Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Knooier

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Knooier

@knooier

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 2
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 zonder warmte onttrek je gewoon minder smaken aan dit soort kruiden. In de meest eenvoudige vorm zou ik zeggen zet je oven op de laagste stand (indien deze geen 50 graden aankan) en zet de deur op een kiertje…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    @pastis1996 Mijn eerste ingeving is dat het komt door de hoeveelheid steranijs, ik heb nog even gezocht op de notities op de telefoon maar de aantekeningen van m’n laatste pastis zijn weg, ik weet wel nog dat ik meer op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 10 maanden geleden

    Hoi Amaury,
     
    Heb je ook hoeveelheden wat je gebruikt hebt? De kans is goed aanwezig dat je wat stevig zit qua aandeel van de oliën, dan zul je al snel zien dat onder de 50% het troebel uitslaat.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    Nog even de opmerking dat Mirre vaker gebruikt wordt dan alleen in Zweden, andere kruidenbitters, Kalmoes Beerenburg, Jägermeister en Benedictine bevatten blijkbaar ook mirre, lief vogeltje fluisterde me dat net in via WhatsApp.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    Rekenwerk is nog niet gedaan, ik heb meer lopen nadenken over het hars verhaal, ik zit niet echt te springen om pijnhars (ook bekend als colofonium) te gebruiken, het uitdampen zie ik niet zitten en het is een bekendere allergeen….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    Susan is er nog later mee bezig geweest
     
    Reconstructing the substance gruit
     
    Maakt het leven weer iets makkelijker 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 10 maanden geleden

    Het is alweer een tijdje geleden, er lag hier al een tijdje een boekje op de stapel van goede bedoelingen maar het kwam er steeds niet van, tot gisteren dan. Het boekje is onderdeel van the Compleat Anachronist, viermaal per…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 10 maanden geleden

    Welkom Kees,
     
    Fruit kan ik je niet mee helpen, betreffende whisky, vraag maar raak.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos Actieve kool is niet selectief voor alleen bijsmaken 😉 , dus ja het kan ook andere dingen wegpakken.   Het is ieder z’n ding, maar minder suiker, bakkersgist en gistvoeding zorgt voor een drank waarbij geen actieve kool nodig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden

    @joostbos Ik heb zelf een Airstill staan en die heeft onderhand wat rondjes gehad, het filteren met de actieve kool wordt gedaan om eventuele bijsmaken die door de vergisting of gebruikte grondstoffen (inclusief gist) zijn ontstaan.    Met een goed…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 11 maanden, 1 week geleden

    Welkom en succes met de start van deze mooie hobby, als er vragen zijn dan horen we deze graag.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rekenhulp" – 11 maanden, 1 week geleden

    Je vergeet dat de mout ook water opneemt, per kilogram mout wordt er iets van 750 gram/ml water vastgehouden. 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Goede en slechte ervaringen delen" – 12 maanden geleden

    @rummy-dummy een andere mogelijkheid is Spa Blauw te gebruiken, deze zit van de supermarkt waters het laagste in asrest, dus de minste mineralen aanwezig.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "rumtopf" – 12 maanden geleden

    @prins Kunnen en willen zijn twee verschillende dingen, zeker kun je het opnieuw destilleren, de vraag is in hoeverre het geschikte alcohol oplevert.   Je kunt het destilleren, laat het een maand in een fles met een prop keukenrol in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 1 jaar geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar geleden

    Dan ook maar meteen de versie met alleen jeneverbes en kaneel   1 liter alcohol van 35%, gemaakt uit 2/3 boekweitmeel en 1/3 deel gerstemout 6 gram Jeneverbes 0,1 gram Kaneel   Waarom ik hier 0,1 gram opgeschreven heb en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar geleden

    Net nog even aan de lege Glencairn geroken, laurier, zoethout lijkt nu naar voren te komen, misschien is dat het wat zoetere wat ik aan het einde dacht op te merken toen er nog wat in zat.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar geleden

    Het is weer eens tijd om te proeven, als eerste komt een jenever die ik hier nog niet benoemd had. Gelukkig een blaadje op de fles gedaan met wat ervoor gebruikt is, ik moet echt eens een soort van batch…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "weer een nieuweling" – leuk 1 jaar geleden

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist vind forumbericht "weer een nieuweling" – leuk 1 jaar geleden

  • Meer laden
Profielfoto Bad Wolf Profielfoto TL Lamp

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 2 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 2 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens