-
Lambik vind forumbericht "Slivovitz" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@theresa
Wat is de verhouding water/ suiker?
Groetjes Lambik -
Lambik vind forumbericht "135l pan met deksel" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Lambik vind forumbericht "135l pan met deksel" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Enkele beginnersvragen" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bask
mijn eerste ketel was een 12 liter. Het vergistingsvat 25 liter, maar ik maakte ongeveer 20 liter. De grofstook deed ik in 2 keer. Daarna voegde ik de 2 samen om de fijnstook te doen. -
Lambik antwoordde op het onderwerp "Enkele beginnersvragen" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bask De 2/3 vulling heeft te maken met meerdere factoren. Je voorkomt dat de ketel gaat ‘spuien/ spugen’. De flow en drukopbouw in de ketel tellen ook mee. Wellicht dat onze specialisten je hier meer over kunnen vertellen. De duur van… Meer lezen»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Skoelie" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Welkom!
-
Lambik vind forumbericht "135l pan met deksel" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Lambik vind forumbericht "135l pan met deksel" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Enkele beginnersvragen" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Kijk het filmpje van Robbert eens, beslag maken deel1.
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Enkele beginnersvragen" – 1 jaar, 10 maanden geleden
5.
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Enkele beginnersvragen" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bask 1. ik zou beginnen met een standaard alambiek (pro destilleer ketel) lekker veelzijdig voor suiker, granen en fruit 2. een ketel werkt het beste op 2/3 vulling. Dus bij bijvoorbeeld 20 liter stookwijn, een 30 liter ketel. 3. je… Meer lezen»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Eerste helm geknutseld, maar nu?" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rob-g
welke temperatuur wordt het koelwater? vooral nu met die warme buitentemperatuur…
groetjes Lambik -
Lambik antwoordde op het onderwerp "135l pan met deksel" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Ojee.. je stopt toch niet met lekkere whiskey maken hè?
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Eerste stapjes" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Welkom, veel plezier en succes. Kijk ook eens bij de filmpjes van Robbert. Zeer leerzaam.
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "een vleugje spiritus" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@guusg probeer eens bakkersgist (bijvoorbeeld Bruggeman). Een wereld van verschil. Minder opbrengst maar veel meer kwaliteit. 5 kilo suiker100 gram bakkersgist10 gram voedingszout5 gram citroenzuur 5 kilo suiker oplossen in 3 liter water met 5 gram citroenzuur, 20 min laten sudderen…. Meer lezen»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Eerste helm geknutseld, maar nu?" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Hallo Rob, inderdaad zou een foto welkom zijn. Met citroenzuur of azijn kun je al een boel bereiken. Indien het hardnekkiger is zou ik zout/zuur bij de bouwmarkt halen of zachtjes met een “scotch brite” iets opleuken. Het belangrijkste is dat… Meer lezen»
-
Lambik vind forumbericht "Bier en vertier" – leuk 1 jaar, 10 maanden geleden
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "80 liter boilervat" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@murmillo
Ik heb je een bericht gestuurd.
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 11 maanden geleden
Welkom Henk. Elke oogst is een feestje!
- Meer laden