-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
De chagrijnige, oude en nog iets uil heeft misschien toch gelijk. Het eerst koken van het water, toevoegen van de maïs (en de stinkende pot) maakt het verwerken makkelijker en dit is de meest vloekvrije poging met maïs werken. Ik… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@robbert Las dat al hoe t vroeger ging met zuren toevoegen om zetmeel omzetting te realiseren, heb alleen citroenzuur en melkzuur liggen sowieso.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@robbert Chagrijnig en oud sowieso, wijs zijn de meningen soms over verdeeld.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Een lief vogeltje fluisterde me in dat het ook wat makkelijker kan, met name om de hoeveelheid tijd met de brander te verminderen en de kans op plakkerige zooi of aanbranden te verminderen. Water aan de kook brengen, maïs… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Vanwege wat vragen en leeswerk recentelijk over Bourbon begon ik in eerste instantie na te denken over het mouten van maïs, echter heb ik een kilo of 5 nodig en het idee van het drogen of eigenlijk eesten begon me… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon uit mais siroop" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@arta380 ik denk dat die wang siroop te ver van smaak gestript is om er iets whisky-achtigs van te maken. Moutextract (ook de varianten van Stookwinkel en concullega’s) zijn duurder dan mout wat weer duurder is dan graan. De… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Altijd een stripping run?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@arta380 Schrijf je ook de smaken op die je proeft in het begin, na een week, twee weken en het mag wel iets langer trouwens. Zelfs na drie maanden op een vaatje laat ik het nog een drie a viertal… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Altijd een stripping run?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Wanneer je met een pot still gaat werken en smaakhoudende dranken wilt, is het inderdaad raadzaam om twee- of driemaal te destilleren. Zelfs dranken zonder smaak op een reflux varen erbij om tweemaal te destilleren. De vraag is wat… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Roggebrood whisky maar dan anders" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hoi ik ben willy" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Welkom Willy, Wat voor soort drank ben je eigenlijk naar op zoek om te leren maken? Niet iedereen zal er even open voor staan dus het kan even duren voordat je iemand vindt. Een andere optie is een… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Roggebrood whisky maar dan anders" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Bas jij ook de beste wensen. Ik zal eerlijk toegeven dat ik lichtelijk in dubio was toen ik het las, roggebrood doet mij, net als RuMo blijkbaar, meteen denken aan dat vreselijke recept van meneer iStill. In de historie… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo was het ook haha, maar ik merkte laatst in m’n geturfde whisky met gedroogde struikheide toch het bloemige op, dus nu eens zonder turf proberen.
-
Alchemist vind forumbericht "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@rumo stond RuMo, stond.
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@hobbyron Welkom Ron en jij ook de beste wensen.
Goede plannen al, suikerwash gaat het doel worden voor likeuren / bitters? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
M’n meest verrijkt brouwwater tot nu toe, kan er ook niet echt een geur aan toekennen behalve bos-achtig.
bahbah.jpg -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bourbon uit mais siroop" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Deze misschien?
- Meer laden