-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
@pastis1996 zonder warmte onttrek je gewoon minder smaken aan dit soort kruiden. In de meest eenvoudige vorm zou ik zeggen zet je oven op de laagste stand (indien deze geen 50 graden aankan) en zet de deur op een kiertje… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
@pastis1996 Mijn eerste ingeving is dat het komt door de hoeveelheid steranijs, ik heb nog even gezocht op de notities op de telefoon maar de aantekeningen van m’n laatste pastis zijn weg, ik weet wel nog dat ik meer op… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
Hoi Amaury,
Heb je ook hoeveelheden wat je gebruikt hebt? De kans is goed aanwezig dat je wat stevig zit qua aandeel van de oliën, dan zul je al snel zien dat onder de 50% het troebel uitslaat. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 3 weken geleden
Nog even de opmerking dat Mirre vaker gebruikt wordt dan alleen in Zweden, andere kruidenbitters, Kalmoes Beerenburg, Jägermeister en Benedictine bevatten blijkbaar ook mirre, lief vogeltje fluisterde me dat net in via WhatsApp.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 3 weken geleden
Rekenwerk is nog niet gedaan, ik heb meer lopen nadenken over het hars verhaal, ik zit niet echt te springen om pijnhars (ook bekend als colofonium) te gebruiken, het uitdampen zie ik niet zitten en het is een bekendere allergeen…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 3 weken geleden
Susan is er nog later mee bezig geweest
Reconstructing the substance gruit
Maakt het leven weer iets makkelijker -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 7 maanden, 3 weken geleden
Het is alweer een tijdje geleden, er lag hier al een tijdje een boekje op de stapel van goede bedoelingen maar het kwam er steeds niet van, tot gisteren dan. Het boekje is onderdeel van the Compleat Anachronist, viermaal per… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 7 maanden, 3 weken geleden
Welkom Kees,
Fruit kan ik je niet mee helpen, betreffende whisky, vraag maar raak. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 8 maanden, 1 week geleden
@joostbos Actieve kool is niet selectief voor alleen bijsmaken 😉 , dus ja het kan ook andere dingen wegpakken. Het is ieder z’n ding, maar minder suiker, bakkersgist en gistvoeding zorgt voor een drank waarbij geen actieve kool nodig… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 8 maanden, 1 week geleden
@joostbos Ik heb zelf een Airstill staan en die heeft onderhand wat rondjes gehad, het filteren met de actieve kool wordt gedaan om eventuele bijsmaken die door de vergisting of gebruikte grondstoffen (inclusief gist) zijn ontstaan. Met een goed… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 9 maanden, 1 week geleden
Welkom en succes met de start van deze mooie hobby, als er vragen zijn dan horen we deze graag.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rekenhulp" – 9 maanden, 1 week geleden
Je vergeet dat de mout ook water opneemt, per kilogram mout wordt er iets van 750 gram/ml water vastgehouden.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Goede en slechte ervaringen delen" – 9 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy een andere mogelijkheid is Spa Blauw te gebruiken, deze zit van de supermarkt waters het laagste in asrest, dus de minste mineralen aanwezig.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "rumtopf" – 9 maanden, 3 weken geleden
@prins Kunnen en willen zijn twee verschillende dingen, zeker kun je het opnieuw destilleren, de vraag is in hoeverre het geschikte alcohol oplevert. Je kunt het destilleren, laat het een maand in een fles met een prop keukenrol in… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 10 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 10 maanden, 1 week geleden
Dan ook maar meteen de versie met alleen jeneverbes en kaneel 1 liter alcohol van 35%, gemaakt uit 2/3 boekweitmeel en 1/3 deel gerstemout 6 gram Jeneverbes 0,1 gram Kaneel Waarom ik hier 0,1 gram opgeschreven heb en… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 10 maanden, 1 week geleden
Net nog even aan de lege Glencairn geroken, laurier, zoethout lijkt nu naar voren te komen, misschien is dat het wat zoetere wat ik aan het einde dacht op te merken toen er nog wat in zat.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 10 maanden, 1 week geleden
Het is weer eens tijd om te proeven, als eerste komt een jenever die ik hier nog niet benoemd had. Gelukkig een blaadje op de fles gedaan met wat ervoor gebruikt is, ik moet echt eens een soort van batch… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "weer een nieuweling" – leuk 10 maanden, 1 week geleden
-
Alchemist vind forumbericht "weer een nieuweling" – leuk 10 maanden, 1 week geleden
- Meer laden