-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwsgierig" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bofkont dan laat ik de vraag anders stellen, van welke soorten whisky gaat de lever sneller kloppen?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey anders is een goedkope optie om te testen tuinslang en een slangklem, die zal net wat breder zijn.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey dat zou ik ook niet proberen te corrigeren, is er nog iets wat je kunt doen om die vernauwing aan het begin van de slang wat te verkleinen?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey heb je daar een foto van toevallig?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Geluid koelwater" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stokey de wateraanvoer iets knijpen wanneer dit niet te warm wordt is je probleem opgelost.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Nieuwsgierig" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bofkont Welkom Peter,
Ook al enig idee in welke hoek (qua stijl) je mogelijk wilt gaan starten? Er zijn er hier genoeg die met granen werken en je op weg kunnen helpen. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@alba Er zijn een aantal opties; Zelfbouw, maar dat kan even duren met uitzoekwerk en onderdelen verzamelen. Betere helft lief aankijken voor een koperen model. Marktplaats, komen vaker ook zelfbouw ketels langs, of tweedehands koperen ketels. Een goedkoper model… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@stookje , leuk experiment en ik kende deze versie nog niet, ik ben benieuwd hoe de vergisting loopt, bij een keer rum en twee keer whisky was de vergisting nogal apart qua snelheid, het bleef op een constant niveau gedurende… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert misschien is wat meer informatie handig, ik kreeg gisteravond ook nog een vraag hierover binnen via WhatsApp van een forumlid. Gevoelsmatig verwacht ik dat je gestart bent met de Fermentis GR-2 (die geen alcoholtolerantie vermeldt) en gevolgd bent… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@alba Nee dat is een prima aanname, die 3 batches van 8 liter elk zouden genoeg moeten opleveren voor een tweede ronde.
En nu de brouwketel, hoe wil je dat gaan doen? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Misschien nog een paar tips; Start met gerstemout alleen, het is de makkelijkste soort graan om mee te werken en tevens ook de vereiste voor de meeste Schotse whisky’s van aanzien (Single Malt). Qua gerstemout, je hebt distilleer mout,… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@alba dat is de juiste instelling, als je dus op smaak gesteld bent wordt het dus met granen werken. Whisky vergt geduld en je moet niet bang zijn om te leren. Je kunt het beste even nadenken over de… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste schreden" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@alba Welkom Richard, Voor mij was het Islay dat ervoor zorgde dat ik whisky wilde leren maken, leren kun je hier zeker en je kunt zoveel kennis opdoen als je wilt. Er zijn er hier genoeg die een whisky… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert haha ik had al een vermoeden met DMT, vooral aangezien acacia bast wat smartshops laat zien als leverancier. Maar met destillatie zal toch nagenoeg niks overkomen? Kookpunt Bij 0,8 hPa: 160 °C Ja misschien had ik wat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo dus ik lees een experimentje aan jouw kant? 😉 Ik heb teveel gewijzigd zelf om iets met elkaar te kunnen vergelijken, het enige wat ik nu kan zeggen is dat ik de ongewassen melasse het fijnst vind qua… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rumo Over het gebruik van mout in oude recepten durf ik weinig te zeggen, het kan beschikbaarheid zijn of eisen die aan de drank gesteld werden (heb ook iets gezien dat alleen suikerriet producten en fruit waren toegestaan). Buiten… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert dat is een hoop informatie in een kort stukje tekst. Voor de leesbaarheid trek ik even wat dingen uit elkaar; Bacillus subtilis, deze werd gebruikt voor productie van amylase enzymen, zover duidelijk maar vanwege de productie van… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@kevin haha, er zijn op WhatsApp een paar discussies geweest over rum, de suikerriet staat nog op de planning maar langsrijden bij twee toko’s was nog geen succes. Betreffende het gebruik van andere plantdelen, er staat op het internet meer… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert dat zit weer in de categorie namaak, of in ieder geval na het destilleren. Dan wordt het een Don Papa wat mij betreft, alhoewel die echt vreselijk is, soort van Dr. Oetker vanille essence. De vraag is meer,… Meer lezen»
- Meer laden