eau de vie stoken @kees22 ja vanavond ging het beter. Weer 18kg appels in blokjes gesneden. Wat water erbij.(veel minder dan gister). Gekookt. Na/tijdens het koken zie je het gewoon natter worden. Sg na het koken was ... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: eau de vie stoken @ndre Ik heb alles gekookt nu. En met het overscheppen van kookketel naar gistvat vond ik de pitjes onderin. Ook goed. Als ze er maar uit zijn. 18 kg appels. Tot blokjes gesneden 18x18. Alles gekoo... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: eau de vie stoken Geplaatst door: @kees22 Brandt dat niet aan in de ketel? Nee als het goed is niet. Het wordt de eerste keer. Ik doe de pulp in een kussensloop. En onderin de ketel een rooster zodat de sloop altijd... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |