Forum antwoorden aangemaakt

RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Na doorpruttelen deze gekookte molasse in het gistvat gedaan. Vervolgens ook rietsuikerstengel kooksel, aangevuld tot 5 liter, aan gistvat toegevoegd. Vervolgens 2 overrijpe bananen (zonder schil, 6 p...

In forum Recepten

4 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Na doorkoken heb ik de pan aan de kant gezet en ben ik over gegaan naar de rietsuikermolasse. Ik heb 5 liter molasse met 10 liter water en 4 liter 'burned ale' (ketelrestant na ruwstook) aan de kook g...

In forum Recepten

4 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteren einde middag weer verder gegaan met de rum-to-be. Hiervoor heb ik de suikerrietstengels (1 kilo) met gehakselde pruimen- en wilgentwijg (bij gebrek aan acasia) met 4 liter water aan de kook g...

In forum Recepten

4 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteravond de vergiste molasse voor een 1e keer overgehaald. Dit om wat 'spent ale / burned ale' te krijgen voor gebruik in mijn 'hoofdproces'. Er is ca. 9 liter wordt met een eind SG van ca. 1.015 r...

In forum Recepten

4 maanden geleden
RE: Je plasje destilleren? 🙂

Stel dat je zoveel drinkt dat je moet overgeven.... Kun je de alcohol daar dan ook weer uit terug winnen? En zal deze alcohol door contact met het maagzuur bepaalde esthers aangemaakt hebben?

In forum Het Café (praathuis)

4 maanden geleden
RE: Vodka van aardappelen

Heb de tiny ook gezien. Volg jouw traject ook met veel plezier, succes!

In forum Recepten

5 maanden geleden
RE: Graan , mout wat te doen ?

Waarom de gerst nog mouten? Je hebt toch voldoende gerstemout om ook het gerst om te zetten?

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Meet and greet

Ik denk dat de animo of bereidheid om te helpen niet het probleem is. Soort drank om workshop omheen te bouwen ook niet. De locatie, dat is momenteel t struikelblok. Ik denk dat t voor Rob het fijnst...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Uiteindelijk na afkoelen alles in een gistemmer gegoten. Na afkoelen vanochtend het sg gemeten en die stond op een 1.100. Onbekend met sg bij molasse heb ik dit verdund naar ca. 1.070 sg-punt. om hier...

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

De 1,5 liter molasse aangevuld met een 5 liter water en dit ca. 10 a 15 minuten rustig laten sudderen. Ik had geen citroenen, dus heb wat wijnsteenzuur gebruikt om de molasse soort van te inverteren. ...

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteren weer verder gegaan met het rumprojectje. Ik wil een geringe hoeveelheid van 1,5 liter molasse vergisten en ruwstoken om hierdoor de burned ale te krijgen. Deze burned ale wil ik verderop zowe...

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje

@hoentie op zich is opbrengst niet verkeerd hoor. Ik kom meestal uiteindelijk (na 2 x overhalen) op een hoeveelheid van 10% van m'n beginhoeveelheid, op drinksterkte (ca 45%)

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Uit vorige draadjes: als de gist binnen 12 uur in omvang verdubbelt, dan is de gist normaliter klaar voor gebruik. Voor natte gist dacht ik dat je minimaal een dubbele hoeveelheid als droge gist moet ...

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Ik ga nog even door met verzorgen om het cellen aantal op te krikken. Ondertussen verder met de andere voorbereidingen.

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Vorige week van wo t/m vr weg geweest. Bij terugkomst de gist weer gaan voeden en ze hebben er zin in. Gisteren rond de middag deel weg genomen en weer met wat water en bloem aangevuld. Vanmorgen zag ...

In forum Recepten

6 maanden geleden
Pagina 2 / 16