-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@kena1979 je kunt op een lager ph vergisten. 3,5 tot 4,2 . Zelfs lager tot 3,2. Dat is ook de waarde wasrbij de geosmine word afgebroken. Alleen wanneer je gaat destilleren is 3,2 3,5 te laag waneer je op koper… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kena1979 zuren helpen het binden en ontbinden van alcoholen aan andere zuren Esterificatie. Bijv Azijnzuur bind aan alcohol door aanwezig van zwavel zuur . Acetaat Tijdens vergisting onstaan diverse zuren. In stookboekje vind je het ontstaan van alcohol . … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kena1979 de beide soorten zijn vrij gelijkwaardig aan elkaar .
Zijn breed inzetbaar.
sg hoger dan 1090 zijn ze beiden minder geschikt.
De gist is van beide de zelfde saccharomyces ceraviciae vorm .
Zullen ook betreft ester vorming vrij gelijkwaardig zijn.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Fermentis gedroogde gist SafSpirit C-70" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kena1979 Bij mijn weten levert deze alleen wat subtiele smaken op, het is een gist die met name ingezet wordt voor Melasse of Agave destillaten alhoewel hij ook geschikt is voor andere soorten grondstoffen, echter bij mout/granen wort is deze… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kena1979 je kunt ph verhogen met natrium bicarbonaat maar beter met calsium carbonaat.
Zouten kunnen zowel goede of foute invloed hebben het hangt af van wat je stook en ook waarmee je stookt..
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kena1979 ik weet niet wat voor gist je gebruikt maar je pits is laag voor melasse . Gist zal weinig delen wegens snel gebrek aan zuurstof . Gist cel heeft beperkt levensduur en daardoor zal je ook kans hebben op… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kena1979 de verhouding water melasse hang af van de dikte / viscositeit van de melasse. Je lunt het beste de melasse verdunnen tot een SG van rond de 1080. De ongeveer met een hoog diastatisch mout als groenmout kun je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Maltase (transglucosidase) in biet melasse fermentatie" – 2 jaren, 5 maanden geleden
@kena1979 maltase is ook enzym dat gist zelf aanmaakt, amylase vind je in mout en in mout vind je ook de maltase terug Ook in mout zit nog diverse coemzymen die ondersteunen. Suikerbiet en suikerbiet melasse bevat ook geosmine !… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 3 jaren, 1 maand geleden
@kena1979 ik gebruik een Amerikaanse potstill dat is wel vergelijkbaar met alambiek . Ik gebruik die ook voor rumstoken uit melasse van rietsuiker maar ook de bieten melasse heb ik gestookt voor de oude jenever. De brander en tempratuur regeling… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 3 jaren, 1 maand geleden
@kena1979 met invertase heb je sneller hydroliseren dan met alleen verwarmen. Wanneer je langdurig verwarmd tussen 70 en 82 graden en je voegd voldoende citroenzuur toe dan komen ook de mono sachariden vrij. Zelfs zonder invertase . Voor volledige omzetting… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 3 jaren, 1 maand geleden
@kena1979 heel mooi zoals brouwland dat verteld en ook de temperatuur en p.h komen overeen met wat de bedoeling met amylase enzym . Ee praten dan over voornamelijk het omzetten van zetmeel zoals in granen , mout en aardappels. Maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 3 jaren, 1 maand geleden
@kena1979 als enzym moet je denkem aan invertase enzym. Wijnsteenzuur of Citroen zuur 8n beginsel en zwavelzuur kun je met kleinere hoeveelheden in later stadium toevoegen . Suikerboet melasse kun je inderdaad ook wel voor andere producten gebruiken. Ook on… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Suikerbiet melasse destilleren" – 3 jaren, 1 maand geleden
@kena1979 bitterzout is bij voldoende gist en dap overbodig en kan ave rechts werken . Een start SG boven 1090 is voor de meeste gisten te zwaar en kan gist doen afsterven . Tegelijk verschillende gist soorten gebruiken moet je… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@kena1979 ik heb net even op internet gezocht, een aantal high temperature amylases lijken een p.H. optimum van 5,8 tot 7 te hebben, misschien toch minimaal rond de 6 gaan zitten. Dat kan van invloed op mijn test zijn geweest… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@kena1979 Ik heb mijn melasse vergistingen onbehandeld gelaten om de smaken van de melasse zelf in tact te houden, dus qua ervaring zelf weinig toe te voegen. Het zakje is bedoeld voor 5 kg graan, met 5 liter melasse (een… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@kena1979 Vanaf de website; U kunt aan uw aardappelbrei, mais of gerst een zak mout toevoegen, en de enzymen in de mout doen de rest. beschikt u niet over mout? Dan bent u met 1 tot 2 zakjes enzymen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verhouding zuur – wash – suiker bij afbraak polysacchariden" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@kena1979 let op dat je ph tussen 4,5 en 5,5 moet zitten. Tijdens gisten zakt ph in beste geval 1 punt . Zakt het te veel zal je te hoog in acetaten kunnen komen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verhouding zuur – wash – suiker bij afbraak polysacchariden" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@kena1979 let op dat je ph tussen 4,5 en 5,5 moet zitten. Tijdens gisten zakt ph in beste geval 1 punt . Zakt het te veel zal je te hoog in acetaten komen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Verhouding zuur – wash – suiker bij afbraak polysacchariden" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@kena1979 estervorming ontstaat o.a. door bindingen van zuren , zouten ,mineralen , acetaten en alcoholen. Maar om bindingen te vormen zijn katalysatoren nodig . Zeg maar een hulpstof . Bij verkeerde verhouding zal dus ook een fout ester of mislukken… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Verhouding zuur – wash – suiker bij afbraak polysacchariden" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@kena1979 als eerste wil ik wel opmerken dat bij gebruik van suikerbietmelasse je drank aanzienlijk minder van kwaliteit zal zijn dan bij het gebruiken van de makkelijk voorhanden zijnde rietsuikermelasse. Ik zou zelf alleen suikerbietmelasse gebruiken als het gratis was… Read more»
- Meer laden