Vond forum berichten leuk

RE: Jenever

@alchemist overleg en advies vragen is niet lastig vallen. Elkaar helpen hoort hoort erbij.

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Graan , mout wat te doen ?

@kevin gewoon een deel mouten en heet eesten. Om Zowel een groter deel rook / peated mout en geroosterde mout te krijgen. Dan hou ik nog voldoende gerst over van deze partij.

In forum Het Café (praathuis)

4 maanden geleden
nieuw keteltje

vandaag mijn nieuwe keteltje binnen van stookwinkel en erg blij er mee vanavond mijn walnoten er in overhalen  IMG_20231201_164045_resized_20231201_044706691.jpg

In forum Mijn installatie

5 maanden geleden
RE: Meet and greet

Ik zie dat het idee workshop doodbloed door weinig interesse. Ik sta nog steeds open voor geven van een workshop maar dan wel met mensen die dergelijk iets willen helpen organiseren . Mogelijke onde...

In forum Het Café (praathuis)

5 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Hier ook eens een poging doen, begin gemaakt met 750 gr rietsuiker en 900 gr (ik schoot uit) en wat gekookte wijnkist in een 10liter vat ge vuld met prestige rum gist..hij borrelt lekker, op kamer te...

In forum Recepten

6 maanden geleden
RE: Voorbereiding voor kleine workshop in januari.

Ik kwam een flesje tegen slechts 10 mnd maar toch maar even geprobeerd. Dit is een whiskey geworden waar je of liefhebber van bent of totaal niet . Mensen die van een zachte famous grouse of Johnny...

In forum Het Café (praathuis)

6 maanden geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

T is niet een oscar waardige movie en er is ook geen sterren cast. Maar misschien leuk om te zien wat met een simpele ketel mogelijk is om toch een volle smaak te halen uit een druif.

In forum Recepten

7 maanden geleden
RE: Lekker aan t bouwen

@spirit 1500W voor een 12l alambiekje is meer dan genoeg. Rustig stoken komt de smaak te goede en stoken kost nu eenmaal tijd. Er wordt wel gedacht dat er een staal alcohol uit je ketel moet stromen m...

In forum Stel je even voor...

7 maanden geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@alchemist ik ben gewoon een liefde vol mens. Ik koester het gist en dan is het gist goed voor mij 🤣 🤣 . Maar kan ook kwestie wezen van routine. Vroeger moest je wel zelf gist kweken. ...

In forum Spirits

8 maanden geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

@robbert was een grapje, bij een aantal van je filmpjes met vergisting zie je een stevig schuim bij de gist (meer dan ik bij zelf opgekweekte gist krijg), lijkt bijna alsof je het in de slagroomspuit ...

In forum Spirits

8 maanden geleden
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum

De vergisting met de Belgian Ale is compleet stilgevallen bij een S.G. van 1.040, p.H. en gistvoeding was het niet, nog geprobeerd om bakkersgist en Fermentis M1 toe te voegen, wat na een korte oplevi...

In forum Spirits

8 maanden geleden
RE: Meet and greet

@kevin Dat bedoelde ik met mijn comment. Leuk dat het al is gebleken te werken.

In forum Het Café (praathuis)

9 maanden geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Na een tijdje op fles gestaan te hebben met kersenhout chips, was het tijd om de Trestarig eens te proeven. Het was, net als eerder deze week, een gevecht toentertijd en de opbrengst van 400 ml leek i...

In forum Recepten

9 maanden geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Het is een tijdje stil geweest op dit topic, de hobby heeft niet helemaal stilgelegen maar het werk heeft de nodige uurtjes gekost in de laatste maanden. Nu even twee weken verlof en het geluk van een...

In forum Recepten

9 maanden geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Online een nieuw filmpje. Niet mijn mooiste maar misschien leuk .

In forum Recepten

11 maanden geleden
Pagina 1 / 3