Vond forum berichten leuk
RE: Suikerwash heeft gekookt @kingtb ik zet t meestal aan kook, en dan vuur lager dat t rustig verder suddert. Nog geen problemen mee gehad. Als er een zuur bij zat zal t wel goedkomen 👍 |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: een volle rondborstige @kingtb Succes maar met name veel plezier Overweeg een oude lap rond de helm te draperen en deze vochtig te houden om spuwen tegen te gaan |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: een volle rondborstige @kingtb pas op dat je niet boven de 95 graden komt want dan verbrand ke de smaken . |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: een volle rondborstige @kingtb een klein gedeelte aan chocolademout kleurt al goed donker, ongeveer de helft van wat ik maak ziet er zo uit 😉 |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Caramel voor likeur maken Bakpapier in pan daarop de suiker al roerend smelten tot het licht of donker bruin is . ( Op papier Dan brand pan niet zo aan. ) Daarna laat je het stollen. Dan verkruimel en of stampen in vijzel ... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Caramel voor likeur maken @kingtb Het heet toevoegen van welke stof dan ook aan alcohol is geen goed plan, je hebt twee methodes; Uitspreiden op bakpapier zodat het kan stollen en niet te dik wordt, dan kun je het erna in k... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Eens wat anders proberen, (echte) rum Je verwart waarschijnlijk de lemonchello recepturen met iemand anders . Zal je wel van een of ander gay forum hebben gevonden . |
In forum Spirits |
3 jaar geleden |
RE: Whisky van begin tot eind @kingtb Misschien dat Robbert een zinniger antwoord kan geven, ik ben een stuk korter bezig dan hem (gok een jaartje of 38 a 40 minder 😆 😆). De granen, manier van maischen, gist , mani... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: SG rum berekening? Niet geheel nauwkeurig maar ervan uitgaande dat alles van de melasse en rietsuiker in het gistvat geëindigd is; 3 liter melasse met een dichtheid van 1,400 (uitgaande van de 14 kg voor 10 liter van... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Het grote "deel je etiketten" topic @kingtb deze vind ik écht mooi 😃! |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Rum van enkel rietsuiker? @kingtb na je eerste overhaal laat je de ketel afkoelen . Hevel een deel van jou restanten af en vul de ketel bij met het destilaat van eeste overhaal. Stook dit met scheidingen van voor en naloop . ... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Sugarwash aanvullingen? @kingtb de ph zal binnen een korte tijd ongeveer 1 punt zakken . Je maakt toch maar suiker alcohol dus kan dit ph volstaan . Meeste gist soorten kunnen hier wel in werken. |
In forum De kookhoek |
3 jaar geleden |
RE: Te koop: still spirits koperen helm met condensor, koper parrot en botanical basket Update ... alles is in een pakket verkocht ... SOLD 😉 |
In forum Vraag en aanbod |
3 jaar geleden |
RE: Limoncello blijft bevriezen @wallie777 wat kan, voorlopige ingeving dan, is dat waarschijnlijk de fabrieksmatige limoncello een behandeling ondergaat van het citroenextract (denk aan zoiets als bijvoorbeeld chill filtering) of t... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Limoncello blijft bevriezen @wallie777 Wallie, ik kreeg net een ingeving (lees een groen icoontje met een telefoontje en ballon erin). Is het echt bevroren of heb je stolsels? Als een soort van erg dunne slushpuppy? Dat laatst... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |