Forum antwoorden aangemaakt

RE: Zelf bouwen

Beste Peet, Zoek even op topic 'hoe nu verder' . Hier is een vergelijkbare vraag gesteld en beantwoord.

In forum Mijn installatie

1 week geleden
RE: Vraag van een startende stoker over de diameter van de condensbuis

Ikzelf heb een 15 mm binnenbuis met 22 mantel. 80 cm koelend gedeelte, koppeling met 15 x 1/2 binnendraad op een 1/2 puntstuk. fiberringetje ertussen en je kunt t dampdicht vastschroeven.

In forum Mijn installatie

1 maand geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Vanochtend de rum in wording terug gelengd tot ca 55 procent. Vervolgens blokjes amerikaans wit en amerikaans rood eiken met een brander aan alle zijden bewerkt. De blokjes even afgespoeld en in de ru...

In forum Recepten

1 maand geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteravond de tweede overhaal gemaakt. Ik heb rustig gestookt en kon het percentage in de uitstroom vrij lang hoog houden. Uiteindelijk heb ik een 2 liter van ca. 70 procent. Ik ben gestopt toen de s...

In forum Recepten

1 maand geleden
RE: Op bezoek bij : - x -

Hoi, robbert. Het was (voor de korte duur) weer erg gezellig en leerzaam. Bedankt voor de positieve noten met betrekking tot de gemaakte whisky. Zoals je en anderen weten ben ik nog wat onzeker over h...

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteravond de ruwstook gedaan van het beslag. De volledige inhoud van de gistton is in een kookzak de ketel in gegaan. Aanvullend nog een liter of twee 'burned ale' van de vorige ruwstookronde van en...

In forum Recepten

2 maanden geleden
RE: Meet and greet

@robbert denk dat dat zeker het geval niet is rob. De locatie is/was t pu t waarop werd gewacht. T lijkt me met dit aanbod ingevuld. Misschien iemand die ha dig is met online lijsten een soort van dee...

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Gasbrander voor 5l Alquitara

Beste Erik, Even kijken op marktplaats. Staan genoeg gasbranders / wokbranders van diverse afmetingen op. Ik zou even de basis van je alquitara opmeten en kijken welke brander daar goed bij past. Als ...

In forum Mijn installatie

3 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Zojuist voor de tweede vergisting en als achtervang 45 gram droge bakkersgist aan t vat toegevoegd. Bakkersgist met lauwwarm water en wat honing geactiveerd. Nu tweede fase van vergisting. Wil totaal ...

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

@robbert Als deze vrij vlot weggegeven gaat worden, krijg je de veroudering er toch onvoldoende in?

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

@rvdh Beste Robbie, Toch valt t me alles mee. Als je van tevoren alles op orde hebt is het eigenlijk weinig moeite. Doorkoken, samenvoegen en afwachten... Ik denk dat dit vergelijkbaar veel werk is al...

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

In het gistvat ook 1 krijtje (schoolbordkrijt) gegooid om doorslaan in verzuring te bufferen

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

In dit mengsel ook nog de schillen van 4 grote aardappelen toegevoegd en meegekookt

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Vorige week ben ik gestart met het vaker voeden van de gist, opgekweekt op ananasschil en rietsuikerstengel. Deze gist vanochtend met wat lauwwarm water, wat honing en wat suiker goed opgeklopt om zuu...

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Na doorpruttelen deze gekookte molasse in het gistvat gedaan. Vervolgens ook rietsuikerstengel kooksel, aangevuld tot 5 liter, aan gistvat toegevoegd. Vervolgens 2 overrijpe bananen (zonder schil, 6 p...

In forum Recepten

3 maanden geleden
Pagina 1 / 15