Forum antwoorden aangemaakt
RE: Tussentijdse of eind SG bepalen Wat Robbert zegt, lekker door laten gaan die vergisting. Vergeet niet dat alcohol lichter is dan water, dus het is alleen maar mooi als je onder de 1.000 duikt. En aangezien het SG nog steeds zakt, wo... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Tussentijdse of eind SG bepalen Kijk eens wat de hydrometer doet in een glas water, zou dan precies op 1.000 moeten staan. Maar zolang de boel gasbelletjes vormt, dan gist het nog. Valt ook te controleren met een brandende aansteker... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Laatste test voor de eerste echte run Als ik uitga van de T500 die ongeveer 500ml koelwater per minuut gebruikt en van een volle ketel, dan ben ik maximaal 5 uur aan het stoken. 5x60 minuten = 300 minuten = 150 liter water. Volgend jaar g... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Restanten en "mislukte" rum stoken @robbert Aha! Duidelijk, dank weer voor de uitleg! |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Restanten en "mislukte" rum stoken @robbert Uiteraard weet ik dat een T500 geen wondermachine is 😀. Maar als Stephan het heeft over teveel sinas- of anijssmaak, raak je die dan niet grotendeels kwijt omdat de T500 weinig smaak ... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Restanten en "mislukte" rum stoken Dat is het geluk als je iets als een T500 hebt 😉 Als ik iets heb waarvan de smaak me niet bevalt, raak ik met twee keer stoken in de T500 de meeste smaak wel weer kwijt... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: eikenhout bewerken @alchemist Dank je voor de link hierboven, heerlijk leesvoer... |
In forum Stooktips |
4 jaar geleden |
RE: Het grote "deel je etiketten" topic Hmm, in het laatste bericht zit hij idd in de tekst, eerste bericht had ik iets gewijzigd en staat de foto als knop om aan te klikken. @Stephan: Enig idee waarom? |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Het grote "deel je etiketten" topic En de spiced rum... Ben wel benieuwd hoe jullie het voor elkaar krijgen om een foto te laten zien zonder hem aan te moeten klikken... Spiced-Rum.jpg |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Het grote "deel je etiketten" topic Twee etiketten van mijzelf die ik terug kon vinden: Van mijn eerste whisk(e)y gemaakt van vloeibare mout van Barrel 674 en van mijn spiced rum: MacCorner2.jpeg |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Slangen T500 @kingtb klein stukje afsnijden en daarmee langs aquarium zaak of bouwmarkt? |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: actieve kool uit de mash filteren Als ik me goed herinner van de enige keer dat ik actieve kool heb gebruikt, krijg je dat niet weg met klaringsmiddel. Wel met de eerste keer stoken. Ik heb daarna diverse keren nog een sugarwash gedaa... |
In forum Stookforum |
4 jaar geleden |
RE: Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen @bewust Ik weet het, ik stuur even een appje... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen @kevin Met de soldeerbrander de soldeer weer vloeiend maken denk ik. En als de buis een beetje in de buurt van standaardmaat ligt zou dat moeten lukken. Het is het forumlid @Bewust die me zou helpen m... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |
RE: Messing koppeling stookwinkel ketel los kopen Ik heb de vraag al een keer gesteld aan Jan. Koppelingen waren toen niet los te koop en waren volgens hem ook voor dezelfde ketels niet bij iedere levering hetzelfde. Ik heb ze tot nu toe nergens kunn... |
In forum Mijn installatie |
4 jaar geleden |