Forum antwoorden aangemaakt
RE: Nutella likeur ruim halve liter |
In forum Likeuren |
8 jaar geleden |
RE: Mis ik nog wat? Als je mouserende appelwijn wilt hebben doe je een beetje suiker in de fles. Ik gebruik de 1,5 liter petflessen van de sinas en de cola. Extra gist is niet nodig, de suiker zorgt vanzelf wel voor een ... |
In forum Het Café (praathuis) |
9 jaar geleden |
RE: Mis ik nog wat? Hoi Stefan, Voorloop meestal vrij weinig hoor, je hebt immers geen pitjes, steeltjes en schilletjes. Ik reken niet in hoeveelheden of percentages, gewoon proeven tot jij het lekker vind worden. Als he... |
In forum Het Café (praathuis) |
9 jaar geleden |
RE: Hoe maak ik een Whisky mash?? Drank, het is toch je eigen recept als ik het zo zie? |
In forum Stooktips |
9 jaar geleden |
RE: Mis ik nog wat? Mijn methode, iets minder omslachitg. Sapcentrifuge, alles er in. dus pitjes schillen de hele reutemeteut in de machine, je hoeft dus niet bij iedere appel plekjes te verwijderen. De rommel komt in h... |
In forum Het Café (praathuis) |
9 jaar geleden |
RE: gebruik van sapcentrifuge of sap-pan De sappan is prima en de centrifuge ook. Ik gebruik zelf de centrifuge en vergist de appelsap rauw. Ik weet niet of het voor of nadeel heeft als de sap rauw of gekookt vergist wordt. In mijn geval met... |
In forum Stookforum |
9 jaar geleden |
RE: Stel je even voor Welkom Henk. Leuk dat je al meeleest! En nog leuker als je binnenkort je eigen ervaringen kunt plaatsen! Veel plezier met deze superhobby! |
In forum Stel je even voor... |
9 jaar geleden |
RE: Basis distillaat van suiker en Turbogist Je kunt alleen testen met een vinometer, een refractometer en een alcoholdobber heb je in jouw geval niets aan. Er zit zeker weten alcohol in je mengsel! |
In forum Spirits |
9 jaar geleden |
RE: Oud Hollands Zet je lijstje maar neer Lancelot. Dan duik ik mn oud hollandsche boekenkast in. De oud hollandse drankjes spreken tot de verbeelding maar wees vast voorbereid.. veel ingredienten zijn vandaag de dag... |
In forum Likeuren |
9 jaar geleden |
RE: Recept voor de "ECHTE" Limoncello Leuk te lezen dat jullie lekker bezig zijn, de kleur ziet er perfect uit Nixter! |
In forum Likeuren |
9 jaar geleden |
RE: wie weet wat er mis gaat? Ik denk ook dat de oorzaak hierin gezocht moet worden. Dit is een heel normaal verschijnsel en ik zie het niet als "fout" Wat al geschreven is, bij Limoncello is het heel normaal. Limoncello is altijd... |
In forum Stooktips |
9 jaar geleden |
RE: Eerste keer stoken met signi Ik laat het altijd een kwartiertje zachtjes koken. Ik weet niet zeker of het echt veel verschil maakt. Als ik een schep kristalsuiker in een gistend vat schep dan lijkt het wel of er een vulkaanuitbar... |
In forum Mijn installatie |
9 jaar geleden |
RE: Filtreren over actieve kool Ik heb er nog nooit van gehoord moet ik je zeggen. Ik gebruik veel turbogist mengsels en stook naar een zo hoog mogelijk percentage zodat ik een basis heb voor mijn likeuren. Na de 2e keer stoken filt... |
In forum Stooktips |
9 jaar geleden |
RE: Filtreren over actieve kool Je kunt gewoon filtreren als het hoger is dan 50%. Ik wist niet dat dat niet zou moge ..... Idd zo hoog mogelijk percentage tijdens het macereren. |
In forum Stooktips |
9 jaar geleden |
RE: Nutella likeur Fijn dat hij in de smaak valt! Proooost! |
In forum Likeuren |
9 jaar geleden |