-
PastorBelga antwoordde op het onderwerp "Water chiller" – 2 maanden, 1 week geleden
@kayp Propyleenglycol gebruiken is voedselveilig. en als je een lek krijgt met water kan je ook beter je brouwsel wegdoen.
https://www.huchem.nl/blogs/nl/ethyleenglycol-of-propyleenglycol-welke-je-moet-ki/ -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@kayp iedereen mag denken wat hij wil, maar ik gebruik marmite wel eens als gistvoeding en appelstroop smeer ik op mijn brood.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@kayp en waarom kan jij je dit voorstellen? want appelstroop is van appelsuiker gemaakt en marmite is hoofdzakelijk dode gistcellen uit een rest product van de bier industrie. Suiker is geen gistvoeding maar een klus die de gistcellen moeten klaren.
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@kayp ik ben ook gelijk nieuwsgierig geworden en ben mijn sg waarde gaan opmeten voor het eerst met de klimaat kast , wel (uiteraard) van een rum mash😊 wat blijkt waar ik normaal een maand over deed is me nu… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@kayp Ik zit nu in Schotland. 3 destilleerderijen bezocht nu Genoeg geprobeerd en gezien .
Even te gast geweest bij oude bekende .
(Geef mij toch maar een metaxa of een absint.) -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 2 maanden, 3 weken geleden
@kayp op de vraag waarom zo duur kun je nu zien op fles er zijn 182 flessen van en dit is nr 37..
Hier staan nog meer flessen van ver boven 15000 pond. -
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@kayp bedankt voor de uitleg, ik zie dat je inmiddels ook antwoord hebt op je vraag. 👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@kayp roeren tijdens gisting wil zeggen dat je zuurstof inbrengt. Wanneer er zuurstof aanwezig is gaat gist knop vormen en zet weinig suikers om in alcohol maar produceert wel zuren als ook azijnzuur . Dan heeft gist weer tijd nodig… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden geleden
@kayp een leuke aanvulling op je bouwsel is een slangetje in je emmer steken en die naar buiten brengen, dan kan je het waterslot buiten je bouwsel aansluiten. Je ziet dan buiten je bouwsel of de boel nog bubbelt en… Meer lezen»
-
Willy00 antwoordde op het onderwerp "HELP BIJ MIJN EERSTE AANSCHAF" – 3 maanden geleden
@kayp heb pas ook een aan gekocht, heb je een foto hoe je de extra thermometer hebt ingebouwd? Grtjs
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky achtige dranken destilleren" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kayp whiskey is niet moeilijk te maken. Daarom is het wereldwijd ook meest gemaakte drank zowel door hobbyisten , professioneel en de kneiers / moonshiners. Een trapsgewijze kookplaat heb je niets aan . Je moet snel temperatuur kunnen verhogen en… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whisky achtige dranken destilleren" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kayp als het goed gaat zal je in het begin een wat hoger percentage hebben dan zakt het wat dat blijf wat langer door gaan en dan zakt het weer en dat gaat meestal snel. Je ruik en proef wat… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whisky achtige dranken destilleren" – 4 maanden, 3 weken geleden
@kayp wat je zegt een hele hele domme vraag en daar zal ik eens een heeel intelligent antwoord opgeven 😆 😆 Ik denk dat jou bevindingen vooral theoretisch zijn en niet uit de praktijk 🤓 Bij die 78 graden zal… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste poging" – 5 maanden, 3 weken geleden
@kayp ik heb ook voor mijn kleinste ketel ook een T-stuk gebruikt voor de thermometer. Van de bovenste opening van een knelkoppeling heb ik de knelring eruit gehaald en er 2 rubberen ringetjes voor in de plaats gedaan. In gaatje… Meer lezen»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste poging" – 5 maanden, 4 weken geleden
@kayp Ik heb geen ervaring met dit soort ketels, voor een eerste stook gelijk witte wijn stoken best gedurfd, na aardig wat jaren stoken pas geleden een stuk of tien (gekregen) rode wijn gestookt twee liter (verdund) van 40% abv,… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste poging" – 5 maanden, 4 weken geleden
@kayp ik heb de zelfde ketel gehad en het zelfde probleem met vuil, ik heb toen de koppelingen en de flex buis vervangen, en de thermometer ook, die gaf roest af tussen de moeren. Het beste advies wat ik kan… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 6 maanden, 2 weken geleden
@kayp dat is een best start keteltje, en werkt prima, ben ik ook mee begonnen. die thumper er tussen uit halen als je een gewone stookwijn gaat stoken. en probeer je koeling er naast te plaatsen want je ketel kan… Meer lezen»