Forum antwoorden aangemaakt
RE: Gerst mouten @jagdhornblaser Bijvoorbeeld. In mijn buurt zijn er wel een paar telers van graan. Bij jou vast ook wel, want het is wel in de mode. In de tussentijd kun je natuurlijk wat oefenen met tarwe of rogge o... |
In forum Spirits |
5 maanden geleden |
RE: Gerst mouten @robbert Goede tips, maar een beetje ver weg. Ik had een paar zakken van Botte Boer van het andere forum. Die tip van spoelen met azijn is ook wel mooi, maar wordt de mout dan niet te zuur? |
In forum Spirits |
5 maanden geleden |
RE: Gerst mouten @jagdhornblaser Ik heb gerst kunnen scoren die niet van het kaf ontdaan was. Van iemand die het weer gekregen had van een proefstation, waar de kiemkracht getest werd. Gerst die je bij de molen of de ... |
In forum Spirits |
5 maanden geleden |
RE: Destillaat/stoker gezocht Op zich niks op tegen. Maar na een week is er nog geen antwoord op de zeer terechte opmerkingen van de leden van dit forum. Dus ze kunnen het wat mij betreft gewoon fijn zelf uitzoeken. Dat deed ik in... |
In forum Stookforum |
6 maanden geleden |
RE: Kweepeer één keer overhalen of twee? Ik heb weinig kweepeer dit jaar, pakweg 15 liter pulpgisting. Was van plan die in het bijvat te doen, met water in de ketel. Een soort stoomextractie, dus. Als ik Robbert goed begrijp, zou ik die stoo... |
In forum Stooktips |
7 maanden geleden |
RE: Continue fermentatie @psycat Hier doen de kweeperen het juist slecht. Tenminste: sommige bomen begonnen halverwege het jaar hun blad te verliezen. Niet allemaal, vreemd genoeg. |
In forum Het Café (praathuis) |
8 maanden geleden |
RE: Inverteren Ik denk dat het weinig verschil maakt. Door het koken worden veel enzymen toch al vernietigd en degene die het nog doen hebben tijdens de gisting nog tijd zat. Na het inverteren van de suiker laat ik ... |
In forum Het Café (praathuis) |
10 maanden geleden |
RE: receptje gevonden snel fermenteren Is wel een goed recept. Bij mij schuimt het niet zo vreselijk als gesuggereerd wordt en het doet er wel een maand over om helemaal tot onder 1,000 te zakken (=echt uitgegist te zijn). Maar het levert ... |
In forum Recepten |
10 maanden geleden |
RE: Alcohol niet helder. @odevie Dat ken ik niet. Wel dat er een beetje blauwe olie meekomt helemaal aan het eind bij 100 graden. Die gaat dan drijven op het water. Maar ik heb ook altijd nog een stukje stijgend pad boven mij... |
In forum Stooktips |
12 maanden geleden |
RE: Alcohol niet helder. Er is verschil tussen niet helder en gekleurd zijn. Een drank kan gekleurd en toch glashelder zijn, bijvoorbeeld cognac. Niet helder wordt bijvoorbeeld gin waar je wat water bij doet. Geen idee wat de... |
In forum Stooktips |
12 maanden geleden |
RE: Gezocht 76mm Koperen buis / 2 a 3mm koperen plaat @prins Ikzelf zou het gewoon uitproberen: veel kan er niet fout gaan en je doet er veel kennis mee op. Ligt er ook aan wat je wilt bereiken. |
In forum Vraag en aanbod |
12 maanden geleden |
RE: Gezocht 76mm Koperen buis / 2 a 3mm koperen plaat @prins Koperen pannenspons, bij voorkeur. Dat werkt min of meer als schotels in een normale destilleerkolom. Op elke schotel condenseert de damp en verdampt de vloeistof opnieuw, wat elke keer een ver... |
In forum Vraag en aanbod |
12 maanden geleden |
RE: Gezocht 76mm Koperen buis / 2 a 3mm koperen plaat @prins Je vragen zijn lastig te beantwoorden. Wat betreft rumrecepten: er zijn oneindig veel recepten. Handig is, om te vergisten tot rond de 10 % alcohol en daarvoor naar smaak melasse en rietsuiker ... |
In forum Vraag en aanbod |
12 maanden geleden |
RE: moonshinegl nieuw @moonshinegl Oh ja: de zijkant van de pan waar ik de bodem uitgesneden heb, gebruik ik als voet om de ketel op te zetten. Zoals de ring onder een wok. Even uitmikken hoe hoog die moet zijn. Nadeel daa... |
In forum Stel je even voor... |
1 jaar geleden |
RE: moonshinegl nieuw @moonshinegl Slechte oude foto's en in omgekeerde volgorde, maar het principe lijkt me duidelijk. Je draait in de gaten van de rand rvs boutjes, waarvan je vervolgens de kop afsnijdt en die je dan gla... |
In forum Stel je even voor... |
1 jaar geleden |