Forum antwoorden aangemaakt

RE: Graan , mout wat te doen ?

Jaja: Ik heb een heel zwaar leven, echt heel zwaar! 😉

In forum Het Café (praathuis)

4 maanden geleden
RE: Alcohol omrekenen

@sanders Simpel, gewoon optellen en aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Een liter van 96 vol-% betekent 1 L * 0,96 = 0,96 L pure alcohol. Als je daar een drank van 14,9 % (= 14,9/100 = 0,149) van wi...

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Hoelang moet gerst vergisten

Hoe wou je dat maischen doen? Uitgaande van mout of met enzymen? Suiker toevoegen verhoogt alleen de opbrengst aan alcohol maar verdunt de smaak, zowel bij graan als bij fruit als bij melasse.

In forum Gist vragen

5 maanden geleden
RE: GEZOCHT : stookketel 10 a 15 liter

@rudyvanr In aansluiting op wat Robbert zegt: de ketel en de rest van de installatie dicteert het gedrag van de stoker. Ik zou zelf zeggen: welke ketel je kiest hangt vooral af van hoe veel geld je he...

In forum Vraag en aanbod

7 maanden geleden
RE: GEZOCHT : stookketel 10 a 15 liter

Bijvoorbeeld met trefwoord destill*: of: of: of: of: maar deze lijkt me minder geschikt: Met distill* krijg je misschien nog een paar andere.

In forum Vraag en aanbod

7 maanden geleden
RE: Recept Kruskovac?

@moonshiner79 Kijk: daar hebben we wat aan: duidelijke vergelijking met een duidelijke uitkomst. Dank je wel!

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Recept mirabellen likeur gevraagd

@theresa Niet alleen gezoet, maar ook bestaande uit een alcoholische basis waarin smaakstoffen uitgeloogd worden. Dus mirabellen gemacereerd in alcohol, dan uitgezeefd en/of bezonken en aangezoet. Ik ...

In forum Likeuren

9 maanden geleden
RE: Recept mirabellen likeur gevraagd

Ja, maar dan krijg je eau de vie of Schnapps. Dat is toch iets heel anders dan likeur?

In forum Likeuren

9 maanden geleden
RE: Alcoholmeter stuk

En lood kun je makkelijk smelten (328 gr C) boven een vlam, ijzer smelt pas bij 1.500 gr C. Ik zou niet met mijn neus boven smeltend lood gaan staan, trouwens.

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: Slivovitz

@theresa Wat is sulfree?? Oh, ik ben niet zo bang voor methanol of cyanide, maar veel mensen wel en u waarschuwde zelf voor cyanide. Dat wilde ik een beetje nuanceren. En twee weken wachten vind ik ni...

In forum Recepten

9 maanden geleden
RE: Slivovitz

@theresa Ik vind het zo'n gedoe, met filteren. Daar heb ik dus geen probleem mee. En ik heb altijd, blijkbaar ten onrechte, gedacht dat ik meer smaak mee zou krijgen. Wat betreft die schadelijke stoff...

In forum Recepten

9 maanden geleden
RE: Slivovitz

Goed recept en dank voor het delen! Dat heet water gieten is wel een goede tip, die ik me ter harte zal nemen! Ik heb een ketel met bijvat en zou de uitgegiste massa dus gewoon in het bijvat kunnen do...

In forum Recepten

9 maanden geleden
RE: Opslaan alcohol

Ik heb wel eens (50 jaar geleden) alcohol bewaard in bierflessen met een beugeldop met een rubber ring. Die ring, die niet in contact kwam met de vloeistof, loste toch op. Inderdaad: flessen hebben oo...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: Glas

Dan is er nog effect van licht op de vorming van ethylcarbamaat uit cyanide, maar dat gaat meer over de opslag van de ruwstook. Dus heeft niet te maken met jouw vraag. Verder wat Alchemist schrijft,...

In forum Het Café (praathuis)

10 maanden geleden
RE: Ketel te koop

@alchemist Dank je. Mooie dingetjes.

In forum Vraag en aanbod

10 maanden geleden
Pagina 1 / 85