Forum antwoorden aangemaakt

RE: batch zuur na gisting

Beste Frans, Een uitgegiste wort ruikt doorgaans zurig. Zolang het niet fout ruikt, zoals beschimmeld oid, en er niet raar uitziet, dan gaan overhalen. Je hebt een potentieel alcohol gehalte van een k...

In forum Recepten

5 maanden geleden
RE: Nieuw lid

@ronaldo Doorgaans vergist een goed beslag door tot 990 à 1000 (= dichtheid van water). Ik zou nog even wachten. Mocht sg waarde niet meer verder zakken, dan afstoken.

In forum Stel je even voor...

5 maanden geleden
RE: Nieuw lid

@ronaldo Wat was je sg waarde aan het begin van de vegisting? Met rekenformule (start sg minus huidig sg) x 0,133 kun je het alcoholpercentage berekenen. Alcohol percentage 'meten' lijkt mij ook erg l...

In forum Stel je even voor...

5 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@bcnx71 geen rookmout. Wel de peated mout. Rob bedoeld een met turf gerookte mout, dus peated

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Eerste stook van peated whisky - PPM

@bcnx71 rookmout is vaak op hout gerookt. Peated is op turf gerookt. De eerste geeft meer de 'Hemaworst' rook. De peated is wat terugkomt in de islay whisky's. Dus wel degelijk groot verschil.

In forum Stookforum

5 maanden geleden
RE: Highlands - Dalwhinnie

@robbert zou nog een aandeel zuurmout toevoegen ook helpen?

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Afvullen wiskey vat

Professioneel gaat moutwijn met een 63 procent op vat. Drie x 900 = 2700 x 75 procent = 202500. 202500 /63 = 3.214. Voila, vat vol.

In forum Stooktips

6 maanden geleden
RE: Highlands - Dalwhinnie

@robbert: ik heb m volgens mij recentelijk andersom gedaan: begonnen met een melkzure gist (zelfkweek) en na hoofdgisting de Bruggeman gepitched.

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Korrelig laagje op stookwijn

Beste Joost, T ziet eruit als een kaam-infectie laagje. Je appelsap-pulp materiaal niet (teveel) in beroering brengen en blijven controleren wanneer vergisting klaar is. Daarna zsm de ketel in en over...

In forum Stookforum

6 maanden geleden
RE: Ontwerp Help - Smaakinfussie dmv helm

Iets ophogen lijkt me geen overbodige luxe. Uitstroom is 15. Ik heb met een trappenboor een gat met juiste maat geboord. De koperpijp 15 er iets door het gat heen. Als je zowel een de binnenzijde van ...

In forum Mijn installatie

6 maanden geleden
RE: Ontwerp Help - Smaakinfussie dmv helm

Ere wie ere toekomt, de kop die ik gebruik is op aanwijzing van m'n 'nestor uit t Noorden' - @robbert. Simpel, goed te solderen met materialen die redelijk voorhanden zijn en uiteraard doeltreffend. M...

In forum Mijn installatie

6 maanden geleden
RE: Destillaat/stoker gezocht

Hoi timo en Liam, Op elke middelbare school waar scheikunde wordt gegeven, is distillatie ook een onderwerp dat behandeld wordt. Welliswaar met glazen kolom en koeler, maar voor jullie proef volgens m...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: Verwarming

Stoken op gas....

In forum Mijn installatie

7 maanden geleden
RE: Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust

@antonuithethogenoorden Mocht je zelf aan de gang willen en een bepaalde ronding willen maken: Ik heb in het verleden wel eens een soort van bol plaatje in een opstelling gebruikt. Deze heb ik op een ...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: Korenwijn

Korenwijn is ook mijn favoriet. Snel de post teruglezen en binnenkort dan aan de gang. Leuk dat t resultaat zo goed gelukt is!

In forum Spirits

7 maanden geleden
Pagina 2 / 19