Forum antwoorden aangemaakt

RE: Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

Mooi aanbod. Maar donderdag is al bijna voorbij en ik woon te ver weg om op de fiets even langs te komen.

In forum Stookforum

2 dagen geleden
RE: Naloop

@robbert Nou ja: ik concludeerde het uit rapporten van onderzoeksinstituten met de waarschuwing om het destillaat in donkere flessen te bewaren. Daar werd bij gezet, dat de reactie onstuitbaar afloopt...

In forum Stooktips

7 dagen geleden
RE: Naloop

@robbert Die titratietest voor methanol ken ik en heb ik ook wel een paar keer gedaan. Maar er kwam inderdaad steeds ongeveer hetzelfde uit en vaak beter dan in de winkel aangeschafte drank. Dus daar ...

In forum Stooktips

2 weken geleden
RE: Naloop

@robbert Je hebt gelijk dat mijn dobber geen onderscheid zal maken tussen ethyl- en butylalcohol, en in de verzamelde nalopen zal best wat foezel zitten. En vast ook nog wel methyl. Maar amper voorloo...

In forum Stooktips

3 weken geleden
RE: Naloop

Ik spaar voor- en naloop op in aparte flessen. Als ik genoeg heb, stook ik ze tot zo hoog mogelijk percentage. Het voordeel van voorlopen is, dat ze geen naloop hebben en andersom. Zo heb ik laatst va...

In forum Stooktips

3 weken geleden
RE: Whiskey maken en methanol?

@robbert Oh, ik ben geen liefhebber van siliconen en al helemaal niet van PFAS (waar witte tape onder valt) En waarom je aspartaam zou gebruiken in plaats van suiker, ontgaat mij. Al die wondermiddele...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Whiskey maken en methanol?

@robbert Leuke film. Ja, die test met fenoftaleïne (als ik me goed herinner) ken ik. Ook wel eens gedaan, maar mijn stooksels waren steeds blanker dan commerciële wodka. Zal ik Botte Boer eens polsen,...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Whiskey maken en methanol?

@robbert Ja, dat is bekend, dat je een chromatograaf hebt. Dat heb ik ook wel in gedachten. Maar het probleem is: je hebt er wel ervaring en chemicaliën voor nodig. Dus de verkoop wordt lastig! Ook de...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Whiskey maken en methanol?

Nog even over methanol: dat zit amper in whiskey. Het ontstaat bij de afbraak van pectines in fruit en zit ook al in rijpe appels en wijn. Het is vrijwel onmogelijk om destillaat te maken waar van nat...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Rum.... Ben benieuwd.

@rein Let even op bij het stoken: rum wil nogal eens flink schuimen. Ik doe er zelf altijd een klontje boter bij om dat tegen te gaan.

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Rum.... Ben benieuwd.

Zo, dat is warm! Dan gaat de gisting ook wel snel. De daling in sg wijst inderdaad wel op een snelle gisting. Ik zou gewoon nog rustig een paar dagen wachten en opnieuw meten. Zo lang het sg nog daalt...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode

Ik zie dit nu pas en het is heel inspirerend. Wordt tijd om weer eens wat met diverse granen en pseudogranen te doen. Een vraag over je oorspronkelijke recept: je beschrijft hoe je de gist van eigen k...

In forum Spirits

4 maanden geleden
RE: Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?

Ik weet het niet over whisk(e)ys, maar wel over jenevers. Voor een verjaardag kreeg ik ooit eens een jenever van EUR 25 per glas aangeboden. Ik zei toen, dat ik liever 5 keer een glas van EUR 5 had, w...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Gerst mouten

@jagdhornblaser Oh, gewoon: schroten of malen en dan mee brouwen. Ik doe dat wel vaker: mout van 1 kg graan en dan dat brouwen met een kg meel van hetzelfde of een ander graan. Met gerstmout kan dat g...

In forum Spirits

5 maanden geleden
RE: Gerst mouten

@rumo Volgens mij bedoelt hij het verkrijgen van de gerst. En dat is aan het begin van de zomer. Het mouten zelf zou ik inderdaad later doen, in of vlak na de winter, zoals het ook in het echt gaat. I...

In forum Spirits

5 maanden geleden
Pagina 1 / 87