Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Lambik

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Lambik

@lambik

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoe goed te filteren" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @lambik actief kool kan inderdaad zweem achterlaten wat ook weer gefilterd moet worden . Vaak heel fijn stof wat lastig uit te filter is. . Vislijm is een product dat wordt gemaakt uit zwemblaas van vis .  Het wordt in…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @lambik leuke set en zeker de moeite waard.   ! ,👍👍

  • Profielfoto van Catnip

    Catnip antwoordde op het onderwerp "Einde hobby Catnip" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @lambik ik stuur je een pb.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik een wijn die verkeerd is gaat naar azijn ruiken en ook zal er veel depot in de fles zitten.  Wel of niet hangt nuet zozeer van prijs af ook duurdere wijnen kunnen minder geschikt zijn . Een kleine indicatie…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik door de koelbak op de ketel in plaats van aparte koeler kun je meer sturing geven .  Is iets breder in gebruik betreft .
    Is alleen wel wat lastiger soms om mee te werken maar kwestie van wennen. .
     

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist! Help…" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik
    Ingrediënten
    Ingrediënten: Natriumbicarbonaat voedingskwaliteit
     
    Bron: Appie Heijn

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik Je wilt bij het schroten ervoor zorgen dat de kafjes heel blijven om de filtering te bevorderen, met fijn malen levert dat een probleem op en heb je meer kans op bittere smaken door de afgifte van tannines.  …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik voor zelf mouten heb emmer nodig , een plaat om op te spijden , een doek voor afdekken en iets om te eesten  dat kan zelfs boven de CV . Of op bbq  ( Ik ben geen voorstander van…   Read more»

  • Profielfoto van Roxyjai

    Roxyjai antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik haha geloof me ik heb een fles blue lebel staat nog steeds in de kast en als ik de smaken heb die jij zeg overleven ze het geen maand 🤣🤣 dus vul zelf maar in

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik grappig is dat aquavit  , vodka en ook de benaming whiskey betekenen levenswater.

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik er zijn aardig wat naampjes en verzamelnaampjes omtrent dranken🙃  denk aan schnaps, obstler, rakia, palinka, brandy waarvan de laatste vier allen termen kunnen zijn voor één en de zelfde drank. In Nederland wordt dat dan weer “vruchtenbrandewijn” genoemd haha…   Read more»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik het is een term zoals brandewijn, dus breed toepasbaar. Brandewijn is “gebrande wijn”, dit kan natuurlijk van druivenwijn, maar ook van vruchtenwijn of korenwijn (van graan). Eu de vie is ook verzamelnaampje, meeste bedoelen er een fruitalcohol mee maar…   Read more»

  • Profielfoto van Moonshiner79

    Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik oei, is alcohol uit granen dan een slechte keuze?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik helemaal goed . Gezellig . ,👍

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik Ik zie dat Robbert het ook aan het bekijken is dus je krijgt waarschijnlijk twee compleet verschillende adviezen nu 😆 , ik richt de mijne iets meer op makkelijk verwerkbare producten met veel diastatisch vermogen zodat de omzettingen makkelijk…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik geen dank.  Er staan nog een paar filmpjes meer over whiskey , En je bent welkom met al jou vragen .  ( Mag ook via app of pb altijd . Of eventueel eens hier mee te stoken is ook…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik  hier een eenvoudig filmpje. : Uhttps://youtu.be/19diBeEXYkc

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    • @lambik  hier een eenvoudig filmpje. : Uhttps://youtu.be/19diBeEXYkc
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gist! Help…" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik Voor de meeste niet fruit vergistingen kun je het beste rond de 5,5 zitten, p.H. is zeker belangrijk omdat veel van de omzettingen afhankelijk zijn van de p.H. (het omzetten van suiker naar ethanol gebeurd via een paar omzettingen). …   Read more»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Likeur 43" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @lambik gewoon zoals ze in een zak zitten. Halve dus 😁

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 2 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 2 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens